Lichen ruber planus

Vincent

Ahojte, mal som lichen ruben planus pred 4 rokmi. Najprv som bol u doktorov, posielali ma do nemocnice, že budú skúšať na mne 5 druhov - injekcie, lieky, že možno zaberú. Zároveň, že mi jedno ložisko odoberú a dajú na výskum. Vraveli, že je to na celý život, je to chronická choroba a nemajú liek. Táto cesta ma nezaujala, tak som hľadal ďalej. Našiel som ľudí, ktorí mi dali úplne iný pohľad ako lekári.
Upravil som stravu a do 10 dní som videl a cítil obrovské zmeny. Tie červené flaky zbledli, ako by odumreli a prestali svrbieť. Do mesiaca na mne ostala iba jazva vôbec prvého fľaku, ktorý som na ľavej ruke. Uvedomil som si, aký silný vplyv má strava a výživa na naše telo. Bolo to veľmi nepríjemné ochorenie, mal som toho veľa na bruchu a nohách. V noci som sa budil, cez deň, počas práce ma to neskutočne svrbelo a otravovalo život. Vedel som, že sa toho musím zbaviť, aby človek mohol normálne žiť. Som silno presvedčený, že nie je potrebné trpieť týmto ochorením. Len treba niečo spraviť pre to.

pmi

ahojte,
mne velmi pomohla tato pani, www.dost.sk
je to od ruky a treba cakat ale na milion percent som spokojny.
mne pomohli:
- zmena zivotneho stylu - menej stresu, zmenil som aj robotu
- vylucenie alkoholu, nezdravych veci. zase to nedodrziavam na 100% ale nechodim sa rozbijat ako niekedy a jedlo sa snazim mat vacsinu case zdrave a z cerstvych surovin
- minimalne mnozstvo sladenych napojov, iba bilnkove, zelene caje a voda
- a mozno trosku kontroverzna ale u mna funguje autogemoterapia. kto chce info o tom si najde na internete.

Antonia

Ahojte. Lichen ruben planus, ani neviem ako začať. mám tie lézie na predkoleniach pekných pár tuším 14 rokov? hm je to ťažké vyzerá to zle a tým že to svrbí a ja to škriabem sa to rozširuje. Ani diplofos, ani hormonálna liečba nezabrala. Práveže sa mi vytvoril na mieste poškodenom zhubný kožný nádor, ktorí lekári odôvodnili nadmerným poberaním injekcií hormónu Diprofos. takže tak. nejak som s tým zmierená, hormóny odmietam keďže po nich som priberala... a len to premasťujem a... je to ťažké. vyzerá to ako popálené alebo po havárii, nosím nohavice, legíny a žijem... asi to tak má byť.

roxorka

Dobrý deň, mala som lichen -lišaj na rukách, asi do 3 dní ako som navštívila zubnú pohotovosť. Nikdy predtým, asi som to tam chytila.Lieky od kožného som musela vysadiť, začala som krvácať a mastička mi pomohla asi na 10 percent. Ruky som som si v práci obväzovala, lebo som chodila medzi deti a bol to zlý pohľad. Na inernete som naďabila na mydlo s hubou ganodermou, kúpila som asi 3 euro, už po dvoch dńoch začal lišaj blednúť a do 2 týž. zmizol. Od vtedy používam toto mydlo, je najlepšie aj na gyn. problemy. Čo je dôležité, nepremáčať kožu, týmto mydlom umyť -opláchnuť,usušiť a potom znovu namydliť s minimom vody a nechať pôsobiť, len jemne utrieť vodu. Ostane jemný mastný liečivý film na koži. Budem rada ak pomôže. Značku asi nemôžem- hnedé okrúhle mydilelko. Kapsle s touto hubou 1-1-1 na očistenie tela. Pomôžem ak nenájdete, nechajte kontakt.

Ngalikova

Relaxx no asi takto, ako som písala dala som sa do poriadku s injekciami diprophos. Je koniec júna 2018 a zatiaľ všetko ok. Vyrážky zmizli nesvrbí ma telo ale malé hnedé fliaciky zostali. Som dosť často na slnku tak sa to pekne opálilo. Uvidíme čo ďalej. V poslednom čase som zažila dosť stresu kvôli novej práci atd tak dúfam že to nijak neovplyvní môj zdravotný stav. Našla som si pred pár dňami malú bodku na nohe a budem sledovať či sa to bude stupňovať ďalej. To ma vlastne prinútilo sa pozrieť sem na tuto stránku. Uvidíme čo a ako. Ozvem sa po nejakom čase opäť. Všetkým s touto chorobou prajem pevne nervy a nap len toľko - sú aj horšie veci na svete.. majte sa

Milota

Lichen Planus. Tuto autoimunu chorobu mam už par rokov, všelijake lieky, kremy a roztoky som už použivala, no vždy sa to vrati späť, najmä keď sa mi zníži imunita či zväčší stres. Prosim nech mi niekto poradí, kde si v Bratislave môžem urobiť prehliadku na Bicom Optima aparate/ biorezonanciu/?? Som zo Srbska, ale občas prichadzam aj do Bratislavy, tak by som si objednala vyšetrenie u vas na Slovensku. Prosím o radu. Ďakujem

Ngalikova

Ahojte, tiez som ochorela na tuto chorobu. Zacalo sa mi to prejavovať koncom jula. Bývam v rakusku a bola som tu u lekára. Najprv si mysleli, ze je to akasi forma psoriazy, ktoru mam mimochodom tiez. Po užívaní liekov, ktore nepomohli som sa vrátila späť, vzali mi vzorku koze a po zistení diagnózy mi povedali, ze sa s tym musim naucit zit. Tak som sa vybrala k nasim lekárom na sk( zlatí nasi lekári). Bola som aj na biorezonancii, kde mi povedali, ze mam chytene obličky tenké crevo atd. Zrútil sa mi cely svet. Uz som to mala naozaj vsade a skriabala som sa do krvi. Nakoniec mi jedna lekárka predpísala injekcie s názvom DIPROPHOS Je to 5 mesačná kura. Dava sa 1 injekcia za mesiac. Po dvoch dňoch som zacala vidiet výsledky. Prestala som sa škriabať a vsetko sa mi zacalo susit. Popritom som si telo natierala domácou slivovicou. Pila som aj oreganovy olej. Teraz su dva tyzdne od prvej injekcie a vsetko sa krasne susi. Sice mam este fliaciky, no dufam, ze casom prejde aj to. Vsetkych vas prosim, hlavne ziaden prednison ani nic podobne. Nepomôže to ani prd. Skúste sa poinformovať na tie injekcie. Uvidime za par mesiacov. Urcite vam sem napisem konečný výsledok... drzte sa a vela trpezlivosti!

magdalena93

Dezinfikujte si priestory sanytolom, takisto pouzivajte antibakterialne mydla, neolizujte sa so zvieratami ( oni su casto prenasacmi parazitov )a parazity si vykrmujeme cukrami, ktore mame radi. Dezinfikujte si uteraky a oblecenie sanytolom na pranie. Hlavne sa snazte mysliet pozitivne, odpustat druhym a brat zivot ako vyzvu, nie ako bremeno. Nepite vodu z vodovodu, velmi skodi, viem to z viacerych zdrojov. Sposobuje neplodnost, obsahuje chlor a tazke kovy. Kupte si filtracne kanvice. Snazte sa filtrovat svoj stres prijemnymi cinnostami, hobby alebo meditaciou.