Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zajačik teddy do bytu

Príspevok v téme: Zajačik teddy do bytu
beba12

ahojte.Chcela by som vedieť ci niekto chova takeho zajacika.Alebo nejakeho podobneho.Strasne sa mi zapacil, a ze vraj sa naucia chodit na jeden zachod a nerobia bobky inde...ako sa da naucit aby nic neobhryzali, myslim skrine a stolicky a pod...ze vraj su velmi pritulne ako psiky, len neviem kde konkretne zohnat takaaeho kralika, aby nenarastol velmi velky
take nieco by som chcela ako tento : www.teddy.kx.cz
a tu uz je dospely..neda sa odolat

cajik

a esteee by som sa chcela spytat, uz som si skoro ista ze si ho kupim :D, ze bude velmi robit hluk v klietke tym ze bude pit/jest/neviemco ???, lebo ho musim mat v spalni.. aby som v noci mohla spat, mam lahky spanok

cajik

a esteee by som sa chcela spytat, uz som si skoro ista ze si ho kupim :D, ze bude velmi robit hluk v klietke tym ze bude pit/jest/neviemco ???, lebo ho musim mat v spalni.. aby som v noci mohla spat, mam lahky spanok

cajik

dobra vila, a to on nebude pisat kade-tade stale ?? teda, na internete citam kopu clankov a vsade vidim fotky ako tie zajaciky su na paplone, na koberci, atd, to ho potom mozem normalne nechat behat po izbe ??

beba12

a nie je najlepsie kupit zajacika od chovatela?..kde sa aspon ako tak naucili na wc, su naucene na ruky a je istota ze ten zajac bude velky maximalne s vahou 1.5 kg?..mna naprikadl zaujala stranka www.teddy-turiec.wbl.sk tam su pekni, mili a mali =) ..aspon mam ten pocit...
mna by skor zaujimalo ci zajac velmi obhryza vsetko, hlavne nabytok, resp ci sa da od toho odnaucit...

cajik

dakujeeeem ti za rady :) ten kobercek som myslela tuto : www.trpaslicikralik.weblahko.sk

od spodu 4ty riadok

a este jedna vec - moze byt kralik v takej plastovej "klietke", ktora bola povodne pre morca? rozmerovo by pre kralika sedela, ale nema v druhej polovici mreze ako klietka, ale proste je to priehladny plast.. to by mu vadilo?

dobra vila

cajik, to tam vazne maju vypisane? :-O Hm, skus ist inekam inam :D. Ja v mojom meste chodim do dvoch zverimexov, jeden ma zvieratka umiestnene tak, ze ich nevies pohladkat, len pozerat cez sklo, druhy tiez, ale ked ma male zajaciky, zvykne ich mat vylozene spolu v klietke a ked ich uvidim, uz tam palim a zabavam sa s nimi :D. Ono mozno si na teba zvykne aj ked bude takej utiahnutejsej povahy, a ked sa nahodou bude strachat, tak nebud smutna, proste ma iba taku lakavu povahu - proste to nie je nic osobne :D.

S tym kobercekom - ak myslis to, co som napisala ja, tak som to myslela tak, ze by bolo dobre ho prv davat von niekam, kde nie je koberec (plocha co sa lahko cisti), nieze ti ho ocika (alebo mu urob priestor, kde moze chodit a niecim mu to cele prikry - trebars starou plachtou a nech si po tom beha), ide to von dost tazko :-/. Ale aj toto zalezi na tom, akeho sikovne zajacika budes mat. Trebars ten jeden moj bobkoval vsade jedna radost, ked bol mensi!! A mohla som to s tou toaletou robit celu vecnost, kym si na to zvykol...
S druhym som problemy nemala, ten mozno hodil par bobkov - pat a pol. Uz je to lepsie, preto musis byt vytrvala, nahanat ich s tym zachodom, ale keby si si vzala samicku, oni neznackuju az tak teren, tympadom by si takyto problem mat nemusela. Ja neviem ako to je tiez, ja si myslim, ze to zalezi fakt od ich charakteru... Tak ako moj biely zajo je cistotny a utiahnuty, tak moj druhy sivo-hnedy je priatelsky, pritulny, ale maly humusak, ktory si robil bordel v klietke ostosest :D.
Neboj, on sa to po case na uci, mozno s tym nebudes mat problem vobec!!
Musis vsak ratat s tym, ze zajko nie je dvakrat chytry tvor, ale ta mila papulka, hopkanie, radost ked ho das von s klietky za to stoji :). A on ta bude mat rad tak ci tak... Smelych zajkov je malo, ale dufam, ze sa ti takeho podari vychytit, ked sa pre nejakeho rozhodnes.

cajik

dakujem :) len tam v obchode je napisane ze zakazane chytat a hladkat :D tak budem sa musiet asi niekoho spytat, nejakeho predavaca, alebo tam chvilu stat a skumat ich. a ja len jedneho, byvam v byte takze..

a pocuj, ako je to s tym kobercekom ? ked uz bude nauceny na kakanie do zachoda, tak mu necham iba ten zachod a kobercek sa tam dava na co ?

no, ja by som bola najradsej, keby mi potom po byte nekakal ani nepiskal :)

dobra vila

cajik, ved ono to uz mozno uvidis priamo pri kupe... Ked od teba zdrha, utiahne sa, laka sa, tak radsej nie :P. Ale su taki, ktori ti ovonaju prstek, ked ho tam prestrcis, v pohode si papa dalej, ked ho pohladkas a pod. Tak si zober takeho :). Najlepsie je porovnat, ked su tam viaceri :). A inac, cim viac kontaktu s nim mas, tym lepsie... a ked bude sam, este si na teba aj lepsie zvykne zevraj.

cajik

ja som bunnynka, dakujem dobra vila, premyslam nad kupou a neviem sa rozhodnut.. a ked uz zajacika, tak takeho ktoreho mozem aj pomojkat trosku :o) no neviem ci sa to da vybrat :D

dobra vila

bunnynka, niektore odpovede mas uz tuto, v predchadzajucej diskusii.

1 - chova sa normalne :D. Mal by mat klietku, samozrejme nie o rozmere 30x30, co najvacsia, tym lepsia. Neviem, ci byvas v rod.doma a ci v byte, podla toho prisposob aj vyber klietky. Kup aspon tu klasicku. V klietke by mal mat toaletu, kam by si mu nemala sypat piliny (pretoze tie rychlo presiaknu a pachnu), ale mala by si mu tam sypat nieco ine - trebars Cats Best - perfektne to je. Dalej samoska piliny, napajadlo... Mal by mat vybeh, aj ked nie kazdy den, ale nech ti tam chudak v tej klietke nesedi cely mesiac... Strava klasika: seno, k nemu by mal mat staly prisun, cize kazdy den by si mu ho mala davat, dalej rozne semiacky, co dostanes tak hotovo kupit... babany, jablcka, mrkva, vňate, supky, suchy chlebik, nejake pamlsky...
To, ci bude kludny a necha sa pomojkat je velmi otazne, zavisi od povahy. Moji sa chytaju dost tazko. Mam dvoch. Jeden je taky, ze ked ho chytim a chcem pomaznat, tak ma oci vypulene akoby bol v hypnoze a dycha akoby bezal maraton :D, je to taky mily posero, moj milacik :D.
Druhy sa celkom necha...niekedy aj sam pribehne, mozes ho pomuckat, avsak ten ma zas nevyhodu v tom, ze vsetko pokaka... aj klietku ma jeden bordel!! vrr :P. Takze ho musim cistit dvakrat castejsie, ako toho druheho, ktory pekne kaka na to iste miesto a nezdrbe si celu klietku :-/.

2- no mozes, teda... MALA BY SI, nemoze byt zajko zavrety v klietke non-stop, to je tyranie toho zvieratka. Avsak sa priprav na zbieranie bobkov a najlepsie by bolo, keby si ho pustila niekam, kde nie je koberec - pre pripad, ze by sa pocikal, tak svetlejsi koberec by bol trapas aj po vycisteni, kedze moc zajacika je silny a ostry (farbou, aj pachom). Urcite mu priprav do izby toaletu a ked hodi bobok inak, hod ho do toalety a poloz nan zajka... Niekedy to moze byt trt platne, kedze zajaciky nekakaju, pretoze musia, ale si tym aj znackuju teritorium, vela stastia :D. Ale neboj sa, po case by to malo byt ok a nebude ti bobkovat mozno vobec! Ale toaletu mu tam davaj.

3 - NIE (moj osobny nazor). Aj ked im nebude chciet ublizit, zajacik je plachy tvor a to psika podvedome nadobuda k tomu, aby zacal utekajuceho zajacika nahanat a to sa moze skoncit aj nestatne. Takze opatrne a sledovat.

4 - moje nerobia ziadne

5 - nvm, morca som nemala

6 - netusim, je to velmi individualne. Ked uz budes mat vsetky potrebne veci - klietka, toaleta, napajacka... tak teoreticky im budes vacsinu penazi davat uz iba na jedlo... a z toho drvivu vacsinu mozes mat doma... Trebars kus jablcka, kus banana, supky so zemiakov, z mrkvy, z zelleru, suchy chleba atd... seno kupuj a ja ich dost rozmaznavam, lebo im kupujem rozne pamlsky, avsak pozor, to treba s mierou :).
Dalej im budes kupovat piliny pri upratovani klietky a ten spominany Cats Best je dost drahy, no mne sa osvedcil najlepsie zatial iba ten, ale ty si mozes najst nieco ine, lacnejsie.