Bulímia,anorexia

iriska

a si tucna? urcite nie. skus sa zdravo stravovat,casto ide iba o to,aby si obmedzila chlieb a mala viac pohybu. mozno sladkosti tolko nejedz...vela zeleniny a ovocia. a hlavne,hodnota cloveka sa nemeria postavou..to je to posledne.
nudnu,hodnotovo prazdnu knihu si neprecitas iba kvoli tomu,ze ma nadherny obal. ale ak je obsahovo bohata a hodnotna,tak ti na obale vôbec nebude zalezat a precitas ju celu na jeden hlt. to iste plati aj o ludoch. naco ti bude stihlost a postupne dokonca vychrtlost,ked sa ti budu rozpadavat zuby, padat vlasy,vysusenu kožu a vraskavu, ked nebudes moct mat deti,budes mat riedke kosti,problemy so srdcom, nebudes moct spavat,sustredit sa na skolu,ucenie,spomalene myslenie,ked sa ti zacnu vyhybat ludia a ty sa budes vyhybat im? ked budes mat stale depresie a uzkosti a cely den budes mysliet iba na jedlo a na nic ine len na jedlo? postupne ti zlyhaju organy,celkom lahko srdce,lebo zvracanim stracas mnozstva horcika,a ty ho nebudes chciet ani doplnit,lebo sa budes bat aj bananu alebo tabletky? bez horcika sa ti zastavi srdce....hmmm.toto vsetko uz niektore maju "na dosah ruky", a su smutne,ze sa nezatali skôr,lebo teraz na to potrebuju inu liecbu.

ninnka

ja velmi lubim svojho priatela a jemu s apaci ze som stihla...lenze ja nie som taka od prirody ale mam rada ked ma ludia chvalia alebo sa cuduju aka som chuda...viem, co mi napisete ze ak ma frajer naozaj ma rad, ma bude lubit aj plnsiu...ale psychika moja jaj

ninnka

ja sa strasne bojim pribrat, nemozem za to...nepacia sa mi plne zeny...strasne zavidim ludom, ktori jedia co chcu maju krasne zuby vlasy a su chudi...to je stastie, aj ked viem ze oni by zas chceli pribrat mozno, ale nemam sa rada ja prosto

iriska

tien,jasne,ze na to treba silu a pevnu volu. zabudni na tvojho ex,zrejme este celkom nedospel,ale mozno to snad aj myslel dobre,ked navrhoval sport :)
to je jedno,vahu by som odniesla do pinvice a zamkla na 5 zamkov.kym sa budes kazdy den vazit,tak nebudes mat silu pracovat na tom. a ja suhlasim,aj pre mna by bola lepsia psychologicka,hlavne,nech je dobra odbornicka :)) a nech to neodkladas. ver mi,hoci PPP nemam,viem o com hovorim. je to ako zavislost,a ta si bude chciet stale od teba brat viac,nikdy sa pri zavislosti neuspokojis s tym,ako si,pretoze ta momentalna spokojnost pominie,a ty pojdes znovu dole,a stale len dole. kym sa nezatnes a nezacnes ist tvrdo "sama proti sebe" a na to treba podporu,a hlavne tvoje vlastne odhodlanie!

tien

Ninnka, ak vies, ze by ta rodina podporila jemine preco ich o pomoc nepoziadas? Ja mat taku rodinu, tak som stastna ako blcha. Brat ohlad na to, ze im skomplikujes zivot je sice od teba pekne, ale tym ze teraz hladujes a tyras samu seba neprospievas sebe a jedneho dna rodinu tak ci tak problemom neviem ci je vhodne slovo - zatazis, ale na stopro viem, ze potom to bude este horsie. Precitala som si na nete az prilis vela pribehov, aby bolo jasne, ze s dobrym vysledkom sa to malokedy skonci :(

tien

Iriska dik za vysvetlenie. Asi budem teda ta, ktora nebude zvracat. Moj ubohy plan jest aspon 3x denne zlyhava kazdy den. Zavidim ludom vokol mna ako sa mozu bezproblemov a s dobrou naladou najest a normalne existovat! Ja som najedena uz len ked citim vonu varenia :( Bola som sa pred chvilkou odvazit, robim to kazdy den a uplne som nastvana, ze i ked som dnes jedla tak malinko neschudla som ani deko. Moj ex mi casto hovoril, ze ci si nemam chut ist zabehat... Bolo jasne ako to mysli... Ist k psychologicke (ked uz, tak by som volila jedine zenu) mi pride ako celkom dobry napad, pretoze myslim, ze sama na to nemam, aby som sa rozumne prepracovala k normalnemu zivotu :(

iriska

nuz,moja tak ak s tym nechce skoncit,tak potom ti nik neporadi. dobry odbornik poradit dokaze. nevyriesi to za teba,to musich chciet ty,on ti len ukaze cestu a namotivuje preco tadial ist. ak si myslis,ze ked budes niekde so zlyhanymi oblickami chodit na cistenie krvi,tak rodicia nebudu mat skomplikovany zivot,tak to dost pochybujem. budu trpiet este viac,este viac si vycitat,ze ti nedokazali pomoct,ze si nevsimli,ze si im neverila,ked si sa im nezdôverila...atd.
takze moja,lepsie bude,ak sa poucis z niektorych zivotov dievcat,co sancu dostat sa z toho lahsou cestou premeskali,a teraz maju obrovske problemy aj oni,aj ich cela rodina. a doslova bojuju o zivot.