Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

sex po svadbe?

Príspevok v téme: sex po svadbe?
redgirlie

mam 20 a mala som dva kratsie vztahy...pri ziadnom som si nebola ista ci so sexom zacat...tak som zacala chodit do kostola a cim dalej tym viac mam taky pocit ze najlepsie je s nim zacat az po svadbe,lenze tu je ten problem....kde najdem cloveka ktory to bude vidiet rovnako?existuju este vobec taki?

eklhaft

Otazka bola polozena spravne ,ale na nespravnom mieste. To si mala napisat svatemu otcovi z Vatikanu a ten by Ti odpovedal jasne. Ked sa toto pytas ,tak urcite mas chut na sex ,ale ked mas nejake nabozenske myslenie ,ktore Ti to zakazuje pred svatbou ,tak hladaj. Ked spoznas 10. , alebo viac partnerov a Ti si Ta bez sexu nebudu chciet zobrat //aby vedel ako si na tom aj v posteli// tak v ociach okoliteho ludu budes vyzerat ako k...a //sorry// , aj ked si s nikym nic nemala. Zivot je len jeden a k nemu patri aj laska medzi dvoma a ked Ti poondjany sobasny papier dovoli cestu k sexu.....howghhh.

AdamKrt

mayinka:

nechcem Ta sklamat, ale vacsia pravdepodobnost je, ze si nasiel inu a nechce to hrat na 2 strany a Teba ma ako zalohu. Tak Ti tlaci kliny do hlavy. A nejak to treba efektne zaobalit, aby nebolo podozrive, ze nechce zrazu ziaden sex... Ver, ze keby mal taky nazor, tak nebude sexovat od zaciatku. Ked ste to uz robili, tak je zbytocne prestat, pretoze uz sa stalo.

mayinka

Adam, v tom to naozaj nebude, lebo vravim rok a pol sme normalne sexualne existovali a bolo to skvele, experimentujucue, vzrusujeuce, vsetko ako ma byt..len vraj zrazu v tom objavil tu pravu, skutocnu podstatu o com to je..ze to nie je len o rozkosi..ale o tom ze clovek ma mat sex vtedy, ked je pripraveny mat deti...tym padom vlastne chce sex pravy, taky ako ma byt, ako je vlastne vo svojej podstate, a to bez toho aby sa chlovek musel chranit pred tehotenstvom, pride mu to chore ze sa clovek ma chranit pred tehotenstvom ked vlastne o tom to cele je...a preto az vtedy ked si moze byt isty ze je pripraveny mat aj deti

AdamKrt

mayinka:

a co tak overit si, ci sa priatel skor nezlakol, ze nema napr. problemy sexualneho charakteru a po svadbe mozes trpko zaplakat, ked dojde na lamanie chleba.

Videla si ho naheho, stoji mu ? Nema problem s udrzanim erekcie ?

Lebo ta jeho nahla zmena je divna....

sweater

nechapem to, preco az po svadbe? je to divne, myslim ze paru to musi klapat po vsetkych strankach aby vztah fungoval, tym ze nebudes mat sex, zanedbas, okrem velmi prijemnych chvil, aj tu sexualnu stranku, co ked sa zoberiete a zrovna v spalni vam to nebude fungovat? snad si nemyslis ze je to nepodstatne....

mayinka

a čo poviete na toto: ked vám vas chalan po dvojrocnom vztahu ,v ktorom rok a pol aj sexualne aktivne zijeme vam zrazu povie ze sa zamyslel nad pravym vyznamom sexu a uz ho chce mat len po svadbe? a ze ja som uplne odlisneho nazoru a je to pre mna neprijatelne? postavil ma do takej situacie...bud bude po jeho alebo nebudeme spolu..a ja ho tak neskutocne milujem ze mi neostalo nic ine ako sa prisposobit....uvidime ako sa to bude vyvijat

ponuka

anita, osobne velmi dobre poznam par, ktory sa zacal milovat az po svadbe, on nemal vobec zaujem o sex, najviac raz do tyzdna, odmietal ist ku sexuologovi, nechcel sa o tom rozpravat a ona sa trapila. Na tu medzeru v komunikacii sa zacali nabalovat dalsie problemy a ich manzelstvo stroskotalo. Nehovorim ze sex je najdolezitejsi, ale ked si v tom ludia vyslovene nesadnu, tak to nie je dobre. Ale ak si niekto mysli, ze je to kluc ku stastnemu manzelstvu, tak nech, ved svet je plny mnohych nazorov.

Anita11

ponuka, ja netvrdím, že sex po svadbe zaručí dobré manželstvo, keby si to správne čítala, chcela som len povedať, že ak to je aj pred svadbou, aby si to odskúšali, či si budú rozumieť, tak to práve nie je záruka.
Aj ja som napísala, že keď je poruzumenie /láska/ v manželstve aj sex je potom krásny. Myslím tým, že je treba si hľadať parnera podľa iných vlastností, nie podľa toho či je dobrý v posteli. Ak je zhoda v názoroch na život, spoločné záujmy, ústretovosť, oddanosť,tolerancia atď. vo vzťahu potom je aj milovanie krásne.

ponuka

anita, ale ani sex po svadbe ti nezaruci dobre manzelstvo. Dolezita je laska, ked je v manzelstve tak je jedno ci mali sex pred alebo po.

Anita11

Klárka, som rada, že si sem prispela svojím príkladom. Keďže som o generáciu staršia, moj príspevok niektorí poňali ako zo stredoveku, keď som túto tému podporila.
Pekne si to vyjadrila:.....a nie je to o nejakom storočí, tradíci či financi...:-D"...
Ja si tiež myslím, že je to o prioritách života a hodnotách, ktoré človek uprednostní. Ten pocit, že sa mladí spolu berú čistí, "nepoužití", ten je nenahraditeľný. Skúsenosti v sexuálnom živote, keď je láska medzi manželmi, majú kedy naberať po celý život. No a hodnotenie, že ten bol taký a ten onaký -lepší, horší, často v príspevkoch a témach, čo tu čítam, je skor problém do života, že stále porovnávajú a často nespokojnosť len podporujú. Sexu sa treba tiež učiť, ale nie striedaním partnera alebo tým, že sa to praktizuje čím skor tým lepšie. Všetko chce svoj čas, dozretie aj duševné, nie len fyzické.
Ja, ako staršia, možem povedať,že práve rokmi je ten sex, pre mňa skor milovanie, krajšie, oddanejšie a stále, hoci po 5,10 či 20-tich rokoch niečim nové a vzácnejšie.
Nemám rada vetu: "Čo ak si nebudeme po svadbe potom rozumieť v posteli?"
Poznám páry, pod ktorými sa triasli nohy ráno po búrlivých nociach /ešte pred svadbou/, tak si fantasticky rozumeli v posteli a manželstvo im už tak nefungovalo, alebo úplne stroskotalo. Neplatí dobrý sex - porozumenie v manželstve, vačšia pravda je, že keď je poruzumenie v manželstve aj sex - milovanie je krásne.