Ako povedať mužovi,že sa chcem rozviesť?

Príspevok v téme: Ako povedať mužovi,že sa chcem rozviesť?
zúfalážena

Dobrý deň...chcem sa rozviesť,môj život pri mužovi stratil zmysel,pije každý víkend,hrá automaty....keď príde domov,nadáva mi do lenivých svíň,prije......,do kráv a podobne,hľadá veci,za ktoré by ma moho zvoziť...deťom hovorí: "vaša lenivá mater....."...je agresívny voči mne,je si vedomý,že je na koni,ja som nezamestnaná,som po MD 2 roky a ešte nerobím...no už sa chystám,keď pôjde syn do škôlky,idem si zháňať robotu,skôr ho neprijali,pretože mali všetko obsadené....
no ale,čo sa chcem opýtať...ako oznámiť mužovi,že chcem rozvod,keď je agresívny?veď ja sa nemôžem len tak zbaliť a povedať mu,že odchádzam,veď by ma zabil,že čo si to dovoľujem,ani by ma nepustil,nedovolil bojím sa,že mi ublíži...alebo deťom...neviem,ako na to,čo by ste mi poradili?

rozumiem ti

invisible: bolo to myslene skor vseobecne, z casu na cas ma totiz clovek tendenciu hladat vinnika, ked je jeho situacia zla a mozno aj nechtiac obvinuje potom svojho najblizsieho, z cirej frustracie. netvrdim, ze je to nutne tvoj pripad, ako som napisala, nepoznam podrobnosti a ani teba, ci maminu. ak sa ta to dotklo, tak sa ospravedlnujem, nebolo to cielom.
poznam ten typ, ktory opisujes. najhorsie na nich je, ze dokazu byt velmi mily a presvedcivy. vela stastia.

siwonka

zavri usta jano a drz krok a nekecaj kraviny..
ty si urcite taky istý ze biješ manzelku a chlastas ked mas take poznamky..a ked ne takto budes robit

invisible

Pre "rozumiem ti", neviem či som to pochopila správne, ale ja jej to nevyčítam. Ak by som ju ja sama nepodporila, ža čo ma dnes tá otcova časť rodiný viní, že som ju do toho nahuckala, tak by s ním zostala. Od rozvodu sa už nestretli. Otec sa drží ďalej a dnes už obaja bývajú v inom meste. Ibaže on je typ človeka, ktorému sa hovorí "Somboh". Preto nemôže predýchať to poníženie, že niekto slabší si toto dovolil.

usiko

zufalazena,

mame jednu znamu, co bola v podobnej situacii a jednoducho raz, ked nebol muz doma, zbalila veci sebe aj detom a odstahovala sa k rodicoim, alebo k mame, uz nepamatam...odtial podala navrh na rozvod, kupila si na uver byt a bolo po srande...a su vsetci kludni a stastni.....teda okrem jej ex ale koho to zaujima...

nathália09

tak mu to povedz ked bude opat opitý,že ak sa nezmení,odídeš.nech má o čom rozmýšľať.A potom ak povie,že mu to je jedno,tak povieš ok.Ja viem,že iná je skutočnosť,,,,aj ja som niečo podobné zažila párx,a teraz je klud-akurát,že na vine nebol alkohol a automaty.

rozumiem ti

invisible: je mi naozaj luto, cim si si presla. poviem ti, co vsak vidim ja z tvojho opisu. vidim, ze tvoja mama neurobila nic zle. ba prave naopak, urobila to pre teba aj pre seba, neda sa zit vo vecnom strachu a trapeni. a chcela ta toho uchranit. to ako sa vas otec zachoval nie je mozne pripisovat jej. je to len a len jeho vina a jeho slabost. vies, je jednoduche sa vyburit na slabsom, utvrdzovat si na jeho ukor vlastne sebavedomie, silu, hodnotu. a cim ste horsie ty, alebo tvoja mama?! nicim, prave naopak. nechcete mu zle, ale nedate sa od neho vecne tyrat. to nie je zivot. pomoz svojej mame, chran ju tak, ako ona chranila svojho casu teba. spolu to zvladnete. vyuzite vsetky mozne dostupne prostriedky na to, aby sa k vam nemohol dostat. mate na to pravo. opytajte sa advokata, co mozete robit.. oboznamte v skratke susedov, co sa deje a nech zvysia pozornost, ked zbadaju nieco nezvycajne. zaobstarajte si dobreho strazneho psa, aby vas upozornil na pripadnu hrozbu (neviem, ake su vase pomery teraz, ako zijete).

uznavam, ze do toho mozno uplne nevidim, neviem podrobnosti. to je fakt. ale podla toho, co si napisala, ty s mamou nenesiete ziadnu vinu ani zodpovednost za ciny tvojho otca. a mate pravo sa branit, ked vam chce ublizit. vezmi si to z druhej strany... ako by vyzeral vas zivot, keby s nim ostala? a ako by vyzeral tvoj? paci sa ti ta predstava? pamatas si ako si sa citila pri ich hadkach, pri otcovych vypadoch proti mame? myslis, ze casom by to bolo lepsie, alebo horsie? nechcem ta tymto nijako napadat. chcem ti len ukazat druhu stranu mince. naozaj si myslim, ze tvoja mama urobila to najlepsie, co mohla. netrestaj ju za to svojimi vycitkami. trestajte jeho, to on je ten, kto robi zle a ublizuje. vam. mamine aj tebe prajem vela stastia a zasluzeny klud. viem si totiz dost dobre predstavit, ze vas zivot ovlada neustaly strach. strach z neho.