Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

10 ročné dievča

Príspevok v téme: 10 ročné dievča
cimi

prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...

pomocnica

dhds7ihsi- a akú máš výšku?
V takom veku ešte určite nie je potrebné chudnúť. Viac športu môžeš pridať,ale to je asi tak všetko. Teraz sa vyvíjaš a keby si chudla, tak by to tvojmu telu veľmi neprospelo. :) Teraz sa začneš ťahať do výšky a keď ku tomu pridáš šport a zdravú stravu a menej cukríkov a maškrtiek, tak to bude eňo ňuňo. :)
Držím prsty. 8-)

pomocnica

Basena_barbie- takže spýtať je ypsilon!!!!!:D

A ako, že čo máš robiť? Chceš schudnúť? Na výšku 163 by si mala mať 53 kg, ale to je tiež nie presné, lebo zasa keď máš väčšie svaly, alebo ťažšie kosti, tak to je iné...
Ak chceš schudnúť, tak viac pohybu a začni jesť zdravšie, nejedz sladkosti a slané a pi vodu a čaje bez cukru. :)
No tak sa to zhrnie a znie to jednoducho, ale v praxi, ak si do teraz jedla cukríky a takéto veci častejšie, tak sa ti bude treba poriadne zatnúť, ale silná vôľa... :)
Ale nerob si veľmi ťažkosti, na váhu sa veľmi nezameriavaj, lebo ide o to kedy sa vážiš, čo si jedla deň pred tým, čo si jedla pred vážením a či si vôbec jedla...skôr si môžeš zmerať obvody a z toho zistíš, či si schudla. : )
ale nemusíš sa tým ani veľmi zaoberať, lebo teraz pôjdeš do výšky a ak sa nebudeš veľmi prežierať s prepáčením, tak sa vytiahneš(nesnaž sa výšku dotiahnuť aj váhou. :D)
Držím prsty.:-)

Basena_barbie

Dobrý, chcela by som sa spitat co mam robit ak mam 12 rokov a výšku 163cm a vážim 56kg.
Vopred ďakujem za odpoveď☺

Basena_barbie

Dobrý, chcela by som sa spitat co mam robit ak mam 12 rokov a výšku 163cm a vážim 56kg.
Vopred ďakujem za odpoveď☺

pomocnica

vaneska: No je mnoho potravín napr.strukoviny (šošovicu, fazuľu, hrach)
kapustu, karfiol, brokolicu, kel
cesnak a cibuľu
sušené slivky, hrozienka
korenené a presolené jedlá
alkoholické nápoje, najmä pivo(ale to ty asi nepiješ)
pozor na šumivé nápoje a malinovky – aj z bubliniek (či už alko, alebo nealko) nadúva
A je to OK, stačí, že si jedla alebo pila niečo také a mala si o 5 cm viac. .. ale vyskúčaj vylúčiť niektoré z týchto potravín, ale kľudne to môže byť aj z ničoho mimo toho. Ja mám obvod brucha normálne 60 cm a niekedy sa najem napijem a po takých 2 hodinách mám stále 65 napr. Ale potom mám zasa normálne 60 ..:) ale môžeš sa opýtať aj mamky, možno s tým bude mať nejaké skúsenosti... alebo si pozri na nete, je plno stránok... :)

vanesskaaa

pomocnica
ďakujem opäť,
Z akej potraviny by sa mi mohlo brucho nafukovať?
Merala som si pás a ráno som mala 65 cm a večer 70? Je to v poriadku ??

pomocnica

vaneskaaa- robiť sa s tým dá to, že vylúčiš tú potravinu(ak by to bola tá možnosť). Alebo začneš cvičiť. Mňa aj z ovocia niekedy nafúkne, ale noooo, jem ho VEĽA! takže to možno ani nie je tým ovocím, ale tým množstvom! :DD PS: ak začneš cvičiť(aspoň trochu) tak najprv je dosť pravdepodobné, že začneš priberať, svaly, ale potom to pôjde lepšie. Ale tukov sa veľmi cvičením nezbavíš. 70% strava a 30% cvičenie. :)

pomocnica

Rado sa stalo. :)
No tuk to určite byť nemusí(ale môže). 1. možnosť- zdedila si po niekom, že aj keď si ľahká, tak to trošičku tuku sa ti uloží na bruchu.
2. možnosť- ješ niečo, čo ti nerobí extra dobre a z toho sa ti nafúkne bruchu.
3.možnosť-piješ veľa vody, čo je síce dobré, ale napr.ja pijem dosť veľa tekutín a potom mám dosť často počas dňa nafúknuté brucho, ale potom ráno mám už normálne(celkom ploché podľa mňa)
Nerob si z toho starosti, len treba zistiť, kde je kameň úrazu. Vyskúšaj si napríklad ráno odmerať brucho krajčírskym metrom a potom keď máš brucho nafúknuté. Ak máš ráno napr. ako ja 60 cm obvod a počas dňa máš 63 cm, tak je to normálne, počas dňa si sa najedla alebo napila a ešte ti to buď nestrávilo alebo niečo také. Ale možno to prejde, že ti po nejakom čase zmizne. Určite však z brucha nechudni ani nič podobné. Aký máš obvod pása? Inak keď sa vytiahneš, tak sa automaticky aj brucho ešte viac vyhladí ako máš teraz(predpokladám, že nemáš nejaké brušisko :D) Je tu však ešte veľa možností... A na bruchu to je určite buď tuk, hrubšia koža a malý podkožný tuk alebo nafúknuté brucho.