sex po svadbe?

Príspevok v téme: sex po svadbe?
redgirlie

mam 20 a mala som dva kratsie vztahy...pri ziadnom som si nebola ista ci so sexom zacat...tak som zacala chodit do kostola a cim dalej tym viac mam taky pocit ze najlepsie je s nim zacat az po svadbe,lenze tu je ten problem....kde najdem cloveka ktory to bude vidiet rovnako?existuju este vobec taki?

dobra vila

No, myslim si, ze z casti pises o sexe po svadbe aj preto, lebo si este nenasla takeho, ktoremu by si sa odovzdala... Mozno za par mesiacov si najdes takeho priatela, s ktorym sa budes citit fantasticky, aj on s tebou a pri nom uz budes citit, ze by si sa na to aj dala... Proste si myslim, ze ked najdes takeho, s ktorym budes stastna a vedela by si s nim odzit svoj zivot, tak nebudes chciet cakat dalsich 5 rokov, kym sa vezmete... Ale keby tvoje rozhodnutie bolo aj vtedy striktne "po svadbe", tak si myslim, ze je to tvoja osobna vec, a ked tak chces, nech je tomu tak, len aby to respektoval aj dotycny, bude mozno problem... Ale ver mi, ze ked natrafis na toho praveho, cakat roky nebudes :D.
Ale mam na vas otazku... odkial mate, ze vsetcia ti, co chodia do kostola, su "cisti"??? Toto ma dojima!! Lebo to tak vazne nemusi byt... ba dokonca ani nie je...ved sa staci pozriet na knazov, ŠTBakov a knazskych uchylov, ktori sa ukajaju na detoch a tito maju ucit ludi k dobrote a moralke? HNUS!
Tak je to aj s ludmi... ten co chodi do kostola, nemusi byt zaruka a naopak...
Ja ti skutocne prajem, aby si nasla takeho, pri ktorom ti to vyjde trebars aj po tej svadbe, ale s otvorenymi ocami musis chodit vsade, nielen v kostole.

lost

Isteze, ked si retardovany ludia nechaju skavat po hlavach bankarmi, tak isteze, nie je jednoduche vysolit 15 rokov prace za 1 po*#@! byt.

Isteze, ked si retardovany ludia nechaju skakat po hlavach politikmi, nie je jednoduche, vobec nic.

Ludia su prilis slepi, otrokmi financneho systemu, tak zivot lahky rozhodne nebude a mozu sa pripravit na moderne zotrocenie...

A potom sa menia priority....

bylina

anita, zloz si okuliare ruzove. Ja mam 20rokov, partnera uz 4roky, planujeme buducnost ale svadba neprichadza do uvahy, obaja zijeme u rodicov, studujeme atd. Cize sa vydam, nastahujeme sa bud do nasho, alebo jeho rodicov bytu a budeme zit pekne na hromadke, este 4roky vysokej skoly. Ale hlavne ze uz budem mat papier ze som vydata a mozem sa s nim spokojne milovat. Dolezita je laska a nie nejake "ANO" v kostole.
Sex po svadbe bol "in", ked sa nase babky a prababky vydavali v 18-19, v 20porodili prve babo a zivot isiel dalej. Nebola antikoncepcia a ak si nechcela aby do teba hadzala cela dedina kamene, tak bolo lepsie ak bolo dieta az v manzelstve, tak preto sa milovali az po svadbe. UZ nemame socializmus,ze za lacny peniaz dostaneme byt, alebo si postavime drevenicu a mozem sa vydat a starat o rodinu.

Anita11

Ešte by som chcela poznamenať, že je fakt, že 14 roční sú sexuálne dospelí, veď máme aj 14 ročné mamičky. Ako to ale vyzerá, keď deti majú deti????
Ale to by bolo už asi k inej téme.

Anita11

bylina,
už to tu "lost" tak trocha vtipne, ale bohužiaľ pravdivo tiež napísal, že dnes sa to rieši čo najďalej od svadby - sex v 12tich a svadbu v 62.
To čo píšeš to skoro potvrdzuje. Na sex sa už cítia zrelé 12-14 ročné deti, ale na manželstvo ani v 40tke nie su pripravení. Veď keď sa bude čakať na to kedy vybudujeme karieru, zariadime dom alebo byt, užijeme si luxusné dovolenky, /lebo po svadbe to už tak nejde/, zažijeme trocha slobody a voľnosti, potom na tú svadbu skutočne ani v tej 40tke asi nebude ešte pravý čas. No a po 40tke zistia, že je už na všetko zasa neskoro.
Aj my, keď sme sa brali, tak sme všetko to, čo som vypísala nemali, a potom ešte dlhé roky, ale to je hold o prioritách života....

bylina

podla mna to nie je dobou, ved v ktorej dobe ludia odkladali prvy sex az po 20 a neskor? Ved prave teraz sa zaciatok sex. zivota odklada na 18. Ved nase babky sa vydavali v 18tich, tak to sa im lahko cakalo do svadby:) Ale povedzte mi,ktory mlady clovek sa moze dnes zenit v 20? Ved aj v 27je to zlozite kvoli osamostatneniu, financiam, VS. Podla mna uplne staci, ak si pockas na toho praveho a bude to z lasky, svadba na tom uz nic nezmeni, prvorada je laska:)
A ked uz hovorite ze doba je presexovana, tak co myslite, od kolkateho roku sexovali v minulosti? Ved ludske telo je "dospele" od 14tich.

Anita11

Milá redgirlie!!!

Úprimne ma teší, že žijú takí mladí ľudia ako si ty, že nechcú byť tuctoví, aby zapadli medzi ostatných vo všetkom, aj keď sa to prieči ich predstavám. Držím ti palce, aby si ťa taký chlapec skutočne našiel, alebo ty jeho.
Z mojich osobných skúseností ti možem povedať, že som rozmýšľala tak ako ty, ba dokonca som si to ani nevedela inak predstaviť - teda, že by som bola s niekym pred svadbou. Mne sa to splnilo a nikdy som to neoľutovala a to mám už po svadbe viac ako 25 rokov.
Vediem k tomu aj mojich synov. Obaja chodia na VŠ, majú už svoje priateľky a teší ma, že si ich našli s podobnými predstavami ako sú tie tvoje.
Existujú takí chlapci aj dnes, bohužiaľ nedá sa povedať, že keď chodia do kostola, že to dodržiavajú všetci. Ja poznám prostredníctvom mojich synov veľa mladých ľudí, čo majú také ideály ako ty.
Skús sa nejako nakontaktovať na spoločenstvo "Združenia mariánskej mládeže" Centrum majú v Nitre, ale fungujú takmer po celom Slovensku. Ich stránku www.zmm.sk nájdeš aj na internete a zistíš, ktoré spoločenstvo ti je najbližšie.
V Bratislave podobne funguje aj Univerzitné pastoračné centrum, kde sa takí ľudia stretávajú.
Prajem ti veľa šťastia v hľadaní a ver, že počkať sa oplatí.