Tehotenstvo a lieky

Príspevok v téme: Tehotenstvo a lieky
anonym_11146

ahojte vsetci ktori prispievate do tohto fora. Mam problem ktory sa tyka tehotenstva a liekov. V 9 tyzdni tehotenstva som zistila, ze som tehotna a cca asi 2 tyzdne pred tym som mala chripku a brala som antibiotika. Chcela by som Vas poprosit o radu ci ste sa niekto s tym stretli a ako to vsetko dopadlo. Niekto tvrdi, ze lieky v tehotenstve su velmi skodlive, iny su zas nazoru, ze to nic nie je. Tak vopred dakujem za prispevky a dufam, ze budem po nich kludnejsia :-)

Patri

Ahoj chcela by som sa poradiť mám podozrenie ze som tehotná no test.zatiaľ nič nehovorí mám zápal priedušiek a beriem antibiotiká 3 deň a už druhý deň mám silné bolesti v podbrusku neviem čo to moze byt vie mi niekto poradiť?

monyr

Ahoj, som v 7tt a mám obavy, pretože som v 1.-2.týždni brala od kašľu bromhexine12. Potom som sa doliečovala skoroceľovým sirupom s echinaceou zn.Herbacos. Máte niekto skúsenosti s týmito liekmi? Nemohlo to bábätku uškodiť?

ankazrk

ahojte vedel by mi niekto poradit??
brala som antibiotika, ktore som dobrala asi 7 dni pred oplodnenim, myslite si ze to mohlo dako ovplivnit vyvoj plodu?? dik pekne

tenkecrevo

lula, riziko je uplne minimalne, az zanedbatelne. Do cca 19-20dna tehotenstva zarodok bud uplne zahynie, alebo sa uplne zregeneruje, navyse lieky, co si uzivala, nesposobuju poskodenie plodu. Takze sa nemusis bat, ale ak sa chces uplne uistit, konzultuj to s genetikom, ale povie ti to, co ja. Takze sa prestan stresovat, bude to OK.

lula4444

Ahojte,
yistila som že som tehotná1 mesiac.
a asi v 2 týždni som dostala silnú chrípku a brala som megamox, aerus, pleumoliszn. Máte s tým niekto skúsenosť. Môžem mať ydravé bábo.
luvena 4@centrum.sk

RNG

Kazda patentovana=umela chemikalia, ci je to schvalene ako liek alebo nie je zamorenie podla definicie, tj latka, ktora tam nikdy nebola a teraz je.
Je len rozdiel, ci je niekto na to citlivy alebo nie, tj ci to jednotlivcovi uskodi, alebo nie.
Zialbohu, dnes sa predpisuju rutinne aj lieky , kde najdes medzi moznymi skodlivymi postrannymi ucinkami aj smrt....
Na stastie je v prirode hromada latok antimikrobialnych, protizapalovych a inych, ktore nemaju ziadne postranne ucinky.
Problem je, ze sa lekari na skolach ucia predpisovat len farmaceuticke schvalene ako lieky chemikalie, cest vzacnym vynimkam, ktori sa odvazia pouzivat bezpecne prirodne prostriedky na ucinne liecenie. A su ich tisice, na stastie. Priroda je uzasny zdroj roznych uzitocnych latok, zialbohu sa na nich neda zarobit tak, ako na patentovanych chemickych liekoch....

lulu-lowe12

ahojte..chcela by som sa opytat nakolko skodi horucka cca 39 stupnova babatku v 33 tyzdni???davam si obklady aj na brusko ale stale je horuce.

Anastázia XX

Ak žena nevie, že je tehotná a v prvých týždňoch od oplodnenia užíva antibiotiká MEGAMOX BID, môže to nejako uškodiť plodu? Ďakujem