Ako na vas posobi hadka?

Príspevok v téme: Ako na vas posobi hadka?
usiko

ahojte,

chcela by som sa opytat tych zien, ktore uz maju trvaly dlhodoby vztah. Mozu aj muzi.....som s priatelom/manzelom viac ako 3 a pol roka a casto sa hadame. kvoli somarinam, samozrejme. potom sa udobrime, ale na mna kazda hadka posobi strasne destruktivne, proste mam pocit ze zase som zlyhala, nas vztah zlyhal......ten pocit ma vedie k tomu, ze uz je fakt lepsie sa rozist, lebo zase sme/som to nezvladla....

......problem je mozno v tom,ze moji rodicia sa nehadali, lebo otec nemal o nic zaujem riesit, takze som sa nenaucila ako sa v takej situacii spravat.....

.....v hadke....ja proste mu vysvetlujem ako sa citim, ale vraj mam vsetko nechat tak, lebo veci este vac pokazim...ale mna to tazi, takze ja stale vysvetlujem, az sa obaja nastveme a povieme veci, ktore su nie pekne...potom je den dva ticho, alebo ja odidem a ked sa vratim o den-dva, tak je vsetko ok.....ale nie je lebo najneskor o mesiac je o tu znova.....neviem....

...ako beriete hadky vy? ja mam strasny pocit zlyhania, proste sa tazko spamatavam.....mamm niekedy pocit, ze sme sa za cele roky nikam nedostali v tomto...aj ked on vravi za sa to omnoho zlepsilo.....

....mozno potrebujem naucit sa ako sa hadke vyhnut.....ale neda sa to vzdy.....ja uz neviem.....

.....dakujem za rady....

jajka001_

hádky su vycerpavajuce, preto sa tak blbo citis, uvolnuje sa pri nich negativna energia, hadzete vinu jeden na druheho, obvinujete sa z chyb
my sme sa hadavali casto, na rozdiel od inych parov, niektori sa nehadali vobec, a rozisli sa
my sme spolu uz roky
vzdy si vsetko povieme, vyriesime
je pravda ze casto tie hadky boli velmi burlive
ale uz sme spolu tak dlho, takmer sa nehadame
je dobré, aby ste sa obaja pri vymene nazorov ovladali, aj ked budete vytoceni,
1, nevytahovat stare zalezitosti a nesuvisiace veci - hadku to len rozsiri, drz sa toho v com je momentalne problem
2, ziadne nadavky a urazky
3, nehystercit (to sa tyka oboch), nehnat to do extremov
4, snazte sa ten problem racionalne rozanalyzovat a vyriesit
5, nehadajte sa pod vplyvom alkoholu

mate59

Začni od seba, v prvom rade je dôležité naučiť sa ovládať.Nevybuchnúť,nechať vyrozprávať partnera,nezvyšovať hlas, nezrýchlovať tempo.Než niečo poviem, radšej pomlčím a rozmyslím si to.Problém nenechám vyústiť do hádky,ale snažím sa viesť dialóg.Rozprávať sa v kľude,nájsť riešenie, kompromis,toleranciu.Ale chce to sa moc ovládať a keď aj partner vybuchne,odpovedať kľudne.Som sangvinik,nerobí mi to problém.Dá sa to naučiť.Vravím tomu umenie vedieť sa hádať.Bez kriku,nadávania,urážok.To je najhoršie.
Aby sa to vo mne nedusilo,ventilovanie riešim tak, že si idem zabehať,bicykel,zacvičiť.

soffa

jasne ze najviac ludi sa hada pre malickosti.treba si to vysvetlit a uz sa k tomu nevraciat.lebo vzdy to vytahovat a riesit to neni dobre.to cloveka ubija.vzdy nieco riesit...

Lily.

Hadka kvoli malickostiam nie je precitujuca hadka prospesna pre vztah, podla mna to vzah zabija a clovek teda cim dalej tym viac premysla nad rozchodom. Za hadku, prospesnu hadku povazujem povedat (ci vykricat) si svoje aj za cenu nastvania sa ci odlucenia a dalej to uz viac nepitvat, ak partner nema zaujem ci schopnost pochopit to. Nutkavym hadanim a vysvetlovanim to aj tak nepochopi. Nemam rada hadky rodicov, pridu mi strasne smutne:( ja sa s ludmi pre TOTO nehadam, nemam potrebu, radsej s nimi vobec nehovorim alebo im vyhubujem svoje a tym to pre mna hasne.

bodynka

skus ze tyzden bez hadok , silou sa tlac hadke pribrzdit.A ked sa ti to vydari zistis napr tie chyby tie rozdieli.
Ja som si napr kupila knihu www.martinus.sk Uz sme par dni bez hadok ...

meggy10

u nas ked bola hadka som ako sopka pred vybuchnutim, najradsej by som ho rozkusala, rozkopala, teraz ked vidim, ze sa chce hadat vobec nereagujem robim mu iba ciarky na papier, akurat mu poviem,:mam pocit, ze sa rozpravam so stolarom s ucnovky. a viac ho to nastve, ale ja som aspon vnutorne kludna.

Hanulkaa

ja mam taky isty pocit a prave vcera sa skoncil moj 3a pol rocny vztah prave pre caste hadky kvoli somarinam - psychicky uz to dalej nezvladam hadat sa... :(((