Zdravim, prejdem rovno k veci, mam 20 rokov a neprijemne problemy so spankom... dlho mi trva kym zaspim, stale mi je teplo, potom zima, spotim sa, potom som zas smadny, chodim na WC, nepohodlne sa mi lezi, pocas spanku ma trapia neprijemne sny a nocne mory, a rano velmi casto zazivam spankovu paralyzu...pred spankom uz pocitujem strach, najradsej by som ani nesiel spat.. co najviac spanok oddalujem.. uz 3 roky som nesiel spat skor ako o 1 v noci, idem spat az ked citim unavu - a do postele sa ani moc netesim... co by som mal robit? neviete mi niekto poradit...pomoct.. spravne nasmerovat?...dakujem
Problemy so spankom
zajdi za obvodnym lekarom. Pravdepodobne absolvujes nejake vysetrenia, aby sa zistilo, ci si telesne v poriadku alebo ci sa to tyka skor psychiky. Nespavost ako taka (nie ako dosledok telesneho ochorenia) je psychickou chorobou a lieci sa u psychologov a psychiatrov.
Ak mas problemy uz 3 roky, je najvyssi cas, aby si s nimi zacal nieco robit. Drzim palce!
No, ja som tiež nočný vtáčik :-) A chodím spať po polnoci, niekedy aj o tretej, lebo nemám robotu, tak času a času... Spať sa mi nechce, tak som na nete, alebo si čítam knihu. Kniha je to posledné, upokojuje. Ak sa vžiješ do príbehu, preladíš myšlienky z dňa a aj to, že sa ti spať nechce a zaspíš... Čerstvý vzduch a ponožky - ak je zima na nohy, organizmus nezaspí . Takisto zafajčené vlasy mi nedajú ľahký spánok. Takže horúca sprcha pred :) A hlavne - nemyslieť na trable... Nech sa darí sladko spať :-)