Ahojte, mám alergiu na rôzne trávy, byliny a pár listnatých stromov, no rád hrám futbal, bicyklujem sa, behám atd. proste outdoorové športy.
Nechcem prestať športovať, preto by ma zaujímalo, či môžem vykonávať v tomto období tieto športy aj keď som alergik. Či mi to viac neuškodí ako pomôže :/
Pomaly mi začínajú prázdniny, chcel by som chodiť každý deň behať, aby som si zlepšil kondíciu, no neviem či mi to viac neprihorší :(
Ďakujem
Alergia a šport
mat lepsiu kondiciu je pre alergika vyhodne, preto treba sport robit napriek komplikaciam.
ja som tiez alergik a astmatik, a robim to tak, ze pred vikendom (kedy vacsinou sportujem v prirode) si davam claritine, ten mi ucinkuje dva dni, takze mam celkom klud.
na astmu tiez berem lieky kazdy druhy, treti den.
kedysi som to mal horsie, ale vdaka alternativnej medicine sa mi problemy vyrazne zmiernili, takze mi staci polovicna aj mensia davka liekov.
a celkom ucinne su aj vyssie davky vitaminu C.
inak teraz nedavno mi doktorka poradila si votriet do nosa Framikoin a fakt to pomaha, zmierni to nadchu..
Dnes mi tiez nic nie je, asi preto ze prsi, tu pod nami je vela travy. Ja chvalabohu nemam astmu, ani ziadne problemy s dychanim, u mna to asi nebude take zle. V zime mavam taku extra nadchu celodennu, tak raz za tri tyzdne, ked je lepsie tak raz do mesiaca-dvoch. Hlavne vtedy ked spavame u svokrovcov, tak sa zobudzam uz s nadchou, ktora trva cely den, bez horucky, bez zapalu hrdla, len cista voda, takze to je alergia na nieco, prach, periny, roztoce, neviem...
No neviem ci zodac a claritin su to iste, ja si pamatam ze som bravala claritin kedysi davno a nebola som z neho bleda a unavena, v podstate ziadne vedlajsie ucinky, brala som ho kazdy den, no a zodac som uzivala na dovolenke na alergiu na slnko, take vyrazky som mala, no a bola som jak nadrogovana, bleda ako stena, na odpadnutie.. takze tam bude ina ucinna latka.
ele
to poznám ja mám tiež celoročnú alergiu k tomu astmu a alergickú nádchu takže celý rok som na liekoch ale už som si zvykla s nimi je to lepšie ako bez nich... skúšala som ich vysadiť ale bola to katastrofa astmatické záchvaty som mala každý deň takže radšej sa dopujem liekmi ako by som sa mala dusiť
*zodac, pardon :D
claritin a zofac v podstate to iste, len ich vyraba ina firma tusim...no a mne zabera este v ten den tak do styroch hodin je mi viditelne lepsie, a na druhy den uz nemam priznaky ziadne, po tyzdnovom uzivane dalsie dva tyzdne nemam skoro vobec ziadne priznaky :)
jajkafr, pre mna je cely rok rizikovy, mam celorocnu nadchu :( Aj ked poslednu dobu ju mavam castejsie, hlavne rano kycham a smrkam, do obeda ma to zvycajne prejde, no niekedy je to full cely den, stratim cuch, tolko fukam, ze ma aj priusne uzliny bolia :( Takze u mna je to komplikovane :( A napriklad dnes mi nic nebolo, tak som happy, uvidim co zajtra.
ele
keďže vieš že toto obdobie je pre teba to najhoršie tak si nasaď lieky na alergiu a užívaj ho celé obdobie a potom ich vysaď ... skús navštíviť alergológičku tá ti môže predpísať lieky, ktoré neutlmujú napr. Aerius...
skoda, ze nie este v ten den, lebo ja neviem kedy ma to chyti, mam sennu nadchu, niektore dni mi tecie z nosa non-stop a prave v ten den by som si potrebovala nieco dat, lebo to ani do obchodu nemozem ist, co mi kvapka z nosa:(( ale dakujem.
ele
žiadne antihistaminikum ti nezaberie okamžite po užití... ale po nejakom dni dvoch keď ho budeš užívať pravidelne účinok sa ukáže ja užívam pravidelne lieky na alergiu 7 rokov v lete aj v zime a účinok není nejaký extra ale keď ich vysadím cítim, že alergia je silnejšia