Ako na vas posobi hadka?

Príspevok v téme: Ako na vas posobi hadka?
usiko

ahojte,

chcela by som sa opytat tych zien, ktore uz maju trvaly dlhodoby vztah. Mozu aj muzi.....som s priatelom/manzelom viac ako 3 a pol roka a casto sa hadame. kvoli somarinam, samozrejme. potom sa udobrime, ale na mna kazda hadka posobi strasne destruktivne, proste mam pocit ze zase som zlyhala, nas vztah zlyhal......ten pocit ma vedie k tomu, ze uz je fakt lepsie sa rozist, lebo zase sme/som to nezvladla....

......problem je mozno v tom,ze moji rodicia sa nehadali, lebo otec nemal o nic zaujem riesit, takze som sa nenaucila ako sa v takej situacii spravat.....

.....v hadke....ja proste mu vysvetlujem ako sa citim, ale vraj mam vsetko nechat tak, lebo veci este vac pokazim...ale mna to tazi, takze ja stale vysvetlujem, az sa obaja nastveme a povieme veci, ktore su nie pekne...potom je den dva ticho, alebo ja odidem a ked sa vratim o den-dva, tak je vsetko ok.....ale nie je lebo najneskor o mesiac je o tu znova.....neviem....

...ako beriete hadky vy? ja mam strasny pocit zlyhania, proste sa tazko spamatavam.....mamm niekedy pocit, ze sme sa za cele roky nikam nedostali v tomto...aj ked on vravi za sa to omnoho zlepsilo.....

....mozno potrebujem naucit sa ako sa hadke vyhnut.....ale neda sa to vzdy.....ja uz neviem.....

.....dakujem za rady....

sun0808

Presla som si vsetky rady,kedze aj ja viem reagovat prilis impulzivne.
ale jedna vec mi neda;
Meggy,ty mas pocit,ze nejaky stolar-ucnovkar je na nizsej urovni ako ty,alebo tvoj partner.?Mozno nema taky vseobecny rozhlad,alebo znalosti,ale
k tomu,aby bol clovek prirodzene inteligentny nemusi byt studovany!

usiko.

...dakujem , urobila som si vypisky z vasich rad a mam ich v diari, kazdy den si ich budem citat az sa dufam dostanem do stavu, ked budu pre mna prirodzene....

Lily.

Pri kazdej schylujucej sa hadke maj na pamati slovo "ucta", aby si nesklzla k bezohladnemu utoceniu a osocovaniu svojho mileho. I ked sa ti to nezda, kazdym stiplavym slovom zatlkas dalsi a dalsi klinec do rakvy vasho vztahu. Potom bude velmi narocne, ak nie nemozne povytahovat ich z tadial. Ludia castokrat musia vztah pochovat, aby si uvedomili, co to vlastne vykonali a precitli.

usiko.

vewa,

no ti poviem, byt hluchonema je podla mna super...aleked ten moj mi vravi, ze to je tak na rozpad vztahu, lebo si musime hovorit veci, nemozeme vedla seba zit len tak...musime si vraviet cio nas trapi a tak...no takze ani tak ani tak....

usiko.

meggy,

teraz ked som sa neprihlasila, tu mam mailovu adresu, tak ak mozes please napis ako vies ostat kludna, ked ta nieco vytaca...prosim.....

usiko.

fenix,

posobis na mna velmi zatrpknuto...velmi zraneny...mozno sa mylim, tak prepac, ale nemozem si pomoct...akoby ta zeny nadobro sklamali....

..ono nieco na tom bude, co hovoris...hadky o nicom...ja viem....len ja si mysli, ze u nas zien to v mozgu funguje trochu inak...vy muzi ste na tom hormonalne cely mesiac rovnako, teda vas veci nevytocia......nam hormony skacu hore doole hore dole...to znamena ze casto sa pristihnem pri tom ako si uvedomujem, ze keby sa toto alebo hento udialo o tyzden alebo pred tyzdnom, tak to prejdem bez povsimnutia....a teraz som vyletela....my sa musime podla mna ovela viac ovladat lebo tie vykyvy nalad tam su.....no a to, ze sa hadame pre malickosti...no hej, ale nie je to vzdy...proste niekedy mesiac dva je to take ze pokoj a potom v mesiaci trikrat vyletim.....ja neviem, u mna to suvisi aj s povahou aj s hormonami...ale neospravedlnujem sa, ja viem, ze vacsina roboty ma byt v mojej hlave a budem sa snazit.....

.....vies, teraz, ked je vsetko OK, viem, ze veci, ktore mi na nom vadia su nepodstatne....len ked netrafi, tak sopka......no proste je to zlozite....

...je to tak ze vsetky tieto veci, co mi tu baby napisali, ja uz viem, ale sa mi ich nedari vzdy dodrzat...a niekedy by som sa za to zabila.....som strasne impulzivna a ziva....proste rozpravam komentujem a tak...casto najprv rozpravam a potom premyslam a mala b som to robit naopak.....

vewa

ahoj, ja mam presne ten istý problém, u nás to prebieha rovnako, hádky ma ničia a miesto normálnej diskusie je odpoveďou mlčanie, čo ešte viac zhoršuje situáciu. nie som človek, ktorý vyvolá problém za každú cenu, naopak, snažím sa nájsť konštruktívne riešenie a občas maličkosti prehliadnem,aby nám neničili život "hovadinky" a výsledok je, že som vraj akčná a zvyšok dňa je ticho alebo neriešim a musím počúvať vrčanie, čo nie je príjemné, pretože je ešte väčšie dusno. Podľa mňa je ideálny stav byť hluchonemou.....

fenix

snad si dost stara,respektive vyspela na to,aby si vedela co robis
mala by si ostat aka si,to sa budes pretvarovat cely zivot?
ked sa navzajom zranujete,cize to nie je konstruktivna hadka a nemate ziadnu brzdu ked si vyhadzujete na oci vselico pri malichernej hadke,je toto vazne co chces?lepsie teraz odist,ako sa zblaznit do 10 rokov a ked budu deti a tak?
to su vsetko aj tak nic neriesiace keci

katalinka

mne sa osvečilo:
1. nikdy nezvyšujem hlas
2. vždy ostať pokojná (to je makačka)
3. najskôr premyslieť v hlave, potom odpovedať (nikdy neurážať)
4.nikdy sa nevracať k predošlým sporom
5. nikdy neodchádzať a vždy spať doma v posteli s partnerom

usiko

jajkaa,

tiez si myslim, ze kde nie su vobec hadky alebo nedorozumenia, tak bud sa nasli dve rovnake osoby a sadli si ako rit na serbel, alebo tam uz je nezaujem nieco vobec riesit.....aj ked....da sa na to poyerat z viacerych uhlov, uznavam, napriklad ze ak niekoho lubis tak jednoducho neriesis veci, pretoze s nim aj tak chces ostat, takze sa ti hadat pre veci, ktore sa nezmenia neoplati....takze v takom vztahu hadky nnie su...

....nuz, niekedy mi je do placu z toho aka som impulzivna casto, ako vyjadrujem city a tak....co by som dala za pokojnu povahu, ktora ma veci v pazi.....

.....a mas pravdu, treba si zakusnut do jazyka a riesit kludne k veci...poradi sa mi to...dufam ze uz pri najblizsom dolezitom momente.....drzte palce....