neviete niekto kde by som vedela zohnat kysleniu listovu?? da sa zohnat iba na predpis alebo aj volne v lekarni?? kolko asi stoji ?, dakujem :)
Kyselina listova
Niektorí ľudia, najmä ženy si mnohokrát neuvedomujú, čo sa môže stať ak tejto kyseliny nemajú dostatok. Ja som si to tiež neuvedomovala..až kým som si to neprežila. A po pravde až to ma presvedčilo aby som začala brať nejaké vitamíny. Myslela som, že takýmto problémom sa vyhnem keďže sa stravujem ako môj drahý hovorí ukážkovo, ale tak neobišlo ma to a po pravde som za to asi aj vďačná. Pretože mi telo dalo vedieť, že niečo mu chýba a že nie je niečo ok.
Ok, pisal som do Life Extension, a potvrdili mi, ze multivitamin vyrabaju nadalej. Mne naslo este staru linku, co je discontinued, ale uz je tam nova. Ze vraj je to kvoli tomu, ze ho vylepsili (aj ked to vylepsenie nieje nijak markantne, v podstate ide o to iste. Nadalej ostava najlepsi multivitamin v nizkej cenovej kategorii. Zhltne dokonca aj drtivu vacsinu stredne drahych, a drahych multivitaminov, takze maximalna spokojnost. Vylepsenie spociva v podstate v nahradeni prirodnej kyseliny listovej, za methyl folat. Inak je to to iste, s vynimkou, ze lycopenu uz niesu 2 mg, ale 1. Ale to je aj tak tak zanedbatelne mnozstvo, ze je to jedno. Vsetko ostatne ostava)
Filip TT, diky za upozornenie. Skoda ze nejde editovat prispevky.
www.jarrow.com
SadP porovnávať ceny pri vitamínoch potrebných v tehotenstve pre zdravie dieťaťa podľa mňa nie je na mieste. Dosť ma prekvapuje tvoje tvrdenie o škodlivosti kyseliny listovej.. Kyselina listová je v tehotenstve dôležitá, ak žena má nedostatok kyseliny listovej tak to môže spôsobiť mnoho zdravotných problémov.
SadP - obidva odkazy vedu na ten isty produkt.
Este Ti sem hodim linky na tie doplnky, aby si si pozrela zlozenie, ze Ta nebalamutim:
Two per Day:
www.lifeextension.com
(priemerna cena 4 eura za 30 tabletiek)
Jarrow Methyl folate 400mcg:
www.lifeextension.com
(priemerna cena 2,5 za 30 tabletiek)
Dokopy, 6,5 eura za 30 dni uzivania.
Rozdiely femibion (13 eur / mesiac) vs moja rada (6,5 eur/ mesiac):
Folat 400 mcg vs 400 mcg + 200 mcg prirodny folat
Kyselina listova (synteticka, potencionalne skodliva) 400 mcg vs 0 mcg (
Vitamin B1 1,2mg vs 37,5 mg
Vitamin B6 1,9 mg vs 37,5 mg
kyselina pantothenová 6 mg vs 50mg
vitamin B12 3,5 mcg (zla forma) vs 150 mcg (koenzymova forma)
jod 150mcg vs 150 mcg
vitamin E 13mg vs 50 IU (cca 33 mg)
selen 0 vs 100 mcg
chrom 0 vs 100 mcg
bor 0 vs 1,5 mg
zinok 0 vs 15 mg
Vitamin C 110mg vs 250mg
biotin 60mcg vs 150 mcg
+ Two per day ma este par veci navyse, ako male mnzostvo lycopenu, cholinu a ALA- alfa lipoovej kyseliny.
Zabudol som este vitamin A a Vitamin D.
hedviga, nerad Ti to hovorim, ale uverila si nejakym klamarom. Oklamali Ta o peniaze a to dost skaredo.
Teda preplacas asi 3x viac, nez musis, navyse si skodis, tou kyselinou listovou. Ale nevadi...
V kazdom pripade dufam ze pochopis nizsie riadky:
Je to v podstate nepodareny slaby b-komplex, s minimom jodu, nekvalitnym vitaminom E, a zanedbatelnou davkou jodu, ktory obsahuje, uz nizsie spominanu skodlivu kyselinu listovu, a 400 mg methylfolatu.
Naco brat kyselinu listovu ked beres uz methylfolat, to mi vysvetli.
A 13 eur za 30 tabletiek? To je ako platit 10 eur za flasu mineralky.
Ovela lepsie urobis, ak si objednas priamo cisto len methyl folat, a za zvysne peniaze si pozhanas multivitamin Two-Per-Day... este aj usetris, lebo ani dokopy to nebude take drahe, ako Femibion.
Femibion je to typicky prostriedok, ako vytiahnut z nevedomeho zakaznika 3x viac penazi a ponuknut mu predrazeny, nizkokvalitny a neucinny doplnok.
Pozri si co vsetko najdes v multivitamine two-per-day, a stoji iba 4 eura za 30 tabletiek. Najdes tam dokonca hned aj 200mg prirodneho folatu.
K tomu, si dokup 400mg tabletky methylfolatu, napriklad z iherbu
najdi :
Jarrow Formulas, Methyl Folate, 400 mcg, 60 Capsules
Za 5 eur, cize 2,50 na mesiac.
Cize ked to zratam, budes platit 2,5 + 4 = 6,5 za mesiac (polovicnu cenu ako za femibion), no budes tam 400 mg methyl folatu, 200mg prirodneho folatu, ziadnu kyselinu listovu, nadupany b-komplex (asi 20-30 nasobne vyssie davky, navyse niektore v koenzymovych formach), a do toho selen, zinok, chrom, trochu boru, vitamin D, 3x tolko vitaminu E, dennu davku manganu a molybdenu, a toho jodu rovnako.
Problem je, ze som pozrel na iherb a vyzera ze je discontinued. Hadam ho nezrusili, bol to najlepsi multivitamin na trhu, za lacny peniaz. Rovnake sa dali kupit len ak 2-3x drahsie. Ak ho zrusili, tak pravdepodobne na nich zautocili kvoli tomu, co si to dovolili dat taky dobry doplnok za tak nizku cenu. (konkuroval totiz Centru, bol lepsi a ovela lacnejsi)
Hedviga v kolkatom TT si?
tak nemáte na rovnaké veci, rovnaký názor.. noačo? :) každý robíme pre svoje telo to najlepšie, čo vieme. Ja beriem femibion a som presvedčená, že robím dobre. Ale naozaj nemienim niekomu vysvetlovať a niekoho presviedčať prečo. Ja viem, že jeho branie má zmysel a nech si každý myslí čo chce..
ja888 nechceš počúvať o tom ako to je dedičné? nechceš počúvať pravdu? to je smutné. Ale takéto veci sa naozaj dejú. Neveríš im lebo tieto problémy nemáš. A môžeš byť rada.. nie je to nič príjemné.. a čo iné by mala akože robiť žena v tehotenstve ktorej prídu na to, že jej telo nevie spracovať kyselinu listovú? pátrať po príčine? naozaj? bude po nej pátrať celé tehotenstvo a preto jej dieťa nebude dostávať potrebné vitamíny.. Skvelý nápad naozaj..