Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kyselina listova

ja888

Lombardo, sorry ale ja sa tu hrat so slovickami nebudem. Mala a mohla v tomto kontexte uplne jedno...
dialyza ok. Asi sme sa nepochopili. Ja tu nenahovaram na raw stravu . Povodne som len napisala ze doplnat kyselinu listovu by zeny nemuseli a ani ine vitaminy keby jedli zdravo. Ale tehotne zeny casto jedia vselijak len nie zdravo. Pod zdravym si v dnesnej dobe clovek vie uz co to predstavit a urcite tam nie su kolace, sladkosti, biely rafinovany cukor, vyprazane veci, ale naopak vela zeleniny a ovocia. Hm alebo sa aj mozem mylit. To je jedno. Dala som sem svoju skusenost, na raw strave v tehotenstve, ked sa mi narodilo super zdrave dieta, krvne testy som mala dokonale pocas celeho tehotenstva,rodila som bez akehokolvek zasahu, bez akehokolvek lieku sama len s porodnou asistentkou. Len chcem aby tie mamicky ktore si myslia zemusia lekarom vsetko zozrat a ze vsetko co lekari predpisuju je dobre, nech vedia, ze nemusia a nech vedia ze nie vsetko co lekari predpisuju je dobre. Kolko liekov uz bolo stiahnutych lebo boli nebezpecne....... ale to je na kazdom cloveku. Ked chce niekto brat tabletky, nech berie. Nech sa paci.

lombardo1981

Ľudia na dialýze. Ale tí, ktorí už sú žiaľ tak "ďaleko", že sa nevyhnú. Na príčine je kálium.
A použila som slovo mohla, nie mala. Medzi nimi je zásadný rozdiel. Nie je všetko zlato, čo bliští. Občas je to aj pyrit.

ja888

V Belgicku.
Možno mi aj dali daky recept ale som ho hned vyhodila. Nepamatam.
o aku skupinu ludi ide? Koho by ziva strava mala zabit?

0vecka

ja888 a to byvas v pakistane? nam to drbly dvaja lekari hned na prvej prehliadke v DE ... ono sa chvalit tym ze sa nic nestalo je na jednej strane super na druhej ono sa vecsinou nic nestane inak by sme uz davno vymreli otazne je iba ci chces hazardovat o zdravim svojho dietata

lombardo1981

Femibion nie je liek. Ide o výživový doplnok s obsahom kyseliny listovej, metafolínu, vitamínu D a mnohých iných.

A len tak na okraj. Existuje skupina ľudí, ktorých by RAW strava mohla aj zabiť. Takže pre nich zrovna zdravá nie je. Tým chcem len povedať, že pojem zdravá strava má viac uhlov ako sa na prvý pohľad.

ja888

To ze nepoznas mamicku co by synteticke vitaminy v tehotensrve nebrala este neznamena nic. To je len tvoje okolie o ktorom ty nieco vies. Ja som nebrala ziadne vitaminy. Zacala som kyselinu lisrovu ale potom som si o tom aj nieco nastudovala a radsej som ju nebrala. Ale tak ja som raw veganka a kyseliny listovej prijimam v strave hojne. A takisto vsetky vitaminy a mineraly co moje dieta potrebovala. Som mala perfektne krvne testy pocas celeho tehotenstva. Na raw strave. Sem tam som si dala nieco varené (maso vobec a ani vajcia) ale to ani nestoji za zmienku. Co je ten druhy liek femibion ci co ani netusim. V zivote som o tom nepocula. Zijem v zahranici a mne gynekolog ziadne tablety nestrkal zbytocne. Takze svoje obmedzene uhle pohladu si nechaj. Ano zeny,ktore zdrave jedlo videli len na obrazku alebo v zahrade mozno musia doplnat.

DI DI DI

to čo hľadáš som ja bez problémov našla práve na tejto stránke. Verím, že ti to pomôže, tak si ju určite zaobstaraj :) -odkaz odstránený-

olgicaolga

pocahontass

tiez nechapem o com pretoze nepoznam mamicku, ktora by kyselinu listovu, femibion a celkovo taketo vitaminy v tehotenstve nebrala. Mnohym prave tieto vitaminy pomohli otehotniet a dopomohli k tomu aby dieta sa spravne v brusku vyvijalo :)

lombardo1981

Strašiaku homocysteínu kvôli genetickej mutícii MTHFR sa dá vyhnúť nielen metafolínom, ale i dostatočným príjmom potravín s obsahom vitamínu B6 (pyridoxínu) a vitamínu B12 (kobalamínu). Poprípade ich suplementácia.
Ďalej taurín dokázal znížil hladinu homocysteínu u kórejskych žien v strednom veku. Jednalo sa o veľmi malú kntrolnú skupinu. Avšak novšia štúdia na potkanoch, toto nepotvrdila. N-acetyl-cysteín je ďalšia látka, ktorá dokázala znížiť hladinu homocysteínu u pacientov na dialýze.

pocahontass

doplnat kyselinu listovu je nebezpecne? si robis srandu nie? uzivam ju od zaciatku tehotenstva dodnes. A nemam vobec ziadny problem. A moje dieta tiez vobec. Naozaj neviem kam tym smerujes, ale myslim ze sa mylis. Keby kyselina listova nebola pre mamu a dieta prospesna myslis, ze by ju gynekologovia odporucali? pochybujem ;)