Po 7mich mesiacoch a po dovolenke v Thajsku , po doslednej diete a pri pravidelnom sporte som vysadil inzulin. Nic , vsetko v pohode existujem ako keby som nemal ziadnu chorobu,. Denne si robim glykemiu . Rano nalacno 4,8 po jedle do 6,8 dalsiu hodinu do 5,8 schudol som za 7 mesiacov 15 kg som presne na svojom BMI.Pomohla mi dovolenka v thajsku kde som mal z ich stravy pravidelne hypo. Predtym 5x denne inzulin.
Prestal som si pichat pred mesiacom
eng
tie vysledky nemozu byt validne
vlastna skusenost
ano,diabetes melitus je tak isto ako vetsina chorob velmi dobre zmapovany a statisticky a graficky podchyteny,svet ma na to dost prostriedkov,len nechapem preco sa za kazdu cenu hned branit myslienke ze niekto kto si picha inzulin (ma dm1 alebo dm2) by sa za urcitych splnitelnych podmienok mohol dostat naspet do normalneho zivota bez pichania...preco sa vlastne branit takej myslienke a hovorit ze to nie je mozne,ked cely svet po tom tuzi aby to mozne bolo??
kto pozna pribeh Denisi Galovicovej (ktorej nikto nemoze nadavat do klamarok ako tuna lotusovy) musi uznat,ze nieco na tom moze byt,nieco sa v tele deje,ak ono zmeni klimu a stravu tak ten inzulin zrazu vobec nepotrebuje,ale ak sa vrati do starych kolaji,tak obnovy sa mu aj nefunkcnost pankreasu ak to mam zartovne napisat :)
Denisa bola okolo 11rokov na inzuline,takze nemusime to thajsko riesit ci ide o dvojku alebo jednotku,(dvojka je snad kazdemu jasna z coho vznika) proste to funguje,hlavne ak je adept naviac aj trochu sportovec ako lotus a Denisa
alebo si mozne zatvarat oci a tvarit sa ze tam nikdy neboli a nemali taky zazitok aj tak sa to da robit,veda doposial velmi vela spravila ale este nepozna vsetko to je snad kazdemu jasne
Ľudia, hádate sa zbytočne, to k ničomu nevedie. Lepšie je prečítať si najskôr čo o problematike píšu dostupné zdroje a potom niečo napísať...
Osočovanie nikomu nepomôže a je nehodné kultúrnych ľudí...
==============
.....m
Má síce pravdu, že glykovany hemoglobin ma normu 0-4.5%, ale platí to iba podľa normy IFCC. Existuje však aj druhá norma DCCT/NGSP, ktorá sa tiež používa u nás.
Vzťah medzi hodnotami týchto noriem vyjadruje vzorec:
DCCT(NGSP)HbA1c(%)=0.9148(IFCC-HbA1c(%))+2,152%
Takže pri hodnotení HbA1c je potrebné vedieť podľa ktorej normy je určená hodnota...
Na strane č.20 prezentácie: www.mediforum.sk je ukázaná závislosť HbA1c na priemernej hodnote glykémií. A z tohto grafu vyplýva, že pri dlhodobej hodnote glykémie cca 18,5mmol/l vychádza glykovaný hemoglobín 12.
Takže hodnota 15 pri HbA1c je v pohode možná a človek môže fungovať...
A k diskusii o liečbe inzulínom u diabetikov s DM2 sa pozrite napríklad sem: www.diab.cz kde nájdete "Doporučený postup péče o diabetes mellitus 2. typu", ktorý bol schválený v r.2009 výborom České diabetologické společnosti.
Na záver tohto dokumentu je pekná prehľadná schéma z ktorej je zrejmé kedy sa u diabetika s DM2 odporúča inzulínová terapia, či už samostatná, alebo v kombináciou s PAD.
Preto ako som už vo svojom predchádzajúcom príspevku písal, v Lotus-ovom prípade nemožno hovoriť o chybnej diagnóze (aj keď to tak tvrdili podľa jeho slov lekári čo tam boli tiež...) keď používal inzulín na intenzifikovanej inzulínovej liečbe.
Dobre o tom hovorí aj článok "Kombinovaná liečba pacientov s diabetes mellitus 2. typu" z NEDÚ Ľubochňa: www.nedu.sk
vsimol som si ze do magorov alebo blbcov tu nadavas viacerim,najlepsie to vystihuje forest gump v rovnomennom filme kde hovori: "moje mama vzdycky zikavala,ze pro hlupaka je kazdy hloupej" naozaj si nedas povedat?z osocovanim nikde na svete nepochodis,ved nikto po tebe nic nechce iba zaklady slusnosti...a nemen si uz tolko nicky,kto sa ma v tebe vyznat,pis prosim ta pod jednym menom,je to prehladnejsie
Tak uz si pouvazoval o tom clanku o 29rocnej pacientke a o jej opakovanom 13-15%-tnom glykovanom hemoglobyne?
www.geum.org
vies o aku stranku ide,alebo to pisat znovu?
hybe ty si dobry magor,si ako rng,ale on uz sem nechodi,lebo mu admin zobral zlteho panacika a urazil sa
co mas schizofreniu,ze raz pises ako Denz a raz ako ...m?
"aj sto krat tebou publikovana blbost sa pravdou nestane"
tu blbost napisali:
Diabetologové, internisté, praktičtí lékaři a ostatní lékaři pečující o diabetiky
takze ty zrazu pohrdas modernou medicinou? to je mi novinka
22.01 moj prispevok si precitaj este raz
ale ked tak nad tym premyslam,tak ani nemusis,lebo
1.ho zasa nepochopis
2.chlap ktory pise xixi ma 12 rokov alebo je retard
3.je mi velmi luto,ze som s tebou marnil cas
tebe asi nezapne ani keby si si precital ten clanok 100x ,lebo je v rozpore z tym co hovoris ty,lenze tie clanky tam pisu lekari a nie laici,musis to zobrat ako fakt z tym glykovanym a priznat si svoj omyl,bud chlap trochu...a hlavne sa neuraz,vsetci sa mozme mylit
co povies m-ko na ten clanok o 29rocnej pacientke? vymysel? xixi