Poraďte nejakú zdravú nátierku,čo neobsahuje tuky..
Čo na chlieb?
S mnozstvom mas pravdu, prejedanie sa aj najzdravsim jedlom skodi. Ale v tom, ze chlieb nieje cista katastrofa, si mimo. Konieckoncov, kazdy kto ma uz precistene telo, to velmi rychlo uciti, ked si da po case chlieb, o kolko energie na takych 24 hodin prijde. O tukoch ani nevravim. Zdrave telo si vie tuky vyrabat so sacharidov, takze naco ich jest? A chore este tukmi nikto nevyliecil, vzdy je to o diete bez tukov, takze ani v tomto pripade ich jest netreba.
vobec nie je pravda, ze chlieb 'napacha' v tele 'katastrofu'. Samozejme, nic nie je v excese dobre ale vsetko v primeranom mnozstve telu prospieva. A ako uz bolo povedane, telo potrebuje aj tuky. Takze skor by som poradila kontrolovat si mnozsvo tychto jedal, nie 'typy' jedal.
Na chlieb je najzdravsia natierka zelenina, ktora aspon trochu vycisti tu katastrofu, co chlieb v tele napacha.
postruhaj mrkvu a zamiesaj s jogurtom alebo s nizkotucnym(odtucnenym tvarohom :) a nakvapkaj citron :) neviem to je jedine co mna napada
ja si na (domaci) chlieb davam klasicke maslo(nie margarin) a ktomu kopec zeleniny..lebo ved aj ten tuk treba a DEKA je rozpustna iba v tukoch:)
Ahoj riesenie je jednoduche skus natierky od firmy alfabio- napriklad francuzsku alebo mexicku.(daju sa kupit v tescu alebo aj v jednote)
Je to asi najzdravsia varianta niecoho co sa da dat na chlieb alebo pecivo vseubecne. A este ktomu jedeniu/nejedeniu chleba - chleba ako taky nieje problem skor ide o to z akej muky je robeny.Takze ak by si sa chcela stravovat zdravsie tak odporucam chlieb alebo pecivo z celozrnnej muky pripadne z mixu muk ale aby tam bolo celozrnnej aspom 50%.
sophinka
ale ja nehovorim o tom, ze som vyradila len chleba, ale zacala som si aj rozdelovat potraviny na bielkoviny a sacharidy a velmi mi to pomaha. popri tom este chodim cvicit a korculovat
V spanielsku jedli kazde rano na ranajky: Hrianka + olivovy olej (dost velke mnozstvo) + potrete paradajkou (tak ako ked si potierate cesnakom) .... Mne osobne to moc nechutilo, ale bolo to asi jedine zdrave jedlo co som v Spanielsku videla domacich jest... Ak neratam gaspacho samozrejme..
Sophinka ma pravdu... pokial si das jeden polovicny krajec chleba s maslom alebo hocijakou natierkou natenkou natretou, tak nie je ziaden problem... nie je dolezit co zjes ake KOLKO toho zjes... jest mozes a aj mas vsetko, ci mastne, slane alebo sladke...
martinka54 sorry, ale to je poriadna hlúposť, že schudneš len tak, že vylúčiš pečivo.. to dopadne, keď ťa teraz začnú ľudia poslúchať v tomto smere.. (otázky typu nech poradím ja, keď už niečo odsudzujem, alebo vlastné skúsenosti písať nemusíte), minimálne tu na zdraví toho máte xy.. a áno, hovorím z vlastnej skúsenosti, že celozrnné pečivo alebo tmavý chlieb na raňajky je veľmi dobrá voľba.. k tomu veľa zeleniny, hydinová šunka.. a schudla som.. a nie malú váhu..
Čo sa týka nátierky? Pozri.. ja jedávam pečivo normálne buď s roztierateľným syrom alebo rastlinné maslo... a schudla som.. veď si tam toho nejdeš nakydať polovicu kelímku.. a to malé množstvo tuku ti skutočne neublíži..