Ťažké reformy!!! Pre koho vlastne???

Príspevok v téme: Ťažké reformy!!! Pre koho vlastne???
catherin

Taká som nahnevaná na naše zdravotníctvo a celý systém!!!!!!!!!!!!!!! Neustále chodíme s deťmi po lekároch, každý druhý mesiac sa niečo vyvŕbi. Kašeľ je už bežnou záležitosťou. Predpíšu Vám lieky, ktoré si takmer celé zaplatíte s vlastného vrecka a skúša sa. Prejdú tri dni...Nezabralo, tak sa liečba zmení.. A opať siahnete hlboko do vrecka a zaplatíte! Za tieto tri týždne som nechala v lekárni asi 150 eur.Pri mojom plate 360 eur teda dosť!!!A platím (ako každý normálny človek) zdravotné.Načo??? Známa sa mi tiež sťažovala, že za minulý mesiac nechala v lekárni vyše 60eur. A dieťa má už mesiac doma!!! Kto toto vymyslel? Veď to je čisté zdieranie ľudí a farmaceutický biznis! Zákony sa dajú robiť aj pre dobro ľudí. Platiť zdravotné, ale keď človek už ochorie, lieky by mali byť zadarmo, lebo si už dakedy myslím, že to lekári predpisujú len preto, aby sa DAKTO nabalil. Tu nie je reklamácia??? Veď aj u lekára som klient!:((

catherin

To je mi ľúto! Bežný človek je proste chudák v tomto štáte. Čo sa dá k tomu viac povedať! Môj syn má oslabenú imunitu a tam u neho riešime stále dačo. Je to veľmi ťažké. Lekárovi sa dobre napíše do žiackej 2 týždne chorý, dva týždne necviiť. Ale ods...e si to rodič. OČRky + uháňanie rodiny, kto by mohol postrážiť...

lost

moj brat je diabetik, samozrejme je to "slaba" choroba podla kompetentnych, takze jeho mama nemoze zarabat, iste nechat doma 11 rocneho je velmi "zodpovedne". - stara sa o neho 24/7 doma.
o mna sa starala stale, bol som velmi chorlavy, samozrjeme aj to je "nic", a stale som (alergie,ZTP,a zopar drobnosti). - starala sa o mna 24/7
nedostala ziadnu financnu pomoc (tymto pozdravujem spoluobcanov a prajem krasny pobyt v novych domcekoch a bytikoch), jediny kto to cvalak bol oco, ktory pol dna zabil v praci a vlastnymi rukami makal, a usetrit nieco? - dovolte mi sa zasmiat.. :D

cize suma sumarom.

ps: pouzite svoju fantaziu co tam asi mohlo byt ;)

catherin

Dobrý nápad zabijem dve muchy jednou ranou a ZVÝŠIM SVOJ PRÍJEM PODNIKANÍM-vieš ako to myslím :) asi mi nič neostáva. Lebo v tomto malom zapadákove som rada že mám dajakú prácu aj za tých 360(navyše čo by som asi tak s chorými deťmi iné mohla robiť, že???)

lost

ano je to svinstvo..

vidimto na svojom okoli, cize mas pravdu.

no ako to riesit.

su dve moznosti:

1. zvysit svoj prijem
2. zorganizovat narodnu vzburu

potom este alternativa, opustit slovensko, alebo ak nie tak zacat podnikat po slovensky (iste sa chapeme ako to myslim)

je to vskutmu smutne, ale jeden s tym asi nic nenarobi..

alebo skusit nejakym sposobom zlepsit imunitu, i ked viem ze sa to lahko hovori, ale mozno to do buducna pomoze pri znizeni chorobovosti..

catherin

A samozrejme že som zabudla na muža-tiež alergika!!! :)) Ktorému po zhoršení vymenili komplet liečbu. Takže staré drahé lieky máme v skrinke a doniesol balíček nových. Ale vraj sa všetkým alergikom pohoršilo, nemáme sa stresovať. Stačí! Netvrdím že nechávam toľké peniaze každý mesiac! Ale proste sa nám to takto dokašľalo v túto pre alergikov "dobrú dobu"

catherin

1 synovi-najprv mal nádchu a kašeľ-olynt do nosa, xyzal od alergie, seretide od alergie(dali mu silnejší)potom dostal na kašeľ trifed. ten nepomohol tak prometazín od kašľa + antibiotiká.Nato chytil rotavírus, hnačkoval tak probiotiká(tie už dávajú pomaly k všetkému a stoja vyše 300 sk), endiex od hnačky, bkomplex a zovirax lebo do toho doslal herpes, to nezabralo tak targezín lieh, medzitým sa minul olynth tak vibrocil do nosa. (A nie je zdravý) Mladší je už tri týždne chorý. Tiež začal vibrocilom do nosa a trifedom od kašľa, to nezabralo skúsili paxeladine od kašľa, c vit, xyzal od alergie, ventolin spray. nezabralo tak solmucol od kašľa do toho vincentku na inhalovanie a prsnú masť na zábaly, stále kašaľ tak už na utlmenie sinocord, calcium sirup a samozrejme nádcha pretrváva tak je "výborný sterimar" do nosa za tiež 7 eur( už berieme 2 balenie-lebo vraj dlhodobo-ale nezabral!!!)+ od teploty nurofen a panadol. Ja som tiež alergička a tak som po pol ročnej kontrole nechala v lekárni za svoje lieky 600sk + ďalších asi 500sk za kožné.) ASI TAK!!!