..tak tento problém ma trápi už zo dva roky. Ide o nadmerné vypadávanie vlasov (150 denne). Kožná skúšala všetko možné, nič nepomáhalo, naposledy mi predpísala HAK DIane35, ktorú beriem už cca3 mesiace a registrujem mierne zlepšenie. Okrem toho užívam na vonkajšie použitie Alpicort F. Chcela by som túto liečbu podporiť aj nejakými vitamínami, ktoré by som užívala takisto vnútorne. Vedeli by ste mi poradiť, ktoré sú dobré? resp. s ktorými máte skúsenosti? pritom uveďte aj cenu a spôsob užívania. ĎAKUJEM.
Vypadavanie vlasov - aké tablety na vnútorné úžívanie?
ked pojdes ku koznej tak povie ze až viac denne moze vypadavat vlasov a pokila nemate lebinu nik ani lekar nebude nic robit len povie kuppte si v lekarni doplnok su rozne vlasové vody atd...
jajkafr
no, o vypadavani vlasov uz viem toho hodne. Za ten cas som si vsetko nastudovala. ja som sla najskor za obvodnou a ta ma hned poslala na kozne (u koznej lekarky som sa liecila a liecim uz takmer rok a pol.) prva liecba bola zalozena na vodickach a vitaminoch, to mi nepomahalo, terajsia liecba je zalozena na hormonoch a vodickach -tato uz ma ako-taky pozitivny dopad na moj problem. Napriek tomu by som to este rada podporila nejakymi vitaminami -vsak tie mi neuskodia. Teraz ma kozna okrem ineho poslala aj na endokrinologiu, tak sa tam v najblizsiom obdobi chystam, no najskor si musim najst ambulanciu kde prijimaju novych pacientov (v KE). Tie, co som uz obvolala, maju plno :( Takze mozno aj na endokrinologii mi nieco zistia (len z mojho laickeho pohladu si myslim, ze by to mohla byt stitna zlaza: som moc chuda, nejako mi nejde priprat, ale zase na druhej strane aj moj ocino bol moooc chuducky a takisto jeho ocko. Dalej byvam moc unavena, mam busenie srdca a pod.)
InLowee
vypadávanie vlasov môže spôsobovať mnoho iných vnútorných ochorení, ale môže to byť aj genetika... robili ti aj nejaké iné vyšetrenia? či si šla rovno ku kožnej? ak ti veľmi vypadávajú vlasy môže ísť o ochorenie štítnej žľazy, celiakiu a mnoho iných, inak mne tiež strašne vypadávajú vlasy skúšala som aj zinok keď som ho brala v kombinácii s vápnikom zlepšili sa mi nechty neštiepili a nelámali sa mi tak strašne, ale zníženie vypadávania vlasov som nepostrehla už som z toho zúfala lebo kde chodím tam sú moje vlasy spolubývajúca sa smeje že mám viac vlasov na zemi a v sprche ako na hlave :( v poslednej dobe si vlasy nežehlím, češem minimálne, tiež ich nosím skôr rozpustené, a nechávam ich voľne vyschnúť nefénujem a hlavne nečešem mokré mám pocit, že vypadávajú menej
Mne veľmi pomohlo uživanie vit.tabletiek REVALIT ale výsledky uvidíš až tak za 2 mesiace.
Ivka 1
a z kadial zozeniem vcelu matersku kasicku? Moj dedo je vcelar, babka pripravuje propolis, tinkturu, a iné liečebné prípravky. Je možné túto obstarať aj doma? Co sa samponov tyka, prave som si kupila jeden zn. RYOR, cisto bylinny sampon s obsahom panthenolu, zda sa mi dobry. Zn. ako dove, elseve, pantene a pod. som nadobro vylucila, tie uz dlhodobo nepouzivam. Laky a podobne vlasove pripravky som uz takisto vylucila zo svojej kozmetiky. Lak pouzivam skutocne len vynimocne; napr. na skusky, statnice, inak vobec. To je vsetko.
Pomaha uzivanie vcelej materskej kasicky,ktora ma hormonalnu povahu. Vceli pel draze zas obsahuje velmi dolezite vitaminy a mineralne latky. Rovnako dolezite je umyvanie vlasov samponom na prirodnej baze bez pouzitia chemickych prostridkov,ktore sa nachadzaju vo vacsine na trhu dostupnych a rovnako aj laky a tuzidla pouzivaj len cisto prirodne.