dozvedela som sa, ze moj priatel ma vselijake bokovky, verila som mu velmi doteraz, teraz mu neverim, ani ked povie dobre rano :-(. Co sa s tym da robit, stale to mam pred ocami, ako ho vidim s inou, kedysi sa mi uz take s nim prihodilo, ale myslela som, ze trochu rokmi zmudrel, ze sa vyburil. Strasne trpim, schudla som, nechuti mi jest, on sa tvari, ako najvacsi boss, nevie sa vzit do toho, ako mi je. celu situaciu zlahcuje, ...asi takym sposobom -ze, no co take sa stalo.... prosim vas, poradte mi, mam ho rada, ako mam tu bolest prekonat :-(((
ako sa vyrovnat s neverou?
bodka- vyprdni si oko.
Zmiernit bolest......ty si riadne naivna.
boli to velmi, tak velmi,
ale takisto by to bolelo, kebyze svoje miesto prenecham inej
len chcem zmiernit bolest
a v ziadnom pripade na sebe nedaj poznat ako ti ublizuje, par kil dole je prijemne, ale zase trapenie je uz ina kategoria, jemu nedojde co ti sposobuje ani keby si sa utrapila k smrti, tak to trapenie nepustaj do dusicky
no neviem, moj otec mal milenky, a to bola niekedy vacsia hanba ako keby som bola "bez neho"
len sa sama pred sebou ospravedlnujes lebo nevies najst odvahu na to aby si ho opustila, alebo ho opustit nechces.
a vyhovarat sa na deti je trapne. kamaratov by si nasli aj inde.
predpokladam, ze ho v kutiku duse napriek tomu vsetkemu mas trosku rada a mozno len nemas ine vychodisko...
ale ako sa nezblaznit?
-zit svoj zivot popri nom:
-pekne sa venuj sama sebe, aby si sa citila prijemne a mozno aj pekne, nejaka ta kozmeticka, kadernicka pravidelne urcite nezaskodi
-venuj sa detickam a pestuj si s nimi pevny vztah, aby si v buducnosti mala oporu u nich
-venuj sa svojim zalubam vo volnom case, ak nejaky ostane
-zvihni telefon a spoj sa s kamoskou/kami poklebetit, ak je cas aj na kavicku
-necakaj na manzelove plany co na vikend, urob si vlastne a hoci aj bez neho
viem, ze to nie je jednoduche, najma ak zijete v spolocnej domacnosti, ale skus si zaplnit mysel prijemnymi vecami, pozitivnou cinnostou a tvorbou
Psychiater ti pomoze.
Tak bud spokojna ak ti to tak vyhovuje. Co sa stazujes,ked nic nechces riesit???
rodicia byvaju daleko, deti tu maju svoje zazemie, kamaratov, proste nedokazala by som ich vytrhnut z ich zabehaneho detstva, kvoli tomu, ze ich tatko je vesely v rozkroku. Inak deti ho maju radi....nie je idealny otec, ale deti nebije, vezme ich na vylet a tak...
1. bud s nim nechces byt, a budes hladat hocijake moznosti ako sa co najskor od neho dostat, a budes si vedoma toho ze len prosika ale nezmeni sa (Chronicki suknickari/alkoholici apod sa nemenia. ani svadba ani deti ich nemenia), a nepodlahnes jeho dristom, lebo budes vediet ze by to zopakoval zas
sama si napisala, ze sa tvari akoby sa nic nestalo. teda podla neho sa nic nestalo.. hmhm, zaujimave
2. nechces od neho odist napriek vsetkemu, a teda musis znasat dosledky svojho rozhodnutia a pocitat s tym, ze sa to mozno zopakuje, resp. s tym ani neprestal. takze ti ostava jedine sa s tym zmierit a tvarit sa, ze ti to nevadi. len aby sa nestalo, ze ti raz za nejakou aj odide :(
ja neviem... ako sa nezblaznit... podla mna tak, ze ho nechas, ved to je na cvokarinu ked chlap ti spava s inymi. ale hnevom ocividne nic nevyriesis. takze asi jedine zmierit sa s tym :(