Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lichen ruber planus

RNG

Lekari tuto koznu chorobu len opisuju, ale nevedia jej povod, tj geneticky povod je tu len zamienka, podobne aj ako u inych chorob neznameho povodu.
Kedze je charakterizovany zapalom, mnohe protizapalove doplnky mozu zmiernit ten zapal, ale neadresuju jeho povod/pricinu.

Moj osobny nazor je, ze je to viralny utok, lebo je to podobne, ako napr pasovy herpes(varicela zostrix virus) a hoci este to nie je nijak potvrdene niektoreho dost tazko zistitelneho virusu a definitivne by som adresoval zvysenie viralnej imunity roznymi doplnkami.
Prinajhorsom aspon nedostanes epidemicky sa siriace sezonne virusove choroby.
Ten isty nazor mam aj na vitiligo, dokonca aj autoimunnu sclerodermiu.

Druha moznost je ze je to vysledok zaplesnenia tela a tam by mali protiplesnove(antymykoticke) znacne pomoct aj vo forme kremov. Ak nepomozu, je to dokaz, ze to nie je fungalneho povodu.A kedze to nie je bakterialneho povodu, zostavaju nam viacmenej len virusy.

2010

zdravim vsetkych co bojuju stouto chorobou.po dvoch rokoch skusania kremou a neviem coho som sa odhodlal na odobraniu vzorky kde my povedali ze to je Lichen ruber planus.Mimochodom nachadza sa mi to na hlave penisu. som stoho nestastny a neviem co robit.jedine co viem je to dedicna choraba ktorou sa neda nakazit od druheho a ani ju nemozete nikomu dat.najhorsie natom je ze to zene nevysvetlite ze sa to neda preniest.uz dva roky som nemal zensku a velmy si prajem ak mate niekto nejake dobre rady budem velmy stastny za ne.drzim palce vsetkym

DINGO1

Ochorenie v ústnej dutine sa dá riešiť čistením zubov zubnou pastou s aloe vera alebo Microsilver-antibakterialny gel. Ja používam striedavo obe.Pomocou nich som neprišla o zuby a aj v mojom veku zatiaľ nepotrebujem ďalšie ošetrenie. Takto som sa vyhla zbytočnej bolesti.Veľa šťastia

DINGO1

Minulý rok v auguste som zistila že mi rastie nejaký útvar-tumor na stehne.Išla som na kožné,potom chirurgovi aby mi odobral štep.Histologické vyjadrenie bolo presné.PO pohovore s kožným lekárom som brala colostrum od LR a môj stav sa upravil tak že sa jazva zahojila a prestali sa tvoriť dalšie. Neužívala som žiadne iné lieky.Teraz je jar a svrbí ma celé telo hlavne pred spaním.Dnes som bola na prehliadke u lekára a na odbere krvi.Výsladky budú po sviatkoch.Od minulého roku sa vyhýbam bazénom v kúpeloch.Pomáha mi lampa TDP a výživové doplnky na zvýšenie imunity.Svrbenie kože hlavne na trupe odstraňujem hydratačným mliekom ktoré si natieram na telo pred spaním.Vitamín C a olej s púpalka dvojročná s vitamínom E,jablková šťava,špenát atd.Chcela som schudnúť a užívala som riasu Spirulinu.Kým neprídu výsladky nebudem užívať žiadne vitamíny.Oplatí sa investovať pretože som to sama zažila.

bobo 123

no moc teda nadšeny nie som čo tu čitam 22.3.2010 idem aj ja do nemocnice s tymto ochorenim. mam to na zapesti a chodidlach. je to dosť neprijemne.potom napišem ako som dopadol. držím všetkým palce aby im to zmizlo

miriams

Ja to mam dva a pol roka, minulu jesen som lezala v nemocnici lebo som to mala na celom tele medrol a hormonalne masti zabrali a ostala som flakata. od augusta neberem medrol a tento tyzden sa mi to uz zase rozsiruje asi vsade, vratilo sa mi to v septembry. pricinu nezistili. cislo Dg. mam L43

vítek

Ja týmto ochorením trpím cca 5 rokov a dodnes sa lekárom nedarí zistiť pôvod a správnu liečbu. Mám to histologicky dokázané.Ale bojujem zatiaľ márne .Mám to v ústnej dutine a som z toho už veľmi nervózna ale stále verím, že musí sa nájsť ten správny liek na toto ochorenie.Prajem veľa trpezlivosti