Čo na chlieb?

BJ

S mnozstvom mas pravdu, prejedanie sa aj najzdravsim jedlom skodi. Ale v tom, ze chlieb nieje cista katastrofa, si mimo. Konieckoncov, kazdy kto ma uz precistene telo, to velmi rychlo uciti, ked si da po case chlieb, o kolko energie na takych 24 hodin prijde. O tukoch ani nevravim. Zdrave telo si vie tuky vyrabat so sacharidov, takze naco ich jest? A chore este tukmi nikto nevyliecil, vzdy je to o diete bez tukov, takze ani v tomto pripade ich jest netreba.

TinaS92

vobec nie je pravda, ze chlieb 'napacha' v tele 'katastrofu'. Samozejme, nic nie je v excese dobre ale vsetko v primeranom mnozstve telu prospieva. A ako uz bolo povedane, telo potrebuje aj tuky. Takze skor by som poradila kontrolovat si mnozsvo tychto jedal, nie 'typy' jedal.

pytam sa

postruhaj mrkvu a zamiesaj s jogurtom alebo s nizkotucnym(odtucnenym tvarohom :) a nakvapkaj citron :) neviem to je jedine co mna napada

vevericka

ja si na (domaci) chlieb davam klasicke maslo(nie margarin) a ktomu kopec zeleniny..lebo ved aj ten tuk treba a DEKA je rozpustna iba v tukoch:)

Konecnepo

Ahoj riesenie je jednoduche skus natierky od firmy alfabio- napriklad francuzsku alebo mexicku.(daju sa kupit v tescu alebo aj v jednote)
Je to asi najzdravsia varianta niecoho co sa da dat na chlieb alebo pecivo vseubecne. A este ktomu jedeniu/nejedeniu chleba - chleba ako taky nieje problem skor ide o to z akej muky je robeny.Takze ak by si sa chcela stravovat zdravsie tak odporucam chlieb alebo pecivo z celozrnnej muky pripadne z mixu muk ale aby tam bolo celozrnnej aspom 50%.

martinka54

sophinka
ale ja nehovorim o tom, ze som vyradila len chleba, ale zacala som si aj rozdelovat potraviny na bielkoviny a sacharidy a velmi mi to pomaha. popri tom este chodim cvicit a korculovat

alusinka

V spanielsku jedli kazde rano na ranajky: Hrianka + olivovy olej (dost velke mnozstvo) + potrete paradajkou (tak ako ked si potierate cesnakom) .... Mne osobne to moc nechutilo, ale bolo to asi jedine zdrave jedlo co som v Spanielsku videla domacich jest... Ak neratam gaspacho samozrejme..

Karina

Sophinka ma pravdu... pokial si das jeden polovicny krajec chleba s maslom alebo hocijakou natierkou natenkou natretou, tak nie je ziaden problem... nie je dolezit co zjes ake KOLKO toho zjes... jest mozes a aj mas vsetko, ci mastne, slane alebo sladke...

[zruseny2]

martinka54 sorry, ale to je poriadna hlúposť, že schudneš len tak, že vylúčiš pečivo.. to dopadne, keď ťa teraz začnú ľudia poslúchať v tomto smere.. (otázky typu nech poradím ja, keď už niečo odsudzujem, alebo vlastné skúsenosti písať nemusíte), minimálne tu na zdraví toho máte xy.. a áno, hovorím z vlastnej skúsenosti, že celozrnné pečivo alebo tmavý chlieb na raňajky je veľmi dobrá voľba.. k tomu veľa zeleniny, hydinová šunka.. a schudla som.. a nie malú váhu..

Čo sa týka nátierky? Pozri.. ja jedávam pečivo normálne buď s roztierateľným syrom alebo rastlinné maslo... a schudla som.. veď si tam toho nejdeš nakydať polovicu kelímku.. a to malé množstvo tuku ti skutočne neublíži..