Ahojte, mám alergiu na rôzne trávy, byliny a pár listnatých stromov, no rád hrám futbal, bicyklujem sa, behám atd. proste outdoorové športy.
Nechcem prestať športovať, preto by ma zaujímalo, či môžem vykonávať v tomto období tieto športy aj keď som alergik. Či mi to viac neuškodí ako pomôže :/
Pomaly mi začínajú prázdniny, chcel by som chodiť každý deň behať, aby som si zlepšil kondíciu, no neviem či mi to viac neprihorší :(
Ďakujem
Alergia a šport
xxxx
ahoj... ja som silná alergička a mám tiež astmu... užívam lieky a vôbec sa neobmedzujem v ničom... samozrejme keď nevládzem z dychom prestanem behať... zistila som, že behom a celkovo telesnou aktivitou si zlepšíš kondičku a navyše mne osobne sa športom zlepšuje aj astma... zistila som to len tak náhodou... robili mi spirku pred letom výsledky boli katastrofálne v lete som dostala bicykel a v priebehu 2 mesiacov som najazdila cca 500 km po prázdninách som šla znova na kontrolnú spirku a hodnoty boli o dosť lepšie... takže pri astme a tiež aj pri alergii sa odporúča športovať... treba si však vybrať šport, pri ktorom je menej alergénov... keďže píšeš že máš alergie na peľ, stromy a trávy... bolo by lepšie, keby si chodil vonku skôr po daždi a večer... najvyššia koncentrácia alergénov je tuším medzi 6:00 - 10:00 a samozrejme nepodceňovať liečbu...
Ked uzivas nejake tie lieciva a homeopatika, tak sa nemusis bat chodit vonku a vonku aj sportovat. Netreba svoj zdravotny stav brat na lahku vahu, ale ani precenovat. Som tiez alergik, dokonca na vsetko zelene doslova, este aj ihlicnany :)) a neriadim sa pelovym ci nepelovym obdobim a neprisposobujem tomu ani vychadzky, sport. Su "horsie" obdobia, ktore urcite aj ty musis poznat, kedy je potrebne nieco uzit na zmiernenie prejavov a to je vsetko :))
napr. Zodac
no beriem len nejake homeopaticke lieky ... a ked pride velmi namna nadcha tak si dam nieco na zmiernenie, nejake antihystaminyka
A liecis sa u alergologa? Chodis na vakciny? Ja som tiez alergicka, v sezone beriem lieky a chodim normalne von a nemam takmer ziadne priznaky.
ked uz odkvitaju to im nezvykne skodit. teda lieky mylsim este beru ale palenie oci, nadchu a take prkotinky uz nemaju
ked sa kosi nechodim ani ja, to mi robi velmi zle.
A tak teraz uz vacsinou odkvitava vsetko .. aspon tu v okoli mojho domu alebo na futbalovom ihrisku ... len trava je vsade naokolo. Preto zistujem, ci taketo prostredie mi velmi nezaskodi, ked sice uz nekvitnu tie travy velmi ale su tam - bez kvetov.
xxxx bratia maju alergie na travy a take no a pokial vonku kvitne nechodievaju ani ked sa kosi ale inak chodia tiez sportovat