Sebavedomie na bode mrazu

Príspevok v téme: Sebavedomie na bode mrazu
Problemova

Mam problem s priatelom. 3,5 roka sme zili spolu v zahranici, ja uz taham 7my rok. Ma problem so sebavedomim a s nadvazovanim priatelstiev. Ma iba 2 kamaratov a z toho iba jedneho blizsieho. Po neuspechu na univerzite, z ktorej musel odist, lebo nespravil skusky (lenivy, neucil sa) odisiel do zahranicia.

V zahranici mal problem najst si pracu, dost ho to deptalo. Niekedy mi len tak nervozny stepoval pred agenturou a nechcel ist dnu sa registrovat. Nepacila sa mu. Mal vtedy 21-22 rokov. Samozrejme agentury mu nasli pracu, robil tam asi 2 roky z tych 2,5. Ulieval sa v nej, podla toho co mi vravel, ale boli s nim spokojni.

Potom sme odisli daleko za more, a pracu si nenasiel. Odmietal chodit po vonku a hladat pracu, jedine cez e-mail, aj na to sa po case vykaslal, lebo nemal uspech. Vzdy ked sme niekde isli osobne, nemal stastie, hladali bud zenu alebo niekoho ineho.
Nakoniec som ja posielala zivotopisy za neho. Nasla som mu 2 prace, z oboch dostal po 2 tyzdnoch kopacky, zevraj robil pomaly. Ma 24 rokov.

Rok som to tahala ja, zivila som nas oboch asi pol roka neprispieval na nic. Bol len doma deprimovany a stale na internete. V domacnosti pomahal, ale pracu uz nebol schopny hladat. Ja som este hladala, ale nepodarilo sa.

Ochorela mu osoba v rodine, tak odisiel naspat na Slovensko na par mesiacov. Tiez si tam hladal pracu, ale bezvysledne. Sebavedomie ma na bode mrazu, uz vyhladal aj pomoc psychologa.

Neveri si, boji sa, ze ho necham, mysli si, ze je na nic.

Co si o tomto probleme myslite?

janes1507

jajka001_ :
lenivost v praci - to je vysledkom depresii
no kazdopadne si to musis dat do suvislosti. Mozno to nieje lenivost. Chlapec sa snazi mozno ale nejde mu to lebo ma pocit uzkosti, ma depky, nevie nadvedzovat kontakty. Treba si to dat do kopy a clovek pride korenu na vec.

janes1507

no dievca kolko mas vlastne rokov? musim ti povedat ze si velmi laskava osobnost. ale v tvoju situaciu povazujem za velmi tazku pretoze ho mas velmi rada ako vidim ked si ho koli tomu nenechala. vidim ze mu chces vazne pomoct a prajem mu to aby sa z toho dostal a tebe to prajem takiez aby sa ti vydarilo mu pomoct. no tym cim on trpi moze mat zrejme na rovasi depresia, trauma z dedstva..a lenivost, nezaujem a problemy s nadvezovanim kontaktov su priznakmi. Poznam tieto pocity ake on preziva a musim ti povedat ze nieje to lahke. Ale nie je na tom uz beznadejne no vkazdom pripade netreba to brat na lahku vahu. Jednoznacne nech skusi psychologa ale v kazdom pripade potrebuje jedinu psychycku doveru od matky a od teba. Zrejme je tvrdohlavy a neda si povedat, mysli si ze mu chce kazdy zle. Toto mohla zapricinit nejaka trauma z dedstva. V kazdom pripade musi si to on sam uvedomit ze mu nikto nechce zle. Nech nesedi necinne na internete. Ked uz si nemoze naist pracu nech aspon pracuje sam na sebe v case ked ma aspon nejaky cas. Nech sa drvi matiku, nech proste rozvija logiku, nech kresli, nech si pozrie nejaky dokumentarny film, proste nieco co rozvija jeho logiku, kreativitu. On chlapec nema chut do zivota. Preto si mysli ze mu chce kazdy zle alebo ze ho nikto nevnima a ze otravuje lebo kazdy v zivote ide len za seba. Musi si uvedomit ze to takto dalej nejde z existencnych dovodov hlavne. Pozri hlavne nech nesedi necinne na riti a taktiez nech hybe rozumom. Neodsudzujem ho za to pretoze toto jeho spravanie nieco urcite vyvolalo. V mojom pripade to je trauma z dedstva pretoze moj otec mlatil moju mamu. Ako sa vravi "bullied become a bully" no ja sa proti tomu branim a to co sa so mnou dialo ze som mal sebavedomie na bode mrazu to bolo odrazom situacii ktore som prezival. Je to zakerna psychyka s ktorou sa tazko bojuje no nieje to najhorsie co sa mohlo stat. Tak ako si ludske telo buduje imunitu voci urcitym chorobam tak sa aj ludske zmyslanie brani a dava na vedomie ze nieco nieje v poriadku. V takomto pripade je treba pomoc, v urcitom slovazmysle podat pomocnu ruku ale nie viest. Pomoct len tam kde sa to da. Dalej je v tom uz sam.
Tu mas linky ktore mozno v niecom pomozu a myslim si ze urcite nejako pomozu aj ked sa to nebude prejavovat hned.
www.metoo.sk

www.psychovital.sk

Tento clanok je dost proti normalnemu zmyslaniu dnesneho cloveka ale urcitou cestou mu dopomoze prist na veci ktore mu vy vysvetlit nemozete pretoze su nevysvetlitelne slovami hlavne nech si to precita a uvazuje :

www.ezoterika.info

Problemova

doubledog- skor by ma to zaujimalo, preco to tak je.

So znamymi sa bavi bez problemov, len s cudzimi ma problem. Ked mu das pracu, bude ju robit, ale nema chut sa pytat ludi sam, ze vraj si mysli, ze otravuje.

Problemova

Veru. Je toho este viac, ale toto su take najdolezitejsie body. Nerad sa rozprava s cudzimi, aj ked sa so mnou stretol prvy krat, mal tremu chudak. Ludia si potom myslia, ze nevie anglicky.

Mama ho dost depta, stale mu rozkazuje ako malemu chlapcovi, ze co si ma obliect a ako sa zdravit ludom a tak.

Psycholog mu zatial povedal len to, ze trpi uzkostou a ze si ho objedna na konzultaciu, mozno predpise lieky, ale ja som mu povedala, ze nech lieky ziadne neberie. Este mi chyba aby zostal zavisly na nich.

doubledog

to asi nebude len o sebavedomi, skor je neschopny nadviazat socialne konktakty.
to sa podla mna neda odstranit, brat mojho kamosa to ma tiez, ma kvoli tomu aj invalidny dochodok.
aj ked on je asi extrem, ale ten tvoj mi ho pripomina.

a podla mna ho aj nechas, taky muz ti asi moc toho neposkytuje.

zuzkalinka

Fuuu, dolu klobuk, musis ho velmi lubit, ked si mu tolerovala toto vsetko...
Psycholog by bol asi na mieste...