Ako na vas posobi hadka?

Príspevok v téme: Ako na vas posobi hadka?
usiko

ahojte,

chcela by som sa opytat tych zien, ktore uz maju trvaly dlhodoby vztah. Mozu aj muzi.....som s priatelom/manzelom viac ako 3 a pol roka a casto sa hadame. kvoli somarinam, samozrejme. potom sa udobrime, ale na mna kazda hadka posobi strasne destruktivne, proste mam pocit ze zase som zlyhala, nas vztah zlyhal......ten pocit ma vedie k tomu, ze uz je fakt lepsie sa rozist, lebo zase sme/som to nezvladla....

......problem je mozno v tom,ze moji rodicia sa nehadali, lebo otec nemal o nic zaujem riesit, takze som sa nenaucila ako sa v takej situacii spravat.....

.....v hadke....ja proste mu vysvetlujem ako sa citim, ale vraj mam vsetko nechat tak, lebo veci este vac pokazim...ale mna to tazi, takze ja stale vysvetlujem, az sa obaja nastveme a povieme veci, ktore su nie pekne...potom je den dva ticho, alebo ja odidem a ked sa vratim o den-dva, tak je vsetko ok.....ale nie je lebo najneskor o mesiac je o tu znova.....neviem....

...ako beriete hadky vy? ja mam strasny pocit zlyhania, proste sa tazko spamatavam.....mamm niekedy pocit, ze sme sa za cele roky nikam nedostali v tomto...aj ked on vravi za sa to omnoho zlepsilo.....

....mozno potrebujem naucit sa ako sa hadke vyhnut.....ale neda sa to vzdy.....ja uz neviem.....

.....dakujem za rady....

usiko

pinguu,

no, to robim obcas aj ja.....je to hlupe, viem, ale pocas hadky nejako tomu druhemu chces ukazat ze mas navrch a ze on ti kedysi viac ublizil.....ja viem, ze je to strasne hlupe a mozno to svedci o nezrelosti.....ale to prosto tak vyjde.....

...preco myslis ze nie je nic co by vas rozdelilo?

jajka001_

spominas ze vasi sa nehadali, lebo tvoj otec nemal zaujem nieco riesite...vy sa lubite, zalezi vam na na vztahu, preto riesite problemy, pocity toho druheho...len sa vyvarujte tych zbytocnosti pri hadke, poviete vselico co nemyslite vazne, a ono to potom velmi boli a je zdrojom dalsich hadok...tak pozor na to co vychadza z ust...ked vidis ze on povie nieco, co je uz za hranicou slusnej komunikacie, upozorni ho na to. je lahke sa nechat uniest ale tazko sa to potom zehli

usiko

..ja neviem, fenix, nie je jednoduche opustit vztah po 3,5 rokoch, hlavne ked si myslis ze to raz vyjde...ze sa ti to podari a bude dobre.....ze to zvladnes......

...a o to viac boli ked to zase zvoras....

pinguu

Ja mam takz problem,ze pri kazdej hadke mi zena pripomenie vsetko za co sme sa kedy pohadali. Uz je to za nami,ale ajtak vzdy do toho zavrta,potom sa nehadame za ten konkretny problem,ale za tie za ktore sme sa uz udobrili a vysvetlili si to. Preco to vytahuje? Sme manzelia skoro sest rokov a mozem povedat,ze sa casto hadame a neni asi nic co by nas rozdelilo.

fenix

budoval.zalezalo.nie som promiskuitny.som od teba starsi o 12 rokov.casom prides na to,ze som mal pravdu.samozrejme ze ti to neprajem.

usiko

....inak dievcata, celkom sa mi paci myslienka, ze ak by nieco malo vyustit do hadky, tak si to zapisem , postipem sa, zatnem zuby, vyjdem von na prechadzku, aby sa to nerozvinulo......musim na to nazbierat silu, co je pre mna tazke....aj ked uz sa mi to par krat podarilo a taka som na seba bola hrda......ale niekdy nevyjde......

....ja viem, ze v inom si rozumieme, mame rovnaky postoj ku detom, k byvaniu, praci /skoro/, vzdelaniu a tak.....sme ine povahy ale aj to sa da.....len ked sa pohadame, tak povieme veci, co bolia.....a mna teraz nejako dlho.....no nic.....musim to nejako prekonat.....

usiko

fenix, dakujem za radu.....budoval si uz ty niekedy vztah nejaky? zalezalo ti niekedy na niecom?...alebo fungujes sposobom.....nejde, necham ist, pride druha.......si strasne mudry, ale nie o tom je zivot, ze sa rozidem a hladam niekoho ineho, a potom zase a potom zase.....vztah si myslim ze je nato, aby sa ludia naucili spolu zit.....

....a mas pravdu...ja mam 32 a on 38.....nie sme zreli na vztah.....pockame do patdesiatky.....

fenix

mozno by bolo fajn,keby si konecne venovala pozornost mojmu prispevku a prestala sa tocit v kruhu,a snad vies,ze ja nie som "baba"

usiko

baby,

je take mile ze pisete svoje skusenosti....ja mam momentalne zial pocit ze po poslednej hadke, ked ma nazval klamarom, kedze som tvrdila nieco, co on si nepamatal a vraj pamatl....nejako sa to vo mne rozbilo a mam pcit ze na svoju osobu som sa uz napocuvala dost......uz to mame vyjasnene, aj sa snazi, vystiska ma ale ja nemam pre neho ziadne pozitivne pocity.....proste uz len sklamanie, smutok.....