Ahoj, mám 15 rokov a už odmalička som chcela psíka. Najlepšie labradora.Lenže môj otec mi nechce dovoliť žiadneho psa. Mám pocit že už som vyskúšala všetko. Prosím poradte mi niekto. :)
Ako mám presvedčiť rodičov aby sme mali psíka?
ja by som to tiez nikdy nedovolil...a porovnavat psa s mackou je fakt na hlavu lebo macka je fakt nenarocna... pes je v podstate dalsi clen rodiny ktori aj tak zije mozno 10 rokov potom je to zbytocna strata ktorej sa da lahko vyhnut...
Mat psika nie je len o venceni.Stoji to aj peniaze.Zradlo,misky na zranie,voditko,obojok,veterinar v pripade ochorenia,vakcinacie,,,to nehovorim o tom,ze psi plznu,vsade same chlpy,pes vylucuje ...z pindura,fena sa hara a vtedy krvaca,niekedy teda kastracia...ak nie,ostavaju po nich flaky na vsetkom...toto je aj o cisteni teda ci uz upratovani a dennom vysavani,umyvani..sampony na psa.Aj toto su dovody preco rodicia nechcu psa do bytu.
Ahojte. mám 13 rokov a strašne by som si priala malého psíka. Nepotrebujem velkého. Stačí mi malinký kamarát. Mali sme predtým jedného psa, keď som mala ešte iba 4 roky, Ale zbožnovala som ho a chodila s mamou a psíkom každý den von. Teraz chodím každý týžden do slobody zvierat venčiť psíkov na krúžok Venčíme ich, kŕmime ich, striháme ich, umývame im búdy... A táto práca ma neskutočne baví. Psíkovia sú pre mňa všetko. Ale tatino mi ho nechce dovoliť. Mamina mi dovolí, ale tatino nie. Bývame vo velkom 4- izbovom byte. Cca 80m. Sme tu zatial 4. Tatino, Mamina, Sestra a ja. Moja najlepsia kamarádka má tiež psa a chodím ho s ňou skoro každý den venčit. Poradte mi prosím ako ich presvedcit
Ahojte na to aby ste presvedčili rodičov alebo len otca alebo len mamu aby vám kúpili psa :
1. Ukážte že na to máte dohodnite sa so susedmi že im budete ich psa chodievať venčiť a pokiaľ susedov nemáte dohodnite sa s kamarátkou
2. radšej si psa adoptujte, rodičom príde toho psa ľúto a navyše nebudú musieť míňať peniaze
3. keď si psa vyberiete naučte sa o ňom čo najviac sa dá
4. keď všetky tieto kroky splníte ukážte rodičom že máte na to aby ste sa postarali
Ahojte! Prosim Vas o pomoc. Mam taky problem. Veĺmi by som chcela psika ale už som sa s rodičmi aj viac krat pohadala,skušala som všetko no ič s nimi nepohne.Nakoniec mamka povolila ale aj tak veĺmi sa do toho nehrnie. A oco,ten už vôbec nie. Stale dookola mi hvorí,že to je trýznenie psa,a že sa oňho nebudem starať,ale on nevie aka by sim bola keby som ho dostala. Mame dosť veĺký byt v ktorom sa normalne da dychať. Chcela by som len nejakeho maleho ako je napriklad maltezak alebo ratlik. Ale mojou najväčšou prekážkou je oco. Už ma v tom podporovala aj sestra ktora ma dvoch psikov a je to ulne v pohode. Prosím Vás veĺmi pekne,ak by ste mi vedeli poradiť ako to urobiť aby som ho dostala,prosím napíšte :(
Ahojte. O 16 dní budem mať 14 rokov a už od malička chcem mocno psa. Stale som rodičov prosikala, no nikdy to nevišlo. Prešlo ma to pretože som vedela že nikdy nepovolia. Nedavno sme boli u teti ktora ma požiadala či by som nešla vyvenčiť ich fenku. Túlala som sa s ňou v tme asi hodinku a nesmierne ma to bavilo. Nedavno prišli oni do nás s ňou a začala som ju učiť povel ľahni. Rodičia si to všimli a mám pocit že by mohli pripustiť. Dnes je silvester tak sa im chcem prihovoriť že veľmi chcem psa. Keďže už nechodím ja gytaru do umeleckej školy mam dostatok času aby som psa vychovávala. Som si vedomá všetkého čo spácha. Chcem ho naučiť čo najviac povelov a mocno dúfam aby mi ho kúpili. Mam vyhľadnutých niekoľko z inzerátov. Chcem Weimarského stavača. Beriem ešte lieky, no injekcie si pichám každý deň a tak za odmenu by som mala milujúceho psa. Zvažila som všetko, niekedy naň nebudem mať čas pre školu ale veľmo sa to nebude stávať. Ešte by som chcela im povedať že za to by som mala same 1 na vysvedčení 8 a 9 ročníka. Držte mi prosim palce. Myslíte že mi to víde? Mohli by ste to i vy použiť, možno zaberie.
maju pravdu, psy do bytu nepatria a specialne na slovenku. Zober si ze priemerny byt na slovensku ma 70m2 a casto sa tam doslova tlacia 3-4 ludia. Pritom priestor 70m2 je vhodny pre max 2 ludi. Nie pre 4plus pes. Ak by ste mali dom, bolo by to ine. Pes na zahradu je super. Ale do bytoviek-kralikarni nie.
ahojte vdlmi by som chcela psíka ale bývame v byte takze rodicia nesuhlasia skusam ich presviedcat kazdy den ale nedarí sa mi stale pocujem vetu pes do bytu nepatrí .Rodicia si myslia ze ked budem v skole tak ten pes trpí povedala som im ze mu budem kupovat vsetko a budem na neho setrit.Velkeho psa mi urcite nedovolia do bytu ale moja ucitelka s anglictiny mi povedala ze maleho psa by mi mohli dovolit lenze ocko mi na to povedal ze maly pes ma neuchrány ale velky hej lenze velkeho my nekupia mam doma síce orytnacky ale s nimy sa nevies mazlit hrat a hadzat im loptu Raz mi aj povedali ze ked budem velka tak si psa kupim lenze do vtedy je este dlho a ja to uz nevidrzim budem mat robotu a nebudem mat cas na psíka a preto ho chcem teraz som si vedoma ze je o neho starost ale staram sa o korytnacky tak oo psika by som zvladla tiezviem ze niektore psi koncia na poslednom mieste ale u mna by to tak nebolo a vy vsetci tuna psíka chcete a ja vas chapem ved si zoberte su tu tri strany a ja keby som si potajomky psa zobrala tak vtedy by ho mama dala do utulku alebo by ho predali a prisla by som aj o korytnacky za trest tak ako ich mam presvedciť?
Ahojte, Neviete ako mam presvedcit mojich rodicov o psa? Moja mama by aj chcela ale oco nie ale zasa oco by chcel mačku ale mama nie =( Tak čo mam robiť pomozte mi prosiim