Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prestal som si pichat pred mesiacom

Príspevok v téme: Prestal som si pichat pred mesiacom
Lotus1

Po 7mich mesiacoch a po dovolenke v Thajsku , po doslednej diete a pri pravidelnom sporte som vysadil inzulin. Nic , vsetko v pohode existujem ako keby som nemal ziadnu chorobu,. Denne si robim glykemiu . Rano nalacno 4,8 po jedle do 6,8 dalsiu hodinu do 5,8 schudol som za 7 mesiacov 15 kg som presne na svojom BMI.Pomohla mi dovolenka v thajsku kde som mal z ich stravy pravidelne hypo. Predtym 5x denne inzulin.

katrinka

Tiež gratulujem Lotus1,pripadá mi to ako zázrak,ja som DM1 jeden rok, tiež dodržiavam diétu a dosť prísne, snažím sa aj dosť športovať,som kompenzovaná, diabetologička je so mnou spokojná, ale výhliadky na zaradenie do DM2 nemám....lekárka mi povedala, že to je liečiteľná - ale nevyliečiteľná choroba...a že si budem musieť pichať do konca života aj keď len jednu jednotku...ten stres je silným spúšťačom - to ti podpíšem...tak sa drž,nepokaz si to!

Lotus1

Inak bolo tam so mnou niekolko vyznamych doktorov zo Slovenska a ti hned mali na jazyku ,ze v prvom rade zle stanoveny typ cukrovky... To je zrejme uplna pravda kedze som v pohode...Zazraky sa nekonaju, ale som rad ,ze jednotka to nie je aj ked inzulinova kompenzacia na rozdiel od kompenzacie II.typu tabletkami je daleko lepsia. Ale ja tu dietu vydrzim v pohode nemusim sa obmedzovat kedze som prirodzene dost vegetriansky zalozeny. Viac mi vadilo pichanie...

Lotus1

Pichal som si vacsinou 10-12-12-10 posledny Levemir , cez den Rapid. Glykemie som mal okolo 5,5 dlhodobo 5,7. Je pravda ,ze som dietoval uz vtedy a to dost. Podla mna SJ nizsie , ale hlavne zlozenie stravy naturalnejsie.Zaujimave ze palmovy olej na mna dobre posobil , minimalne zvysenie glykemie merane 2-3 hodiny po jedle. A hlavne podla mna stop stresu , co je u mna zrejme jeden z hlavnych dovodov diabetesu.

hybe

Si vzacny pripad Lotus1...(spolu z Denisou Galovičovou -:) )
1.- kolko si si vlastne pichal denne inzulinu pred thajskom hmm??? 2.- ak porovnas stravu co si jedol doma zo stravou co si jedol tam,tak je to velky rozdiel v obsahu SJ na den?
zaujimave by bolo,ak by do toho thajska sla napr tuna Mirka023 (tedea ak ma DM1)ze ci by to tiez dopadlo tak niejak podobne...hmmm,to samozrejme nevie nikto ako by to fungovalo u roznych ludi...asi rozne :)
Takze ta uz doktori šupli do kategorie DM2 ? xixi ,alebo sam si sa tam šupol?

Lotus1

Dakujem Vam za povzbudenie :) to zas nemozem povedat , ze by ma to auto vobec nemrzelo... Bol to moj milacik a ako kazdy chlap aj ja so bol nan citlivy :)

Mirka023

Mne by aj pomohlo,ak by mi niekto zobral to auto :D Lebo najnovšie už nechodim pešo. Ale v poslednej dobe ho sem tam berie manžel, takže som nutena chodiť pešo, lebo inak len na parkovisko pred blok... A ja mam najradšej fitko a taebo...

- mira

Lotus, blahoželám ti nielen k vyzdraveniu, ale hlavne k tvojmu zdravému neskazenému úsudku, nech sa ti darí i naďalej.

Lotus1

To auto ma mrzi namjenej , to ze mam cukrovku typu II . je pre mna dolezitejsie. Ano zaklad je pohyb v januari som nachodil 105km , odporucam kupit si krokomer , je to velmi povzbudzujuce.

Mirka023

Och, tak to mi je luto, že ti ukradli auto... no velmi neprijemne. No pohyb a rozumne stravovanie su zakladom zdravia, tiež sa toho držim :-) Lebo inak by človek len sedel pred telkou a jedol.