Neviem ako dalej

Príspevok v téme: Neviem ako dalej
ten v kúte

V živote sa mi nič nedarí. Nemám žiadnych kamarátov, nemám žiadnu motiváciu učiť sa, radovať sa, žiť život....
Sedím doma a rozmýšlam čo sa stane zajtra či sa to zlepší alebo klesnem ešte hlbšie (pokial sa hlbšie ešte padnut dá). Nikto ani nevie že žijem, nikto sa nezaujíma.
Mám 18 rokov a som na dne.

bella12

Ten v kúte,

už Tvoj nick, čo si si zvolil prezrádza niečo o tom, čo si o sebe myslíš. Bola by však veľká chyba myslieť si to na základe toho, že sa nevieš baviť so spolužiakmi, lebo máte rozdielne záujmy. Ľudia ako Ty existujú, sú asi v menšine ale nemal by si to vzdávať a hovoriť si, že si takého kamaráta nenájdeš. Keď Ťa nebaví chodiť po baroch, neverím, že namiesto toho neexistuje niečo, čo by Ťa bavilo robiť vo voľnom čase, prípadne určite máš nejakú predstavu, ako by si ten čas chcel tráviť. Čo Ti v tom bráni? Len chýbajúci kamaráti?

Ak tento stav trvá dlhšie, viem si predstaviť, aký môže mať negatívny vplyv na Tvoje sebavedomie a sebadôveru. Človek si svoju vlastnú hodnotu overuje vo vzťahu s inými ľuďmi a ak nemá priateľov alebo ľudí, ktorí by sa o neho zaujímali, ľahko začne pochybovať o sebe, o svojej hodnote. Tvoja veta o tom, že sa o Teba nikto nezaujíma, je veľmi smutná. To však neznamená, že si nezaujímavý alebo nepotrebný človek. Tak sa o tom sám presveč, že to nie je pravda a urob niečo, čím by si dokázal opak. Možno máš v triede alebo vo svojom okolí niekoho, kto je na tom podobne alebo ešte horšie ako Ty a skús niečo preňho urobiť - nejakú malú láskavosť, pomoc v pravej chvíli. Taký človek to vie oceniť rovnako, ako by si to ocenil aj Ty, keby sa niekto takto k Tebe zachoval a prejavil o Teba záujem. Nemusíš len pasívne čakať na objavenie sa vhodného kamaráta v Tvojom okolí, možno by si to mal zobrať z druhej strany a správať sa k iným ako by si bol ich dobrý kamarát. Na to je potrebné vyjsť zo seba, z Tvojho vlastného sveta a sem-tam vykonať niečo také, aby si zmiernil smutný život niekoho iného. Verím, že takto okrem dobrého pocitu čoskoro nájdeš aj spriaznenú dušu, ktorá by Ťa presvedčila, že na Tebe záleží a že nie si na tomto svete nadarmo. Bez ohľadu na Tvoju povahu, záľuby, na to, aký si, je dobré, že si, pretože máš moc vykonať na tomto svete veľa dobrého a ver, že raz sa objaví aspoň jeden človek, pre ktorého budeš tou najdôležitejšou osobou.

Kukura

nexus: To vážne ešte dávajú amalgám? Ešte žiadnemu doktorvi dakto nerozbil hubu?

ten v kúte: Z amalgamu sa neustale uvolnuje ortut a uklada sa v tele. Ortuť je najjedovatejší kov. Sposobuje vacsinu znamych chorob. Ortut je aj vo vakcinach a rybach. Ortut sa vyraba tisice rokov a sposobovala otravu uz v starovekom Rime. Spolu s olovom, cinom a meďou.

Deeee: Nezaujima ma co si myslis.

leticia

Ty, v kúte - rob niečo so sebou, si strašne pasívny človek, ako to tu čítam. Ešte som nezažila mladého človeka, čo by bol taký, ako to, že ťa nič nezaujíma? Ja som už stará a mám koníčkov toľko, že to nestíham. Internet je jeden z nich. Môžeš sa hanbiť, 18 rokov a nevieš čo so sebou a len čakáš na nejaký zázrak.

nexus

..kukuricka, aj ty by si chcela svalovca?ale ja som pocul, ze ked panbozko niekde prida prida, inde zas uberie, to by ti nevadilo? :))

liana01

zboznujem ked clovek lutuje sam seba, chcel by aby sa vyriesilo vsetko, ale nepohne amni prstom preto....chlapce, zazraky sa nedeju, nic sa nestane same od seba..tak bud sa uvedomis alebo mas smoluu no

liana01

hmm a neni si neaky moc vyberavy?? ze kamaratov mat nebudem, konicky tiez nie nejde to...sak jasne ze s takymto pristupom mat nikdy nic nebudes, preco kricis popredu a este to ani nevyskusas??
tak ked sa hambis alebo co tak sadni za net a s niekym si pis, niesu len falosni ludia na nete, ja som si nasla par kamosov, stacilo ich dlhsie spoznavat a potom sa stretnut..a tie konicky, nieje nic co by ta bavilo? sport, hudba...jaa neviem co...rozmyslas strasne depresivne ako keby sa nic nedalo, ale vsetko sa da len treba chciet a dostanes sa z toho jedine ak budes chciet...lenze vyzera ze nechces