Lichen ruber planus

magdalenka93

Caute ja som dostala toto ochorenie v decembry spustacom bol stres a latka, ktoru som pila a bola som na nu alergicka a ani som o tom nevedela. V tele mame velmi vela problemov, ktore telo roky skryva a ani o tom nevieme, potom nastane cas, kedy sa kazdy problem ozyva a skoncime s celym telom od lichenu alebo ekzemu na hospitalizacii, ktoravtu zufalu situaciu uz beztak nevie vyriesit. Lekari vam potlacaju signaly choroby, ktore telo vysiela. Hlaste sa k alternativam, liecitelom. Ja konkretne chodim tri roky na biorezonanciu. Pristroj sa vola bicom optima, nechodte na ziadny iny len na tento, je v nich totiz rozdiel. Tento stroj vam diagnostikuje a urci priciny. Ja konkretne som mala v tele plesne, parazity,virusy, tazke kovy. Ktora z tychto veci mi vyvolala lichen netusim, ale asi to bol virus, ktory sa spustil v decembry pri oslabeni imunity, pretoze mam kompletne aj nervy zapalene. Odporuca sa na nervy jest vela analgetik, ale zdravych typu boswellove kyseliny alebo milgamma n. Takisto vyzivove preparaty na imunitu: kolostrum, hliva, probiotika vo velkych mnozstvach. Je to financne narocne, ja som prekracovala davky o dvojnasobok, take deficity telo malo. Takisto vit. A, ktory je zamerany na sliznice ust a koze, ktore virus napada. Vit E, zinok, a urcite omega 3 kyseliny. Ziadny lepok, obmedzenie cukry, salatiky hlavne zeleninove, lebo mozte mat aj prekysleny organizmus. Takisto ako si cistime zuby, mali by sme si vycistit hrube crevo klystirmi, chlorelou... ciest je viac... ak nepomoze zamerat sa na dalsie vylocovacie organy ako pecen a oblicky. Recepty na tieto kury a ocisty najdete na webe. Je to psychicky narocne, prisla som o pracu, doktori nevedia a platit a patrst na vlastnu past a platit je narocne... prajem vam vsetkym zo srdca zdravie... a pamatajte lichen je problem bud viralny alebo plesnovy... cize chodte na bicom a trvajte na tom aby vam virus "vyvolali" lebo ak vam ho "nevyvolaju" nemusia vam ho najst, lebo sa skryva v nervoch...ak budete mat problem virusovy zamerajte sa na posilnenie viralnej imunity znova to najdete na nete, ak mate problem plesnovo parazitovy ziadne cukry minimalne pol roka ani ovocie a kvapkat si oreganovy olej pit oralne

Nelka1

Ahojte ...Kto z Vas ma lichen v ustach prosim? Viete mi prosim poradit ? Som zufala a smutna ...vzdy ked mam oslabenu imunitu alebo stres tak mam zapalene lica v okoli zubov ...tazko sa mi je lebo to v puse boli..Ak mi viete poradit prosim napiste mi .Dakujem

Evča

Zdravím. Ja som túto chorobu mala pred 12 rokmi. Začalo to na dolných končatinách, potom sa to rozšírilo na celé telo(okrem tváre a úst). Po absolvovaní lekárov, ktorý mi oznámili "že sa stým mám naučiť žiť" som sa obrátila na jedného "ľudového liečiteľa" Pozrel a skonštatoval, že nefunguje pečeň, žalúdok, obličky. Absolvovala som uňho 2x akupunktúru a odporučil piť čaj z prasličky a žihlavy. Asi po 2 týždňoch všetko zmizlo. Pigmentové škvrny ostali- tie som následne v lete opálila slniečkom a pokožku som mala úplne bezchybnú. Ako som písala po 12-tich rokoch sa mi to znova objavilo. Znova celé telo. Kožná lekárka ani po 12 rokoch nevedela nič nové povedať a absolvovala som aj akupunktúru, ale žiadna zmena. Momentálne mám stresové obdobie, milujem sladké a kávu, ale asi sa budem musieť vzdať všetkého.

Sevelka

Pripájam moje skúsenosti,s tou zákernou chorobou prvé papule sa mi objavili dva týždne po brani antibiotík-na zápal stredného ucha.Akokeby mi vyvolali tuto kožnú chorobu lieky,Kozna na to pozrela,hneď určila diagnózu,Lichen,zmenil sa mi život,stale len lieky,masticky....ale vidím,že niesom jediná!

trnavska

Ahojte uz som tiez v klube, mam to hlavne v ustach a sem tam na tele, dakujem za super rady co som tu nasla, ja som zaciatocnik, diagnostikovali mi to pred mesiacom aj ked ma to trapi uz 9 mesiacov, ale kedze to zacalo v ustach pod jazykom tak nevedeli co to je, lebo tam je ta sliznica taka strapata, teraz to mam ukazkovo po celej puse aj na pere a u mna to zacalo rezanim pod jazykom, riesim sukromnu koznu na ktoru som dostala odporucenie, vyborneho imunologa kedze ten ma uz 7 rokov liecil na ine a podarilo sa, stomatologa docenta ktory je dost dobry odbornik, bola som na biorezonancii kde sme hladali chybu v systeme :D, cakam na vysledky hystologie koze a drzim dietu a googlim vsetko co sa da, mna len tak nieco nezlomi, ja im este ukazem ze sa vsetko da liecit ked sa chce :) inak som si uvedomila ze mi sme najlepsie zakaznici lekarni, ked sa nelieci pricina liecia sa iba priznaky a to znamena dozivotnu navstevu v lekarni a kopec prachov vyhodenych na masticky, tak to nie, treba najst pricinu a odstranit ju! drzim palce vsetkym aby ste sa vyliecili rychlo a navzdy :)

rybana77

Zdravím všetkých.
Aj ja som sa takmer rok trápila s ochorením na LP, podstúpila som liečbu asi ako každý z vás - kortikoidmi. Aj napriek liečbe sa mi stav nezlepšoval čo viedlo k tomu, že som prestala veriť svojmu kožnému aj napriek tomu, že za menom má CSc. Od samého začiatku som nechápala jedno - ako je možné, že sa mi kožná choroba objavuje symetricky na oboch stranách tela ... Nakoniec som na to prišla - papuly sa mi vyhodily na žilách a teda môj problém nebol na koži, ale v krvi a teda v hrubom čreve. Odišla som od MUDr. ... CSc. a zašla za pani, ktorá robí vyšetrenia biorezonanciou. Na jej návrh som vybrala antiparazitárnu kúru, ktorá je základom očisty - detoxikácie. Potom som začala s odkysľovacou - protikvasinkovou (anticandidovou)stravou, dktorú som 2 mesiace striktne dodržiavala. Na moje potešenie sa mi začali znaky "neliečiteľnej" choroby strácať. Teraz už 2 mesiac nedržím diétu tak prísne, ale dávam si pozor na to čo jem. Žiadne nové papuly sa mi nevyhodily a staré sa strácajú - najhoršie sa hoja tie, ktoré sú najstaršie. Keď som ukazovala postihnuté miesta dcére, nechcela mi veriť. Zabudla som napísať, že mám 52 rokov. Bola som si u obvodného nechať zobrať krv a urobiť testy (samozrejme nie na candidu - to je podľa neho blbosť z internetu). Keď prišli výsledky, nechcel veriť svojim očiam, vraj si nepamätá, kedy také testy videl. Takže cítim sa výborne, "neliečiteľná" choroba ustupuje a schudla som bez hladu a obmedzovania 10 kg a k tomu mi pomohlo: odstrániť parazity a držať protikvasinkovú diétu .... nič viac.

Viktor

Tiež mi diagnostikovali tento problém, ak ho teda diagn. správne. Dvadsať rokov sa mi stav raz zlepšil, potom zhoršil. Dávali mi kortikoidy a bolo to čím ďalej horšie. Išiel som na to z úplne inej strany a choroba sa začala strácať aj bez toho svinstva, čo mi dávali doktori. FB Viktor Reman

Pardubanda

Ahoj z Cech! Touto dg. trpim jiz 2,5roku.Dva roky to bylo velmi intenzivni-loziska po celem tele krome ust a genitalii.Mam za sebou terapii kortikoidy(masti i tbl.), antimalariky(tbl.),hospitalizaci na kozni klinice a fototerapii,diety,velmi podrobne vys.v IKEMu(vc.CT kosti,UZ nader) a nic nepomohlo, na nic se, dikybohu, neprislo.Loni v lednu jsem se rozhodla, ze jiz uzivat kortikoidy ani antimalarika nebudu, vse jsem vysadila a byla rok bez terapie.Pouze kdyz se to nedalo vydrzet, loziska se zvetsila ci svedila, tak jsem pouzivala kratkodobe korti.mast.Loni na podzim se mi vyrazka sama od sebe zahladila, zustaly pouze tmave pigmentove skvrny, ktere nezmizely a uz mi zustanou, pry,naporad.Rozumne vysvetleni nemam, nechapu. Ted jsem na tom tak, ze se mi obcas nekde vyseje par pupinku, ale vubec ne v te mire jako kdysi. Po rocni kortikoidove terapii mam osteopenii a uzivam pravidelne vitD a vapnik v tbl.Na to si dejte pozor a v pripade, ze se lecite korti v minim.davce 2,5mg vice jak 3mesice, pak si preventivne zazadejte o suplementaci Ca k prevenci osteoporozy.Na to se, bohuzel, v dermatologii zapomina. Sama jeste premyslim nad parazitologickem vys.Co mi pomaha, tak omezeni cukru ve strave.Podeziram i kofein, ale kavy se dobrovolne nevzdam, to mi nejde. Drzim vam vsem palce a zdravim!!!

RNG

Nuz hodim to aj sem
Nuz lekari to pomenovali "autoimunna" choroba, tj taka, ktoru nevedia liecit a vraj je to telo napadajuce samo seba bezdovodne. Ale zjavili sa aj spravy, ze je to spojene napr s viralnymi infekciami, ako hepatitis C a pravdepodobne aj s inymi viralnymi, takze je tu rozumne zvysit si viralnu imunitu, pozri cez Google.sk pod rng, herpes. Inac aj ine virusy to mozu zrejme sposobovat alebo aspon k tomu prispievat, lebo je to choroba najma sliznic, ktore virusy tak radi napadaju.
Z alternativ su data, ze aloe vera na to bolo ucinne az u 50% pripadov, tak isto propolis a kedze je to zapalova choroba, tak protizapalove ako curcuminoidy s bioperinom,boswelin, Sangre de Grado, citral a napr serrapeptaza tam mozu byt ucinne.Mozno to nevyliecia, ale aspon znacne zmiernia.

Inac aby som nezabudol,, rozne "autoimunne" maju pricasto zaroven pritomnost nejakych parazitov v tele a zrejme to moze byt tiez ciastocne ich vplyv. Takze odstranenie parazitov tiez moze pomoct. Pozri na dlhorocne osvecenu protiparaziticku zostavu dr Huldy Clark, ktora je ucinna na mnozstvo roznych parazitov.

Dodnes mozes dostat jej povodnu zostavu , napr vyrobok kanadskej firmy NAP, pod menom "20 day parasite kit", kde mas 3 zlozky, palinu/wormwood, oresak/black walnut extract a kapsule mletych klincekov/cloves spolu s presnym rozvrhom v ktory den co a kolko zobrat.

Vitamin D-3 bol preukazany ako posilnovac imunity a roznych telesnych procesov vseobecne, preto sa ludia lepsie citia na slnku v lete, nez v tmave dni zimy.
A ten sa da dodat aj vo forme doplnkov, co pri roznych problemoch(depresia, imunita) je dokazane, ze pracovalo v hromade vyskumnych prac v poslednom case.