90.Dnovka od 15.2 (Pondelok), Hladam partacky..

Príspevok v téme: 90.Dnovka od 15.2 (Pondelok), Hladam partacky..
Sesi

Caute bambulky..Nechce sa k vam neaka ku mne pridat??Od pondelka zacinam..Viacerim nam to pojde lepsie..Ja som tuto dietku uz drzala z babami z tohto fora.vydrzala som viac ako 2 tyzdne..dala som dole 4Kg..ale potom prisli narodeniny a torta a tak ved chapete ma..takze ak mate niektora zaujem sa pridat..tak smelo mi napiste..budem len rada..uz sa na vas tesim.Inac mam 18 rokov
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk

Tucnucka

Hovorila som po skonceni 90dnovky ako som sa asi po 3 mesiaoch od skoncenia zacala stravovat,nie ze pocas 90dnovky som sa tak stravovala.Schudla som pocas nej 8kg.

M.P.

čiže áno, logicky z toho vyplýva, keď nechceš deliť potraviny, ale jedávať napr. mäso a zemiaky dokopy, tak radšej radšej s 90dňovkou netreba začínať, lebo keď ti to raz tak nechutí, zákonite priberieš keď sa po jej skončení vrátiš k pôvodným návykom.

ja som tento princíp dodržiavala v podstate už roky, takže som na to zvyknutá, je to môj životný štýl (len ja som mala iný problém, že som priberala kvôli hormonálnej nerovnováhe) takže začatím 90dňovky sa pre mňa až tak veľa nezmenilo.

a už sa nehádaj prosím ťa. koľko ľudí, toľko názorov. to čo nezaberie tebe a ešte niekomu, neznamená že nezaberie a nepomôže iným. každý človek je iný a na každého platí niečo iné a niečo iné mu vyhovuje. ja beriem, že tebe to nevyhovuje a ani na kvetinky to zjavne neplatí. ak si spokojná a našla si recept na to, čo zaberá u teba, gratulujem, dúfam, že dosiahneš vysnívanú váhu.

inak, môžem sa ešte spýtať akú máš výšku a váhu? a či sa venuješ nejakému športu?

M.P.

ale kombinovanie bielkovín a škrobov, poprípade uhľohydrátov a bielkovín a podobne neznamená, že si dodržiavala dni podľa 90dňovky, ako si to pôvodne napísala. ja ti nevravím, že nemáš jesť ako chceš, kombinuj si čo chceš s čím, mne je to úplne jedno, len potom nepíš že si dodržiaval dni podľa 90dňovky a pribrala, keď si ich nedodržiavala, lebo to je skresľovanie informácii.

chyba je práve v tom, že si nejedla večer a že nejedávaš ani teraz, pretože práve tým si spomaľuješ metabolizmus!!!

Tucnucka 90dňovka je vlastne delená strava a delená strava nie je diéta, je to životný štýl = tzn. niečo čo dodržiavaš celý život, tak isto ako napr. vegetariánstvo, vegánstvo je životný štýl. A v tom je rozdiel.

Tucnucka

Vobec som si nepovedala ze na o kaslem.A ano dala som si na obed kuracie masko a ryzu,zeleninu a rybu atd.ale absolutne som nejedla vecer, ziadne sladkosti, ziadne udeniny, vyprazane atd.
No o tom som hovorila musis stal jest zeleninu a bielkoviny, zeleninu a sacharidy lebo inak priberies.No ale potom je to dozivotna dieta,nie 90dnova.No ja s nou nemam dobre skusenosti a neverim ziadnym dietam.Ale kazdy nech to robi ako chce.

M.P.

tučnučka (ozaj, nemôžeš si dať nejaký menej depresívny nick?) no vidíš, ja zas poznám ľudí, čo schudli počas diéty a chudli aj po nej, hoci ju už nedodržiavali, ale stravovali sa striedmo. samozrejme poznám aj také baby, čo nabrali všetko nazad, ale tam to bolo o tom, že si mysleli, hurá som chudá, môžem teraz zožrať čo chcem a zostane to tak- čiže tam to je o tom bludmom kruhu. to je na každom ako sa vyrovná so svojou novou váhou, či si ju bude vážiť a kontrolovať sa v jedle, alebo sa postupne potichúčky ani nevie ako vráti k pôvodným návykom. ja na túto diétu nemôžem povedať jediného krivého slova, dala mi pravidlá, ktoré ma naučili jesť pravidelne a dosýta, ale zdravo, naučila ma nevyjedať po večeroch a v noci, je bohatá na vitamíny, veľa zeleniny, ovocia, sem tam sladké, sem tam kúsok pečiva, môže sa vrámci nej všetko, takže netrpím návalmi žravosti a nezjem potom naraz celú chladničku, keby som si dva týždne odopierala sladké. a nemyslím si, že priberiem, keď sa budem kontrolovať (jedine že by som mala zas problém so ŠŽ). každopádne tu budem písať aj ďalej, takže keby niečo, dám vedieť :)

to že si striedala napr. bielkovinový deň, sacharidový, bielkovinový z toho si nemohla pribrať, pretože to je princíp ďalších 90 dní, ktorý spočíva v udržaní si váhy. buď úprimná. rok a pol je dlhá doba. nevrátila si sa za ten čas postupne k minimálne polovici starých návykov (aj nevedomky)? hlavne keď si videla, že ti váha zas stúpa, nepovedala si si čert to ber, keď už priberám aspoň sa najem normálne? neverím že si rok a pol v kuse prešla striedaním bielkovinových a sacharidových dní atď. určite tam bolo postupne miešanie bielkovín, sem tam škroby + bielkoviny, sem tam cestoviny so syrom, sladkosti aj počas dní keď sa nemali jesť, menej zeleniny atď... čo ty na to?

Tucnucka

M.P. : Jedine co som po ukonceni diety zmenila boli ranajky uz som nejedavala len ovocie,ale aj vlocky,jogurt atd.Neprezierala som sa,len som uz nedrzala dni za sebou,ale dala som si bielkoviny,potom sacharidy,oapt bielkoviny atd. a vaha mi po roku a pol diety ukazala o 8kg zhodenych + 3kg naviac.Drzte si co chcete,ja len tvrdim, ze je to dieta, ktoru treba drzat dlhodobo,poznam 2 osoby z 10tich co si drzia vahu a to len vdaka tomu,ze stale striedaju dookola dni a jedavaju ovocie.Ostatne baby nabrali vsetko naspat.Je to dieta a kazda dieta raz skonci a nastane jojo efekt u niekoho po roku u niekoho po 2,3.Vhodne je zmenit styl stravovania a stravovat sa tak stale.Nebrat to tak,ze touto dietou zhodim a vahu si udrzim aj ked obcas zhresim.
Je normalne,ze zeny s nou schudnu, pretoze sa kopntrolujete v jedle atd.ale co potom dalsia 90dnova a dalsia a dalsia a ste v kruhu diet, z ktoreho ked vystupite priberiete.
Nepisem to preto, aby som niekoho odradzala od diety, len nech si kazdy dobre rozmysli ci sa na to da,ako kvetinky a moja kamoska spomalil sa im metabolizmus a museli nabehnut na normalnu stravu.

M.P.

Tučnučká, keď si sa začala postupne stravovať tak nedbanlivo ako pred diétou, nečuduj sa, že si nabrala kilogramy a ešte aj navyše nazad.

Táto diéta nie je o dobabraní metabolizmu, ale cieľom je naopak úprava metabolizmu, i keď ani ja neuznávam ovocné a vodné dni!!! ale keby si čítala pozorne, zistila by si, že ich ani nedržíme (vodné vôbec a ovocné tiež moc nedodržiavame, no nie kvetinky?:)). A ešte k tomu jedeniu, viackrát sme tu písali, že jedávame minimálne 5x denne, ja dokonca aj viackrát. Takže je to normálna delená strava s pravidelným príjmom potravín minimálne 5x denne. Chybu robíš naopak ty, a to v tom, že tvoje posledné jedlo je olovrant a potom už nejedávaš (aspoň tak to vyzerá podľa tvojho jedálnička, večeru nespomínaš).

KVETINKY, myslím že presne tak aj fungujeme :) Zhrešíme, vykompenzujeme si čo nám chýba a ideme ďalej, nie? :)

Nepreháňaj to zas s cvičením, vieš, že ani to nie je dobre veľa naraz a každý deň. Daj vedieť ako si dopadla u tej pani a čo ti poradila. Držím palce aby sa ti to konečne pohlo a klesalo nadol!!! Zaslúžiš si to pri tvojej pevnej vôli a snažení! :)

Tucnucka

Moj dnesny jedalnicek :
ranajky : nizkotucny ovocny jogurt
desiata : jablko
obed : zemiaky na pare s brokolicou,
karfiolom a mrkvou
olovrant: tuniak vo vlastnej stave,
paradajka
Prestala som jest sladkosti, vyprazane jedla, buchty na pare, palacinky,uz nepijem kavu 3v1.Pijem iba ovocne a bylinkove caje a cistu vodu min.2,5 l denne.
Skus proste jedavat min.4x denne, mensie porcie to znamena, ze ak si na 70% najedena a este mas na jedlo na tanieri chut,uz to nechaj tak.Skus prestat jedavat biely chlieb,sladkosti a myslim si,ze s vahou pojdes dole.
Nemam nic proti tejto diete,sama som ju vyskusala,ale uz nikdy by som ju nezacala drzat.Dookola sa mi striedali tie iste dni,cestoviny mi liezli von krkom bola som podrazdena,naladova a svoje zhodene kg som prbrala aj s dalsimi naspat,sice nie hned ale postupne.

kvetinky

tucnucka
ahojky,dakujem za príspevok.vieš,že ma to aj napadlo s tým metabolizmom?no moj doktor mi nič iné ako 5krát denne jesť nepovedal,ale ja neviem ani čo a ako..vážne.doted som na tej 90dňovke a tam tie jedla sú stále dokola podobné..už mi nič nechutí..ako sa teraz stravuješ? čo jedávaš?
MP
hádaj čo som sa dnes dočítala a dáva to logiku.ten komu sapočas diéty zastaví chudnutie,tak má si dať týždeň "normálnej stravy" a pak znova nabehnúť na zdravú výživu.tým myslím,dať si naviac 100-200kalorii denne a potom to narazovo znížiť čím sa telo spamätá opäť a začne chudnúť..tento týždeň berem práve taký hriešny..i ked zajtra idem tej pani..tak od víkendu nastavujem prísny režim,cvičenie!

Tucnucka

kvetinky : citala som o Tvojom probleme s chudnutim.Moja kamoska to mala rovnako ako Ty,zacala s 90dnovou zhodila 5kg a zastavilo sa to dodrzala celu dietu dokonca,dala si pauzu a zacala dalsiu 90dnovu dietu.Uz neschudla ani 1kg.
Isla za odbornikom na vyzivu a on jej povedal, ze si tou dietou poriadne spomalila metabolizmus, ze pre nu ta dieta nebola vobec vhodna.Upravil jej stravu na 4x denne + cvicila 20min.denne o mesiaci zhodila 4kg.Teraz vazi 62kg pri vyske 169cm,je krasne stihla a uz ziadnu dietu drzat nikdy nebude.
Stravuje sa zdravo,ale sem tam si da zmrzlinu,sladkost atd.No vahu si drzi uz rok.
Mozno je to aj Tvoj pripad, spomalila si si dietou metabolizmus a musis ho rozhybat.Uz prestan s tou dietou,vobec ju uz nedrz,kasli na nu.
Ja som tou dietou zhodila a pribrala som naspat,uz som si povedala nikdy viac.Zacala som sa 4x-5x denne zsravo stravovat,cvicit a citim sa lepsie ako pri 90dnovej diete.A hlavne ziadne vodove,vitaminove dni,ktorwe ti emtabolizmus spomalia,to povedal aj odbornik na vyzivu mojej kamoske.