ma nejaky vplyv pocasie na priberanie (zmena zimy na teplo) ja neviem, ze uz clovek nespaluje kalorie z toho "drkotania"? alebo o co ide? :))
uz dlho jem a pijem kazdy den to iste, rovnake mnozstvo a zrazu mam pocit ze som pribrala, som cvok alebo? :))
vazit a ani merat nie je mozne, ide mi o vas nazor, je to mozne?
vaha a pocasie
Na nekvalitné prežitie môžem s prepáčením fakať. Lebo tu nejde o dĺžku života, ale o kvalitu.
Žiaľbohu, áno.
No hej, A-Z, lenže chudnutie, môže spôsobiť anorexiu. A nechápem ďalšej veci: Prečo anorektičky nútia do liečby, ale alkáčov už nie ? A obéznych majú lekári v riti ? Anorektičkám dávajú lieky na priberanie. Mne ich dávali pri 60 kg. Toto tej lekárke, ktorá mi toto spravila, nedarujem.
monica,
to sa naozaj tak vnimas???
Lenže človek nie je nič iné, len fabrika na hovná a sadlo.
Obcas mam pocit,ze si nepriznavame,ze sme sucast prirody......
No hold smola:)
Aj zvieratka v prirode by teoreticky mohli nadavat,ze priberaju:))
Ale ma to svoj ucel a podstatu prezitia.
monica,
pocasie nie, ale do istej miery moze na vahu vplyvat rocne obdobie, a to zima, kedy ma organizmus tendenciu viac ukladat tuk na "zohriatie", cize ako obranu pred chladom a mrazom. Navyse, v tomto obdobi na nas cihaju aj vianoce, kedy si mnohi doprajeme viac kalorickeho jedla. Preto priberame najviac prave v zime...
A suhlasim s tebou, ze je tu nespravodlivost, ktora sa tyka vahy - proste su ludia s rychlejsim metabolizmom (uz do velkej miery zdedenym), a potom ti nestastlivci s pomalsim spalovanim. Hold, tym druhym nezostava nic ine, len sa zmierit s urcitymi obmedzeniami v stravovani uz dozivotne. Mame predsa na vyber, byt obmedzovani a chori vdaka obezite, alebo si zvolit cestu sice tazsiu, ale na jej konci s istym vitazstvom v podobe peknej postavy, spokojnosti so samym sebou a hlavne bez zdravotnych rizik, ktore sposobuje obezita.
No a pokial nemas indikovany zdravotny problem ako napr. porucha stitnej zlazy, neexistuje dovod, preco by si nemohla schudnut. (A poznam ludi, ktori schudli aj s poruchou stitnej zlazy).
Ak ti mozem poradit, hor sa do citania nejakych informacii ohladne zdraveho chudnutia (ziadne nezmyselne kratkodobe diety a la bajecna z... a JPP - jedna pani povedala), lebo bez spravnych info budes robit chyby a jo-jo efekt bude viac ako pravdepodobny... Jedine, co treba je velmi velmi velmi chciet, spoliehat sa sama na seba - verit si, ze to dokazes! Nepotrebujes na to ziadne prachy... Jedine po nejakom case prachy na nove krasne stihle oblecenie ;)
Aj ja by som chcela schudnúť aspoň na 60 kg, ale mne už nepomôže, ani keby som svätenú vodu pila na hektolitre. Uvažujem o tom, že budem brať lieky na chudnutie celý život, lebo nemám na výber. Však, ak sa nemýlim, obezita, je taká istá choroba, ako cukrovka, chcem to podchytiť, kým nemám 120 kg, lebo potom je to pridrahé, a ja na liečby typu, liposukcia, balón do žalúdka, žiaľ, nemám peniaze.
moni, pretoze nie su ludia ktori chcu pribrat az natolko aby boli obezni :) ale ti ktori chcu schudnut aby mali -20kg tak tych by bolo neurekom, preto si ziadny doktor nevezme len tak na zodpovednost vymysliet liek ktory by dopracoval ludi pod nulovu hodnotu :)
iked, pravdupovediac aj ja by som take lieky brala :)))