prosím, aká by mala byt optimálna váha u 10 ročného dievčaťa, ktoré má výšku 156 cm? Moja dcéra má 56 kg, a zdá sa mi tlstá OH 83 cm, OP 77 cm a zadok má 88 cm, podla mna je to veĹa. Ako by sme mali začat "chudnúť". Je velmi lenivá, verím tomu, že športovat nebude, jedine bicykel a raz za týžden by som ju donútila na kolieskové korčule... Chcem jej pomůcst, aj ked sa stále hnevá, ked nadhodím tému "chudnutie". DAKUJEM za všetky rady...
10 ročné dievča
Sophie12929-Ahoj. No ako číslo to znie máličko, ale môžeš pritom vyzerať OK. Nie, nesnaž sa pribrať. Jedz to, čo ti chutí a čo zvykneš, aj maj pohyb, vekom priberieš postupne a zdravo, nesnaž sa o to násilím. Asi budeš chudšia aj keď budeš staršia, ale každý má nejaký typ postavy a tvoja mamka mohla byť tiež chudučká, je možnosť, celkom vysoká, že si po nej...Kým si zdravá, tak nič nerieš. Papaj všetko, daj si aj sladké, ale nepreháňaj, lebo zasa to nie je zdravé...Ak sa však nebudeš cítiť dobré s 26 kg, tak začni viac cvičiť napríklad silové cvičenia, aby si si rozvíjala svalstvo a tým pádom by si mala aj pribrať. Hlavne poriadne jedz. ;-)
Spoliehaj sa na pani doktorku, ja som ťa síce nevidela a to číslo ako také mi príde celkom málo, ale ktovie...Možno si budúca modelka...aj keď to veľmi neodporúčam...ale to je jedno.
Asi máš dobrý metabolizmus. :-)
Pekný deň. ;-)
Ahojte, mám 11 rokov, 151 cm a 26 kg. Na mojej postave to nevyzera zle a doktorka hovori, že to je normalne ale mne sa to nezdá. Mám pribrať ???
anezzz-Mám dojem, že si sa pomýlila. Asi si myslela 149-100 nie mínus 49, to by bolo 100 kg. Ak si to myslela tak, ako si to napísala tak neviem ako to myslíš.
A áno, tak by to malo byť, no podľa mňa lepšie na zdravú postavu je keď si dáme napr. výška 160 cm tak mínus 110= 50 kg. :-)
Lebo zober si, že keď dievča s výškou 160 cm má 60 kg tak je už pri sebe, ak to sú tuky... :)
Ale áno, takto , že mínus 100 je to okey...:)
Pekný deň. ;-)
Podla mna by malo 10 ročne dievča (149cm)vážiť najviac 49kg.Naprýklad:150cm-50kg,155cm-55kg,160cm-60kg,165cm-65kg...
Zalezy na vyške,stale sleduj posledne 2 čisla.
emili 1313-tie hrúbky bijú do očí...sama si si odpovedala. :D Ešte máš čas buď kľudná. A cvič aj naďalej, lebo niet nad dobrú a vyšportovanú postavu, to na teba budú chalani letieť aj keď nemáš prsia(neboj dorastú. :)). :-)
Veľa šťastia.
Este nieco ja a moja sestra llllll hrame od 3 tokov tenis takze asi preto nemam menzes a ja aj sestra chodime aj na balet a gimnastiku na gimnastiku chodime obi dve od 2 rokov a sme moc ohibne balet robime od 2 tiež
Ahojte son sestra llllll a mam 13 rokov a vazim 45kg a visku mam170cm a nemam menzes ani ochlpenie je to cudne ze mojej 11rocnej sestry spoluziacky to maju a ja nie nemam ani prsia ale moja doktorka povedala ze to mam po mamine ze aj ona je utla a ze nevispela som ja sa volam emilia a sestra llllll sa vola karolina
čo ste všetky zabudli že dievčatá hlavne pred alebo v začiatkoch prvého menzesu sú trošku pribratejšie.Po minim.prvom roku menzesovania sa to upraví alebo vtedy treba si trošku dať pozor.Po druhe je rozdiel dievča 11 až 18 rokov a zrelá žena teda pomer výška a váha.A nepíšte že má čas v menzesovaní.Mam doma tri baby s toho jedna mala men... už v 9_ tich.ja som chlap a viem že napr .jedna z mojich dcer dostala menz v 11_ tich a bola trošku pribratejšia už v 10_teho veku okolo 15 tich sa to upravilo .V tomto veku ked hormóny skáču hore dolu je to ťažšie trochu.Samozrejme pohyb a strava .
Ee1231- no tučná, to závisí od toho ako je rozložená, nie iba podľa týchto údajov...Ale ak by si jej chcela pomôcť tak sa začnite obe stravovať zdravšie, môžete chodiť spoločne vonku, choďte si zabehať a dajte si STOP sladkostiam, alebo aspoň s nimi nepreháňajte. A neviem či je to vážne tvoja kamoška alebo ty, ale sa hanbis alebo čo, lebo aj také sa stáva. Ale to je jedno. Zdravá strava a pohyb to je základ. Veľa šťastia ;-)
A ty čo máš 24 rokov a 45 kg, tak sa chvális? No na tvoju výšku môžeš vyzerať dosť nezdravo. Tak na tvojom mieste sa začnem stravovať poriadne, lebo keď to takto bude pokračovať ďalej tak to nebude dobre, ale ak máš takéto gény že nepriberas tak nechápem prečo to píšeš do témy s názvom 10 ročné dieťa. . . No ale nevadí.
Pekný deň.
tak ja meriam 162cm, vazim 45kg a mam 24 rokov :P