Ahojte, mám alergiu na rôzne trávy, byliny a pár listnatých stromov, no rád hrám futbal, bicyklujem sa, behám atd. proste outdoorové športy.
Nechcem prestať športovať, preto by ma zaujímalo, či môžem vykonávať v tomto období tieto športy aj keď som alergik. Či mi to viac neuškodí ako pomôže :/
Pomaly mi začínajú prázdniny, chcel by som chodiť každý deň behať, aby som si zlepšil kondíciu, no neviem či mi to viac neprihorší :(
Ďakujem
Alergia a šport
hassy a ten claritin ti zabera na nadchu hned? Alebo az po dlhsom uzivani?
ja mam tiez alergiu na vselijake travy, pele, ale neombedzujem sa...naucila som sa s tym zit...pred troma rokmi som dobrala vakciny, teraz beriem zodac alebo claritine, ale len v obdobi ked mam prudkjsie reakcie. vela soplim, svrbia ma oci....inak dobry na oci je visine kvapky...mam odskusane... hlavne maj pri sebe hyg. vreckovky, a flasu s vodou a ked prides domov tak poriadne dlhu sprchu nech to z teba zide vsetko dole...
ja mam tiez alergiu na vselijake travy, pele, ale neombedzujem sa...naucila som sa s tym zit...pred troma rokmi som dobrala vakciny, teraz beriem zodac alebo claritine, ale len v obdobi ked mam prudkjsie reakcie. vela soplim, svrbia ma oci....inak dobry na oci je visine kvapky...mam odskusane... hlavne maj pri sebe hyg. vreckovky, a flasu s vodou a ked prides domov tak poriadne dlhu sprchu nech to z teba zide vsetko dole...
xxxx
najlepšie to je riešiť s lekárom ale na voľný predaj sú napr. Zodac a Claritine ale len 10 tabletové balenie... takže najlepšie ťa vyjde navštíviť alergológa a tiež nezabúdaj na preplach nosa aspoň keď prídeš z vonku striekni si do nosa Mar, Dexam alebo niečo podobné alebo si urob preplach Physiomerom
nedavno som sa bol len na par minut bicyklovat okolo tretej poobede .. okolo pri ceste bola kus vysoka trava a hned kycham jak dabel, nos mam upchaty uz druhy den ..
Neviete o nejakych bezne dostupych liekoch, ktore zaberaju na takuto alergiu na travy ?
xxxx
ja mám alergiu takmer na všetko čo existuje... peľ, prach, trávy, stromy, lieky, niektoré potraviny, okrem toho aj kontaktnú alergiu na latex, leukoplast...
užívam lieky pravidelne sem-tam zabudnem :) keď mám chuť idem si zabehať, bicyklujem, v zime lyžujem... samozrejme mám pri sebe sprej keby som náhodou dostala astmatický záchvat a kopec vreckoviek, kvôli alergickej nádche :)... ale ako tu už bolo písané ak užívaš lieky môžeš ísť aj do prírody... keďže si alergický najme na trávy a stromy vhodné by bolo pre teba športovať v telocvični... vhodnými športmi pre nás alergikov je najmä plávanie, ale nie v chlórovanej vode na plavárňach, tiež zimné športy lyžovanie, snowboard, hokej, krasokorčuľovanie... je dôležité aby si si našiel šport, ktorý ťa baví a venoval sa mu pravidelne... nestačí športovať raz do roka minimálne raz do týždňa :) Ja osobne som veľmi tvrdohlavý človek a vždy si robím čo chcem to znamená, že si veľmi často poviem: "Čo si o sebe myslíš astma? Ty mi nebudeš brániť v ničom..." a venujem sa tomu čo ma baví... takže držím palčeky :) ak budeš ešte niečo chcieť vedieť kľudne napíš... inak nejaké informácie týkajúce sa astmy, alergie máš aj na nete na stránkach napr. www.eastma.sk alebo tuším niečo je aj na www.zasr.sk
ak mas lieky nemal by si sa obavat..pridaj plavanie
Ked sa tak obavas sportovania na cerstvom vzduchu, tak ti nezostava nic ine, len aktivity vo fitness centrach, sportovych halach: tenis, posilnovanie, alebo stacionarny bicykel, steper, prip. spining a pod.
No medzi siestou a desiatou by som ajtak nesiel nikam, len tak k veceru, ked uz nie je tak horuco (v lete)
jajkafr -> ty mas na co alergiu ? ... lebo neviem aky by bol vhdny sport pre mna ako alergika na travy, pel a stromy .. ked tie su vsade