Asi každý dospelý človek v určitom veku už netúži len po pár nahodných flirtoch, ale chce niečo viac chce niekoho s kým môže byť sám sebou, niekoho s kým bude hore celú noc a budú spolu piť teplé kakao a rozprávať sa.
No akosi mám pocit, že v dnešnej dobe je čím ďalej tým ťažšie nájsť niekoho koho som si vysnívala ja.
Je to asi smiešne, ale aj keď som to v sebe akokoľvek popierala a snažila sa pozerať na vzťahy realisticky nejde to. Akoby všetci chalani čo sú okolo mňa boli rovnakí. Alkohol, diskotéky, žiadne váženie si ženy, žiaden šarm, žiadne dobrodružstvo, vášeň a najmä romantika.
Asi som jedna z mála, ktorá tak veľmi potrebuje romantiku, ale ja bez nej neviem žiť.
No ešte som nestretla muža, ktorý by bol natoľko romantický, aby mi to vyhovovalo. Jasné na prvom, druhom rande sa každý snaží ukázať z lepšej stránky a ešte aj po 3-4 mesiacoch ho baví hrať sa na romantika, ale potom to akoby zázrakom zmizne.
Prečo neexistujú muži, ktorí Vám večer zaklopú na dvere a unesú si Vás autom niekam na veľkú lúku, zapália sviečky, otvoria víno a celú noc ste tam len Vy dvaja. Prečo neexistuje muž, ktorý Vám nechá pred dverami ružu s pozvaním na večeru, ktorý sa nehanbí na ulici Vás vziať do náručia a povedať Vám ako veľmi Vás miluje, ktorý pri Vás stojí vždy viac ako pri svojich kamarátoch, ktorý sa nehanbí za svoje slzy a netvári sa,že je ten najtvrdší muž na celom svete, ktorý Vás pobozká do vlasov a leží pri Vás celú noc bez toho, aby to skončilo milovaním, ktorý Vás vždy rozosmeje, uteší, váži si Vás ako ženu, je k Vám nežný, citlivý a pozorný? A ktomu všetkému je to ešte sexi, vždy upravený, voňavý muž ktorý k Vám nepríde s neumytými vlasmi, neoholený a s boxerkami, ktoré mal na sebe včera.
Nie som pubertálne dievča, ktoré si niečo vysnívalo, mám 23 a čím ďalej tým viac prestávam veriť na takýchto mužov.
Stretla už niektorá z Vás takého a milí muži sú medz Vami takýto, ktorých to všetko staranie sa o seba a romantika neprestane baviť po 5 mesiacoch chodenia s priateľkou?
Existuje niekto taký?
romanticka, asi mas nespravneho partnera, ked nedokaze nieze ocenit, ale este ofrfle ked mu prichystas romanticku akciu. je normalne uz casom sa romantika pomaly zo vztahu vytrati. ale take veci ako opora, vzajomnost, porozumenie, by tam mali byt vzdy. zase musis chapat, ze muzi malokedy vnimaju tie romanticke kravinky tak ako my zeny - mozno v prvych mesiacoch to citia inak, ked dvoria, "tokajú:)", su zblbnutí z lásky, ale to nie je ich prirodzene myslenie. su racionalne zalozeni, je malo romantickych typov. a taki zas nemusia mat ine, dôležitejšie kvality pre zivot a pre vzťah.
ja som tiez kedysi mala take predstavy o tom "pravom" ako ty ...
v podstate ma to rokmi, resp. skusenostami preslo...proste vidim, ako to chodi bezne v zivote a vsimam si, ze taki romanticki, mili ludia, co sa v podstate snazia ku vsetkym spravat pekne, su v dnesnej dobe povazovany za naivnych...a ten, co sa chova, s prepacenim, ako svina, je povazovany za najvacsieho machra...
tiez by ma taketo prejavy lasky asi potesili, len mam taky "strach", ze by som to partnerovi nedokazala dostatocne opätovat...a zrejme by som tak trochu zranila jeho city - asi by sa pri mne nedockal toho, co by ocakaval...
aj ked toto vsetko vediem v teoretickej rovine, kedze som sa s takym niekym zatial nestretla...
vseobecne sa ale povazujem za cloveka racionalneho...osobne mam vela predstav o romantickych zazitkoch-vedela by som vymysliet hocico pekne a romanticke, ale neviem, ci by som to dokazala aj naozaj...
uplne, ale uplne suhlasim s lily..
je to pekne, mat taku predstavu a naroky, ale realny zivot aj tak nikdy nie je tip-top. povedala by som, ze mam podobneho skveleho muza, romantika, akurat ze ma este neuniesol ani nepolozil ruzu pred dvere :). ale to je jedno vlastne.. len si myslim, ze trochu mas tie naroky hmm nie vysoke, lebo to je zle slovo, ale..no ani neviem to vhodne slovo najst..
jednoducho nemozes si hladat partnera na zaklade nejakych poziadaviek ktore si napises na papier a potom budes odskrtavat kolonky, ci tie vlastnosti ma, alebo nie. skor by to malo ist tak, ze sa s niekym stretnes, ked si sadnete obaja navzajom (!) a budete sa spoznavat, postupom casu zistis, ci ti vyhovuju nielen jeho zakladne vlastnosti, ale aj tie "Vedlajsie" na ktorych ti zalezi. A podla toho sa rozhodnes, ci si sedite alebo nie. Nikto nie je dokonaly a po pravde neverim ze existuje taky dokonaly muz, ako si ho tu ty popisala. mozno ano, ale urcite ma aj on nejaku tu svoju muchu, mozno nieco s cim by si sa vyrovnat nevedela.
cize v partnerstve treba zvazit "pre a proti".. nikdy to nie len "pre"..
a ano, suhlasim ze je tazke, velmi velmi tazke niekoho takeho najst. ja ani neviem ako som mala take stastie a doteraz za to dakujem tomu tam hore.. je to vec velkej nahody. ale urcite je kopa chlapov ktori nemusia futbal, pivne reci, alkohol, cigarety a drsne nadavky :). ale ako to tu tusim povedal Adamkrt, takych najdes "doma" :), lebo do barov pochopitelne nechodia. rovnako ako ja nechodim po baroch :D.. taaakze by to mozno chcelo nejaku aktivitu, ktora ti je blizka (trebars nejaky sport, alebo hocico co ta zaujima), sledovat tu vec zaujmu a stretavat sa s podobnymi ludmi a urcite niekoho vhodneho najdes. neviem z akeho si mesta, alebo dediny, ale je mnoho foriem "kulturneho vyzitia", takze dnes si kazdy najde to svoje.
a cez internet by som to neriesila, podla mojich pocetnych zisteni to v skutocnosti nikdy nie je take ako v pismenkach..
good luck :)
A ten Australcan, akoze ty si nezila v tom vztahu s nim, nevies ake to je konkretne s nim a ake to medzi nimi bolo na zaklade toho, co ti kamoska povedala. Nemas najmensieho tusenia co sa pocitov tyka ake je to tvorit s nim par, pretoze si to nezazila, necelila si aj inym strankam jeho osoby ako tej, ktoru vnimas takto vyslovene subjektivne. Ked budes tako pokracovat, to budes stasnejsia asi sama, lebo inak zrejme budes zit vo vztahu nie vo dvojici, ale sama so sebou pri partnerovi. A to je asi to najsmutnejsie spoluzitie, ktore si dokazem predstavit a nikdy by som nechcela zazit.
Ked si tomu byvalemu chystala raz do mesiaca romanticke chvilky, chystala si ich vlastne len sama pre seba a nemss tusenia ako to prezival cele on, inak by si sa nedivila, preco sa v tvojich ociach spraval inak, nez si to ty predtavujes.
Romantika je len male percento z celej lasky. Ta v sebe obsahuje vsakovake mozne poly. Je mozne, ze takeho stretnes, no inak si vyhovovat asi nebudete, nebude tam ta iskra, nebudete si vyhovovat intelektualne, citovo, ci zaujmovo, budete len romantici, no vzdy lepsie mat za spriaznenu dusu ako kamarata, nez ani to. Cize je sanca, ze takeho najdes, no mensia, ze vytvorite i fungujuci par. To akoby niekto hladal muzov, co nemaju radi auta a radsej chodia peso, maju radi vyhcadzky, su ukecani este viac nez zeny...tam je v muzovi rozvinuta prilis zenska stranka a tak si asi bude viac ako muz rozumiet so zenou, u ktorej je viac rozvinuta muzska stranka. V romantike si urocite bude rozumiet s romantickou, no asi nic viac z toho nebude. Partneri sa v tomto dost ovplyvnuju navzajom a i preto romanticky muz moze stratit chut na romanticku zenu a naopak, romanticka zena na romanticke muza, bo jej to zacne liez usami, ze je romantickejsi, nez ona.
Sulad zavazi vela, no sulad tvori aj inakost.
bibba : náročná? lebo netužim po chalanovi, čo id každý vikend s kamosmi na diskoteky,pouziva vulgarne slova,kvet ti donesie 1x do roka na narodeniny atd.
Myslim si,ze to co chcu ostatny je podpriemer.
Lenze mila romanticka:
- co ked takeho muza najdes ? Je vysoko pravdepodobne, ze on moze zas hladat uplne inu ako Ty. Povedzme ze sanca na najdenie takeho muza je 1 z 1000, ked budem optimista. On bude hladat dievcinu, ale uplne ineho charakteru, krasy, postavy, vlastnosti atd. Povedzme, tiez sanca 1 k 1000. Takze aka je sanca, ze si dvaja ludia sadnu ? 1 k 1000000.... Takze asi podobna tomu, ze vyhras hlavnu vyhru v loterii :)
Ked do toho este zapocitas, ze dany muz sa bude rozhodovat aj podla veku /a Ty tiez/, tak to jednak je casovo obmedzena loteria a jednak to kazdym rokom zuzuje vyber jednej i druhej strany a sanca tak klesa.
Matematika je svinka... :)
bohvie ci si sama taka uzasna :DDD
nejsi nejaka narocna?
excell: Dakujem,aj ja verim,ze su,ale kde sa schovavaju? :-)
Ak by taki muzi neboli svet by bol smutny a take dievcata ako ja by nemali o com snivat.