Zdravim, prejdem rovno k veci, mam 20 rokov a neprijemne problemy so spankom... dlho mi trva kym zaspim, stale mi je teplo, potom zima, spotim sa, potom som zas smadny, chodim na WC, nepohodlne sa mi lezi, pocas spanku ma trapia neprijemne sny a nocne mory, a rano velmi casto zazivam spankovu paralyzu...pred spankom uz pocitujem strach, najradsej by som ani nesiel spat.. co najviac spanok oddalujem.. uz 3 roky som nesiel spat skor ako o 1 v noci, idem spat az ked citim unavu - a do postele sa ani moc netesim... co by som mal robit? neviete mi niekto poradit...pomoct.. spravne nasmerovat?...dakujem
Problemy so spankom
Sexus,borovicka nepomaha,kakavko je lepsie
...tri poldeci borovicky su lepsie ako samotne tri-ticco :)
Ja som pomerne dlhú dobu mala obrovské problémy so spánkom,dlho som brala tabletky na spanie,našťastie už ich neberiem ale psychiater mi predpísal antidepresíva triticco,ktoré veľmi dobre pôsobia aj na problémy so spánkom a s nimi spím ako zabitá.Skús sa obrátiť na psychiatra.Predpokladám,že máš nejaké problémy,ktoré toto spôsobujú.
vyskusaj pred spanim Kakavko alebo mliecko s medom,mne to pomaha
Dakujem za rady, davnejsie to bolo skoro kazdu noc, ale odkedy sa chodievam kazdy vecer prejst a pred spanim si precitam nejake vesele veci je to lepsie, ale najradsej by som to odstranil uplne.. k lekarovi nechcem ist, nechcem aby mama vedela ze mam problemy a trapila sa s tym.. posledna noc bola hrozna, nie a nie zaspat a zobudil som sa na strasne sny o 4 rano, a uz som sa bal zaspat.. a rovnako sa bojim aj teraz.. ist znova spat.. je to hrozne, ked vsetci ludia miluju spanok, a ja sa ho bojim a stranim, aj ked byvam hrozne unaveny :-(
skusil si lieky na spanie?
No ja mam tiez taketo problemy,rano vstanem uplne unavena ako keby som po 3 nocnych, aj ked idem spat o 10 alebo o 1 je to jedno, V noci sa stale budim, niekedy zaspim a ani neviem co sa mi snivalo. Niekedy mam taky spanok, ze citim,ze som napoly hore, napoly spim. Chodim totalne unavena spat, takze problem by s tym nemal byt. Mnoho krat sa rano zobudim, boli ma hlava. Doma menim pomaly kazde 2 tyzdne polohu postele- sa mi nasi smeju, ze co to mam zac, ked stale menim izbu. Proste rano som stale unavena ako pes, je mi stale zima a nic mi nepomaha.Neviem si s tym rady a trva to uz cez rok, za posledne obdobie to je intenzivnejsie. Je to rovnake aj v obdobi stresu aj bez neho.
v jednej relácii v telke o tom vraveli a dávali tipy, v spálni nemá byť telka, rádio, mobil, zrkadlo ani budík /neviem potom ako by som ráno vstala/ treba ísť spať len ak človek cíti únavu, ak si lahne a zistí že sa mu nedarí zaspať, tak treba vstať a pokračovať v činnosti a vrátiť sa do postele, len ak opäť pocíti únavu, pred spánkom treba vypiť ukľudňujúci čaj, nie je dobré ani čítať knižku v posteli, treba vstávať o rovnakom čase, aj keď je možnosť pospať si dlhšie, aby si telo zvyklo, je dobrý aj spomínaný šport, najlepšie na čerstvom vzduchu, alebo aspoň prechádzka. Treba dodržiavať tieto zvyky a telo sa naučí, ja s tým však problém nemám, zaspím hocikedy hocikde :D tak nemám odskúšané
Skus napriklad sport. Chod podvecer behat hraj futbal s kamaratmi nejak sa unav. A uvidis ze zaspis ako v bavlnke. Pred spanim chod na wc vyvetraj si v izbe. Nedavaj si perinu az po krk:D Najdi si polohu pri ktorej zaspis ja napriklad nedokazem zaspat na chrbte. Vezmi si pohar vody a daj si ho vedla postele ak by si sa v noci zobudil a budes smadny len sa napijes a spis dalej. Pokial by si zasiel do kuchyne nalial si pit isto by si siel aj na zachod prebere ta to zbytocne. Skus toto ak ti to nepomoze tak len lekar.