Zdravim, prejdem rovno k veci, mam 20 rokov a neprijemne problemy so spankom... dlho mi trva kym zaspim, stale mi je teplo, potom zima, spotim sa, potom som zas smadny, chodim na WC, nepohodlne sa mi lezi, pocas spanku ma trapia neprijemne sny a nocne mory, a rano velmi casto zazivam spankovu paralyzu...pred spankom uz pocitujem strach, najradsej by som ani nesiel spat.. co najviac spanok oddalujem.. uz 3 roky som nesiel spat skor ako o 1 v noci, idem spat az ked citim unavu - a do postele sa ani moc netesim... co by som mal robit? neviete mi niekto poradit...pomoct.. spravne nasmerovat?...dakujem
Problemy so spankom
Spanok riesi psychiater, moze to byt predzvest prichadzajuceho psychickeho ochorenia, daj si na to pozor a zacni to liecit cim skor, aby si sa psychicky nezrutil ako som sa zrutil ja.
Horčíkom sa predávkovať nedá, pretože nevyužitý sa vylučuje močom, stolicou a dokonca aj potom.
Z toho vyplíva, že horčík sa môže užívať dlhodobo bez prestávok.
Dokonca je odporúčané prijímať v čase zvýšenej potreby ešte vyššie množstvá...
PharmRoman, ako dlho sa magnezium moze brat? este ked je to aj 2-nasobna davka, 2 tabletky...tipujem, ze tam musi byt nejaka prestavka... dakujem
Osvedčený recept na nespavosť:
Magnézium v kombinácií s medovkovým čajom, alebo čajom s valeriany lekárskej (pri valeriáne pozor na interakcie s inými liekmi!)
Dávkovanie: 2 šumivé tablety magnézia (500mg) a jedna šálka čaju.
Vysvetlenie: Magnézium nemá v indikáciách uvedenú nespavosť avšak je to dôležitý katión, ktorý sa zúčastňuje na rôznych systémoch (metabolické, pochody svalovej kontrakcie a nervovej transmisie. Pre spánok je dôležitá myorelaxácia (uvoľnenie svaltsva), ktorú magnézium poskytuje.
Valeriána má vďaka obsaovým látkam sedatívny účinok rovnako aj medovka.
Výhodou tejto kombinácie je hlavne to že nevzniká návyk.
Kombinácia je overená u niekoľkých starších pacientoch, ktorí dokonca prišli poďakovať, že tak dobre sa už dávno nevyspali.
Plus samozrejme niektoré už pridané rady.
Najlepšie je samozrejme neriešiť porblémy v mysli pred spaním a nebyť ani príliš excitovaný z udalostí, ktoré čakajú v nasledujúci deň.
Prajem pekné sny.
Zdravím, ja mám takí problem že saspat zaspím v pohode,tiež niekedy mám pocit že mám studenu nohu,a kvôli tomu neviem zaspat, ale problem je že ked zaspím a ked ráno vstanem cítim sa strasne unaveni a už dopredu vstavam ak mi zazvoní budík napr.zvoní mi o 07:00 ale ja uz rovno vstanem o 06:55.A ked vstávam mám strasne suché peri aj jazik, a mám furt zapchatí nos je to nepríjemné.Ciže chcem aby som dlhsie spal a nech sa mi spí lepsie , čo mám urobit??
Zdravím..neviem ani odkedy.. ale mávam dni kedy vynechávam spánok!! alebo spim len velmi kratko!!! stava sa to pravidelne po určitom čase... a dnešok absolutne nechápem bol som v 1h15min intenzivny trening v posilnovni riadne som sa rozbil! potom futbal 2 hodiny na umelej vonku v tej zime(trening) "umieral" som skoro!!! ja tomu nerozumiem toto nemôže byť normalne.. inokedy pochopim ked cely den nevyviniem žiadnu fyzicku aktivitu tym padom neminiem vela energie.. ale dnes som to PREHNAL! ja to nechápem.. čím to môže byť? stupa vo mne adrenalin ked na to myslím a vytáča ma to lebo CHCEM SPAT! už som davno chcel spať!
no my sa tu trapime odpovedami a pan MJRL,ani nato nic neodpovie,asi uz ma kludne spani
ja pred spanim vypijem čaj medovka aj s medom a spim celu noc. Medovka je ukludnujuci čaj
no odporucil by som ti psychologa.A to nie ani kvoli spanku,ale tomu ostatnemu.Normalne to nie je.
..musim uznat, ze aj to je dobre, ale s medikom musi byt...
borovicka vsak navodi aj pekne myslienky navyse :)