V živote sa mi nič nedarí. Nemám žiadnych kamarátov, nemám žiadnu motiváciu učiť sa, radovať sa, žiť život....
Sedím doma a rozmýšlam čo sa stane zajtra či sa to zlepší alebo klesnem ešte hlbšie (pokial sa hlbšie ešte padnut dá). Nikto ani nevie že žijem, nikto sa nezaujíma.
Mám 18 rokov a som na dne.
Neviem ako dalej
Ahoj ten v kúte
Si na dobrej ceste :)
Tvoje straty toho čo ti prišlo do života nevedome .. ťa naučí to vytvárať.
Tým pádom vieš si vytvoriť čokoľvek chceš :) :)
Kamarátov - vieš poskytovať kamarátsky vzťah. Radosť - vieš poskytovať sebe radosť z veci (uhol pohladu).
Tvoja veľká výhoda podľa mna spočíva v tvojom veku 18 rokov je polovica trapenia 36 rocneho a stvrtina trapenia 72 rocneho.
Takze ak chces zit 72 rokov caka ta 3x tolko radosti ako si doteraz zažil zlého. Ak chces zit viac caka ta viac rokov radosti ;)
P.S. zabit sa tu neda, Boh nedava taku moznost svojim produktom - ludom. mozes zabit len svoje telo ale tym sa len zbavis tohto fyzického tela TY zijes vecne ... lebo Boh ta (mna, nas, ludi) vytvara vecne. Inak povedane Boh ta stvoril a chce aby si tu bol .... poskytuje ti lasku bez ohladu na to aky si ... on to totizto robi lebo ma z toho zrejme radost :)
(On čo spoznal ake je to byť sám začal zo seba tvorit - a tesil sa zo vsetkeho cim bol je aj bude .. preto JA a TY a PES a STROM a MOSLIM a HINDUISTA a AMERICAN a BEZDOMOVEC a POLITIK su len slovny opis kadejakých foriem co Boh vytvoril ... resp. co vytvara .. preto ked ja ako Boh nicim druhych ako Boh .. tym vlastne lava ruka Boha nici pravu ruku Boha .. je to nezmysel :)
Vnimavost ta spoji s tym co nevnimas :) A ked to vnimas uz si porozumel preco hladanie nefungovalo :)
Vela zdravia radosti humoru ti prajem :) :)
stretol som pár bezdomovcov a bol som prekvapení akú mali energiu a pristup k životu možno to iba hrali že su štastný ale aj tak vidávali pozitívnu energiu čo ja nedokažem ....prectav si že oni nemajú nič tešia sa zkaždej maličkosti a to je na tom to najkrajšie --- ty alebo ja môžme mať xperiu Z3 a bude to pre nas maličkosť ...tím bezdomovcom som dal iba desiatu a bol som štastný že on bol štastný a už mam v plane že vždy ked budem mať niečo pri sebe tak im niečo dám ---
všetko je len v hlave ....dovolím si tvrdiť, že ja mam ešte horší problém ale všetko musíš hladať u boha ...akí máš pristup k bohu tak takí k ludom to znamená že ked nadavaš na boha že prečo maš taki život tak tak sa chovaš aj k ludom neodsudzuj nikoho hlavne nie boha on za to nemôže odsudzuj satana on ti robí život tažším .......kukni si film : ROZHOVORI Z BOHOM " .-a vezmi si z neho príklad ....viem že je to tažké lebo aj ja preživam to iste len horšie ale treba len chcieť tiež sa mi moc nechce ale proste musíme ak chceme aby sa to zmenilo
môj a aj tvoj problém je že na to furt myslíš ....v mysli si povieš, že máš problém a uveríš tomu ---netreba myslieť na to zlé v živote su nejaké pozitívne veci i ked ja som ich zatial nenašiel a ani tomu neverím že najdem ale treba tomu aj tak veriť ....lepšie veriť tomu že bude lepšie lebo aj nadej dava štastie akoby si tomu neveril a bol v kuse smutný .....v kuse som sám zatvorím sa do izby pri pc a tam strávim celý den ..nemám žiadne zážitky som sám a mam s toho stres nechcem ísť ani do spoločnosti nenavidím ludí ktorý len odsudzujú adt.....už dlho som takto na dne asi od 12sich rokov ,,,od vtedy sa mi zrutil život v podstate akoby som ani nežil kedže mam už osemnasť a nemam nič za sebou len utrpenie ,bolesť, hnev ,stres .......každy je na dne ale ja to prežívam dosť intenzívne ...ale aj tak verím že sa to zmení ....aj nadej rozdava štastie ....vždy lepšie nádej ako to hodiť za hlavu ....život je svina no ale my sme bojovníci-bojujeme sami zo sebou a ja nechcem aby som prehral boj sam zo sebou
moj nazor je prilis podobny...len ja sa citim odstrceny...chcem sa zaradit do zivota ale nejde to...citim sa velmi sam..pritom priatelku mam,sprava sa ku mne ako ku psovi....rodinu tiez mam ale nazaujima sa omna ...peniaze su ale to mojej depresii nepomoze...kamaratov tiez mam, len su prilis falosni,po niektori sa na vas vydrbu a niektori by sa dali,len tych je prilis malo a nemaju cas na kazdy den byt primne...cele dni zatovreni v nude pri internete...stracam chut este niekoho vidiet,stracam zmyselnost zivota ,ked viem aky je svet skazeny ,a aj ked mi to vadi sam to nezmenim....
ja si myslim ze z toho co tu pises mozes byt celkom do pohody chalan....za to že nechlasces a nie si nejaky prelietavy suknickar nemusis byt ešte out.prides mi ako taky normalny chalan len trocha unaveny zivotom,ktory nevie mysliet troska pozitivne,ale to je aj naozaj tazke verit,ze sa nas zivot moze zmenit a moze nabrat iny rozmer,podla mna by si ale nemal do toho nejako upadat,ale naozaj mysliet na to,ze snad to raz moze byt lepsie.ja tiez mam niekedy problem verit,ze raz mi bdue lepsie a ze raz vsetko zle co mi robi starosti pominie a pride daco nove a lepsie pre mna.rozhodne si ale nemyslim ,ze si nejako divny...ja mam 19 a mozem naozaj povedat,ze od 17stich doteraz najviac spoznavam co je zivot.ked som mala 16 tak to bola jedna rozpravka niekedy sa pristihnem pritom ako stale spominam ako mi vtedy bolo dobre,toto je ale asi ozajstny zivot uz dospelych.vsetko je komplikovanejsie ako bolo predtym-vztahy aj skola-buducnost atd...
mozno tomu neveris ale vzdy sa da padnut este hlbsie a to nemozes dovolit.pokial sa ty nezaujimas o okolity svet tak sa ani on nezaujima o teba.pokial si na dne najdi si co najblizsi den na ktory mas dovod tesit sa.drzim ti palce
Myslim ze mas 2 riesenia.
1. Budes dalej zit ako doteraz, stazovat sa a cakat na lepsie casy... Vysledok? Psichicke problemy, socialne problemy, financne problemy.
2. Rozhodnes sa, ze nieco s tym spravis. Vysledok? Uspech, priatelia, peniaze...
Takze co chces?
Uspech? Peniaze? Priatelov?
Tak prestan hladat problemy!!!
nájdi si kamošov. oni ťa hľadať nebudú, ani za tebou neprídu ťa prosiť, či sa nechceš kamarátiť. začni chodiť medzi ľudí, nájdi si koníčky, zoznamuj sa, prehlbuj vzťahy. alebo si depkuj doma. máš na výber.