Ahoj, mám 15 rokov a už odmalička som chcela psíka. Najlepšie labradora.Lenže môj otec mi nechce dovoliť žiadneho psa. Mám pocit že už som vyskúšala všetko. Prosím poradte mi niekto. :)
Ako mám presvedčiť rodičov aby sme mali psíka?
Moja to je narocne 3 krat denne vencit,starat sa on ho kupovat zradlo,beha po byte.Ked ides prec musis ho niekam dat alebo zobrat.
Skus ine nenarocne zvieratko male,to mozes zobrat zo sebou a nosit,ktore menej stoji.Alebo si pozicaj od kamaratky.
Deti, precitajte si prispevky dolu. Je to stale dokola to iste. Onedlho budete kukat po priateloch, ci priatelkach, budete mat ine zaujmy, lebo tie sa menia u mladistvych kazdu chvilu, v skole ucenia a s tym spojene povinnosti a pes bude na boku. Teraz si myslite ze nie ale opak je pravdou. Nie ste vynimkou. Väcsinou to tak dopadne. Rodicia vedia, preco vam nechcu dovolit psika. To je zaväzok na niekolko rokov 10, 14 alebo aj viac. Viete, co bude za 10 rokov? Dobre, to nevie nikto ale vy mate pred sebou rusny zivot, vazne rozhodnutia, mozno studium, mozno internat mimo domova, atd. Psik bude za vami smutit. Preto musia aj rodicia, ba i cela rodina suhlasit so psom, lebo neviete, komu kedy prischne. Okrem toho velke rasy psov patria do skusenych ruk a nie do ruk deti. Vo vlastnom zaujme a aj v zaujme psika pockajte aspon, akym smerom sa date po skole.
Ahojte mám 12 rokov a otec mi nechce dovoliť velkého psa ( aljašsakého malamuta) ja viem že je o neho veľmi dôležité sa onho starať ale mám 2 mački a o tie sa dobre staram ale psa mi otec nechce dovoliť mame je to jedno ... Ale jastrašne chcem mať toho psíka ako ho mám presvedčiť?
Mám 12 rokov a asi od 4 rokov som mal doma psíka. Je to najlepší priateľ človeka. Skús si kúpiť sama nejakého psíka, lebo to poznam aj ja takéto mamy sa chovajú často (iba niektoré) ak ti to ostatný s rodini hovoria že im to je jedno, tak si bez kúpiť toho psíka. Keď si ho kúpiš príď domov a skús sa správať tajne. Čakaj kým sa to mama dozvie, a potom jej ho ukazuj dávaj jej ho sa s nim pomaznat :) a hovor jej pritom ze psy sú najlepšie ... Mne sa to stalo tiez lenze nie so psom ale s pitbikom. Povedala ze sa mi nico stane, proste povedala nie, ale ja som si nasetrel a kúpel som si ho. Potom jej to bude urcite jedno. Ale povie ti urcite ze ty mu budes davat jedlo, a ze ty sa onho budes starat.
Ale tak vám sa to ľahko povie, že keď budeme dospelí a budeme mať vlastný byt/dom, tak že si ho máme kúpiť. Akože dobre, nemám s tým problém, ale tak keď neviem kedy sa od našich odsťahujem a je to ešte ďaleko, a pritom je moja túžba po psíkovi stále väčšia a väčšia :(
Bella16 pockaj dokial vyrasties a budes mat vlastny byt a potom si tam mozes kupit psa :).
Ahojte! Uz odmalicka tuzim po psikovi. Lenze rodicia nechcu dovolit. No mame to az tak moc nevadi ale to je jedno. Byvame v byte a ked som mala nejakych 7-8 rokov, tak kamarati mojich rodicov k nam dali psika aby sme sa on postarali ( no bola to fenka ) lebo oni isli ba ples. V ten den som s tatinom vzala voditko a isli sme sa s nou prejst do hory. Pre mna to bol zazitok. Tu fenku som mala rada a stale aj mam. Mam doma uz 3 skrecka a rybu lenze ryby su nudne, nemoze sa clovek s nimi ,,mojkat". A skrecok spi cely den a v noci vylieza, kedze je to nocny hlodavec. Ale hravam sa s nim a cistime mu aj klietku. Ale strasne smrdi. Mam uz vhodny vek nato, aby sme mali psika. Dokazem sa on postarat a mamina to vie. Vie, ze si uvedomujem aka je treba on zodpovednost. uz maminu pomalicky nahovaram a dari sa mi ale z druhej aj nie. Nechcu psika a ja neviem ako ich presvedcit, kedze si uz vsetko uvedomujem a som ochotna sa on starat. Uz mam nasporene cez 90 eur aj ked viem, ze to este nieje dost. Prosim poradte, ako ich presvedcit?
Ahojte Mám 11 rokov chcel by som psíka
najlepšie Labrador,Nemecký ovčiak
pýtal som sa kto by chcel psíka bývam
v dome so záhradou
Mama-nie
Oco-je mu to jedno
babka-ano
dedo-ano
kedže mama je hlava rodiny mama povedala
nie tak nie pri rozhovore na túto tému to skončilo pes len zase***,zablatí má na to
dobré podmienky.
Prosím poradte mi ako by som ju presvedčil
Ja ta chapem, ked som mala tolko rokov, co ty, tiez som tuzila mat vlastne zvieratko ale az neskor som pochopila, preco mi ho rodicia nedovolili. Psa nestaci len nakrmit a raz-dva za den vyvencit. Chodis do skoly, musis sa ucit, steniatko potrebuje vychovu a to neustale a denodenne, teda aj ked si v skole ta potrebuje. So psom treba chodit 3-4x denne von a aj rano skoro a vecer neskoro, kedy ty uz iste spis, atd. A co je dolezite, zvieratko nie je hracka, je to velka zodpovednost a tu nesu tvoji rodicia aj za teba, aj za zvieratko. Za rok, ci za pät mozes mat uplne ine zaujmy a psik zostane rodicom na krku. Preto ich treba respektovat. Vydrz nejaky cas, psika mozes mat neskor.:)
mám 10 rokov a psa chcem mať od 5 rodičov vždy prosim a oni si vždy nájdu nejaku výhovorku ja im dokážem že to nie je prevda a oni si vždy niečo iné vymyslia teraz som si zohnal šteniatko a oni povedali že ma vystahuju ked ho vezmem do bytu a ked oni boli mali tak mali obydvaja psi v byte ocko mal čivavu a mama rotvajlera a ja chcem križenca alebo jacka russela teriera alebo to je jedno a už som si zohnal a oni na mna začali vrieskat a mam doma korytnač a sa onu pravidelne staram a ked som mal šest tak som dastal na narodky psov a vtedy som ešte nevedel sa o nich starat no a to je 1 z hlavnych vyhovoriek 1. výhovorka je že sa on ho nebudem stararat 2.je že ked spravy potrebu no tak to za nim neutriem 3. je že nebudem mat čas 4. že pes sa dožije vela rokov