Asi som podivna...alebo bestia...

Príspevok v téme: Asi som podivna...alebo bestia...
eminka345

...a zrejme podivna bestia...
Mam taky problem, vlastne to ani nie je problem, vlastne to ani neviem poriadne vysvetlit, ale pokusim sa. Chodim na VS. Nemam rada ludi, resp. cudzich ludi. A hlupych, tych stretavam dost. No v kazdom pripade, v poslednom case mam doslova averziu k ludom. Aj v kolektive ludi, ktorych poznam vacsinou pocuvam co hovoria, ale sama som ticho. Som odmerana, nesrdecná k cudzim ludom, k ludom co nie su moji kamarati. Popravde v skole mam len jednu kamosku, no a priatela. Ten mi tiez stale vravi ze som velmi odmerana k druhym ludom.. ale ja sa proste neviem spravat k ostatnym ako keby sme boli neviemaki kamarati. a casto dokonca ked povedia nejaku blbost alebo co, tak odpovedam ironicky,som uprimne hnusna, ludia nemaju radi ked im poviete pravdu, ktora im nie je pochuti, proste posobim ako taka odmerana suka.aj ked ideme s tou kamoskou trebars do skoly, normalne sabavime vsetko, smejeme, ale ked prideme tam, ona sa zacne bavit aj s ostatnymi, chalanmi a tak, zboznuju ju, ja uz si s nimi nemam co povedat, ustupujem do uzadia a skor pocuvam. asi ma proste nemaju radi alebo co, pretoze ked sa my dve s niekym stretneme zacnu sa rozpravat s nou, nie so mnou. sama si za to mozem, ale niekedy som z toho smutna...pretoze nie som hnusna stale, porozpravam sa, ale ked clovek povie blbost tak neviem vacsinou drzat jazyk za zubami ale mam k tomu blby komentar. ja neviem ja som uz postretala proste tolko debilov ze nemam silu sa ani snazit byt mila k niekomu, komu demencia kuka z oci.. nechcem byt povysenecka a vytahovat sa, ale ked sa divate na hlupaka, spoznate to...

kiki1

Paci sa mi ako to vystihla Ivana.Som rada ze so neni sama kto si to mysli.
Ja tiez neznasam ludi ktori sa takto spravaju,narcistov,tiez sa im radsej vyhnem.Neviem ci k nim patri aj autorka,lebo neviem ako to presne mysli.
Neznasam ich preto, lebo som citliva povaha,velmi ma trapi ako sa niektori ludia spravaju,neznasam ked su zlomyselni a robi im radost ublizovat druhym a myslia si ze su najlepsi.

soffa

vies v com je problem????ze ty cudziemu cloveku ani nedas sancu,aby ta prijemne prekvapil,ja nehovorim ze s kazdym druhym musis byt dobra kamoska,ale ty ich hned po prvom slove zaskatulkujes.ja osobne nemam rada takych ludi,a este k tej VS-to ze ma clovek titul to z neho cloveka nerobi.A take odsudzovanie inych je na tvoju skodu,lebo nemas kamosou a je to dost smutne.Kazdy musi zacat od seba

3nttt

ale ked sa divate na hlupaka, spoznate to...
nehnevaj ale podla tohoto co pises mam pocit ze pre teba je hlupy asi kazdy az na vynimky.nemyslim si ze chyba je v ludoch okolo teba ale v tebe.ak to chces nejako riesit zacni od seba.nic ine ti nepomoze.

ivana45

Eminka, vo svojom prvom prispevku som reagovala hlavne na tieto tvoje slova:
"odpovedam ironicky,som uprimne hnusna, ludia nemaju radi ked im poviete pravdu, ktora im nie je pochuti, proste posobim ako taka odmerana suka"..
Ked druhych ironizujes, ublizujes im. Znehodnocujes to, co povedali, zhadzujes aj povodcu "vyroku". Ironia ma v sebe nadych agresivity. Ak si myslis, ze tym pridas sama sebe na hodnote, tak teda neviem u koho. U mna nie. U mna by si tym bodovala do minusu. Neodsudzovala by siom ta, iba by som sa ti vyhla. A pozitivne by som bilancovala, ze nepatris do mojho zivota. Dobry clovek ma v sebe uctu k druhym ludom, len pre obraznost: jedna aj s predavacom ako s clovekom.
Iskierku nadeje vidim, lebo o tom rozmyslas. Mozes si vybrat, kam sa chces zaradit. Mozes zit medzi sebe podobnymi a u ostatnych zostat zapisana ako neprijemna zlcovita agresivna osoba. Alebo dozriet. K ludskosti.

ivana45

Eminka, nemozes si nevsimat "hluposti" ? Vies, ake je to protivne, ked ta niekto poucuje ? Nemozes ho jednoducho nechat tak? A este: odlisujes, kedy tvoj "dement" prejavi NAZOR? A to ze s nim nesuhlasis, neznamena, ze je hlupy...Ak sa skriepis o nazor, hlupa si ty.
Alebo snad mas dekret na monopol na pravdu ?

eminka345

leela5 ano presne o tom to je...sway - dik ze si nemyslis, zla alebo nieco... mozno pisem zlym stylom, ale nemyslim si ze som vyslovene zly clovek... su ludia, s ktorymi si tak sadnem, a tych je par, ze inych nepotrebujem k sebe pripustat.. zas nie som taka, ze kazdemu hned vypindat ked sa myli... niekedy to nema zmysel :-D ale nie... maria a ,,tri ciarky" -- nechcela som aby sa tu niekto hadal..gramatika s tym fakt nema nic spolocne, to vynechajme... myslim skor tu inteligenciu a prehlad...alebo skor nadhlad.. no a ivanka.. neublizujem druhym ludom.. ale moze to tak zniet..neberiem nazor.. vdaka za vsetky prispevky..

fgf

Ja som tiez taky...rozdelujem ludi na tych, co ma absolutne nezaujimaju, a tych, ktori su hodni mojej pozornosti :) Znie to namyslene, ale ked mi vacsina ludi nema co ponuknut, tak naco s nimi stracat cas? Mna nezaujima, ci si o mne myslia, ze som namysleny, alebo cudny, lebo ich nazory maju pre mna nulovu hodnotu.

sway

Podla mna v pohode - nie si podivin.No nemala by si si z toho robit tazku hlavu.Ja blbcov celkom rada a dokonca toho blbca obcas rada urobim (horsie je ked nie umyselne:-)

leela5

eminka

akoby som to ja sama pisala.. ja neviem ci naozaj posobim na ludi tak povysenecky a odmerane, ale v poslednom case sa nad tym zamyslam, oni sa nebavia so mno, ja sa nebavim s nimi a bavim sa len s tym, s kym chcem, ostatni ma nezaujimaju a ked niekto zadrie nejaku "vtipnu", snazim sa udrzat, ale pomyslim si svoje a medzi ludmi som zvycajne ticho a len pozorujem, mam pocit, ze si s nimi nemam co povedat...ale zas ludia, s ktorymi som sa stretla mi povedali, ze posobim dost odmerane az namyslene, ze ale ked clovek spozna, nie som v konecnom dosledku taka...mozno je to len nejaky obranny mechanizmus, chranim sa pred ludmi, neverim im... z mojej strany to vobec nie je o namyslenosti..su to len predsudky a ja druhych nesudim, len pozorujem, mozno je chyba aj v ostatnych

ivana45

eminka, ja by som ta obchadzala oblukom. Nerada kreslim veci ciernobielo, ale ak ublizujes druhym ludom, si zly clovek. Neprijemnu pravdu, ktoru netreba povedat (na odvratenie niecoho zleho), taktny clovek zamlci, netaktny povie z nesikovnosti, hruby a zly clovek zo zlomyslenosti, lebo mu to asi spravi radost, neviem. Suchy humor a sarkazmus su dve veci. Sarkazmus zranuje.
Mozno si kompenzujes nejake komplexy a bolo by dobre zacat tam. Najst, priznat si svoje slabiny a popracovat na nich.
Alebo si najdi "svoju ligu". Ludi, ktorym tvoje spravanie nebude vadit a budete sa spolu citit dobre. Verim, ze najdes.