Osamelost, samota

Príspevok v téme: Osamelost, samota
Agnesa BA

Ahojte!

Je opat jeden z dni, kedy zistujem, ze akokolvek je vonku krasne, nemam s kym von ist, resp. nemam nikoho, s kym by som aj chcela ist - ak ak aj su taki ludia, nie su medzi nami take vztahy, aby sme spolu niekam sli a uzivali si zivot.
Obcas zvyknem ist von sama, ale dnes mam pocit, ze by som neuniesla pohlad na ludi vo dvojiciach, v trojiciach, v skupinkach, ako sedia vonku na kofole alebo na kave a ja som zase vonku sama.
Pozna niekto podobne pocity, resp. ma niekto podobnu situaciu?
Povedala som si, ze skusim aspon takto s ludmi byt v urcitom kontakte a teda hlavne s takymi, ktori tieto pocity poznaju...(moje uzke okolie predstiera, ze nevidi tento moj problem...).
Potesi ma, ak niekto napise!

Zuzana209

Najlepším riešením ako si nájsť dobrých priateľov s ktorými si má čo človek povedať je - dobrovoľníctvo.
Síce môže trvať dosť dlho kým človek na nete nájde to, čo mu vyhovuje ale potom keď to nájde - tak je to super. Oblastí dobrovolníctva je kopec: nemocnice, deti, starí ľudia, životné prostredie, ľudia bez domova...myslím, že každý kto chce vyjsť zo svojej "šedej zóny" má možnosť nájsť si to svoje. Podľa vlastných skúseností môžem len potvrdiť, že si takto môžete nájsť super priateľov s ktorými si máte čo povedať a zároveň robíte aj niečo zmysluplné...čo vám dodá prirodzený pocit sebaúcty

xander1

Dobrý deň. Vcelku to mám tak isto. Väčšinu svojho času presedím doma pozeraním filmov, počúvaní hudby alebo pri PC. Nemám s kým ísť von ani sa zabaviť či už porozprávať. Kedysi som mal kamarátov veľa. Časom sa to zmenilo a nejako sa naše cesty rozišli. Vekom sa to menilo a momentálne nemám nikoho. Jasné, že poznám veľa ľudí, ktorých aj pozdravím pri stretnutí v autobuse alebo podobne. Chýba mi však nejaká ta konverzácia. Väčšina mojich známych svoj voľný čas trávi pitím alkoholu a podobne. Ja alkohol moc nemusím a taktiež by ma nebavilo každý víkend piť a fajčiť s nejakou partiou, v ktorej by som sa necítil dobre. Občas chodievam cvičiť ale aj to sám. Mám priateľku no keď som s ňou není svoj čas trávim doma. Väčšina ľudí si myslí, že som závislí na počítačových hrách a celkovo. Nie je to tak celkom pravda.. počítačové hry si občasne zahrám ale aj to z dôvodu, že nemám čo iné robiť ak som není na brigáde. Chcem sa len spýtať ako sa vy vysporiadate so samotou? Je zlé, že trávim toľko času alebo že som iný v tom, že nechcem piť a byť ako oni? Občas si hovorím, že nemám veľa kamarátov a celkom mi to je aj ľúto. Na druhej strane správanie všetkých je také detské a neprimerané k ich veku. Neviem čo robiť. Len som sa chcel zveriť a snáď bude niekto vedieť rady.

lost

Mozno su ludia ako zvierata vo svorke - samotny jeden jedinec osamote by zomrel, mozno lebo by sa bal a neprezil alebo by zomrel od nudy (casom a pomaly).
Ako moj pes.. Neznasa byt sam.. Teda ak prave nespi, tak ledva vydrzi byt sam par minut.
Ale clovek ma aspon ako taku vyhodu, ze sa moze relativne na neobmedzene dlhu dobu sam aj zabavit ( i ked mozno nie zmysluplne )

ta3

su obdobia v zivote cloveka, ked je clovek sam, ja napriklad som si na samotu zvykla a som rada sama, nikdy sa nenudim, niekto ale sam nevie byt, je mu smutno, ked je sam, hlavne v tom mladsom veku, Agnesa, Ty mas prave taketo obdobie, neboj sa, to je iba prechodny stav, urcite sa casom najde priatelka, ci priatel, medzitym sa venuj sama sebe, ako Ti tu uz mnohi radili, venuj sa niecomu, aby si tu samotu tolko nepocitovala a ten psik, to by bolo nadherne riesenie, ak mas na to podmienky, zaobstaraj si ho, potom uz nikdy nebudes sama, vzdy bude vedla Teba niekto, kto Ta bude mat bezvyhradne rad, viem, ze to celkom nenahradi to, po com tuzis, ale z tych nahradnych rieseni je to to najlepsie, ver mi, viem o com hovorim