Ake mate vztahy so svokrami?
Ach ta svokra...
Moja svokra je tiež kvietok. Pomôc nepomôže, len by sa starala. Syn je jej miláčik a ked sme sa brali ani oblek svadobný sním nešla kupiť a to boli dohodnutý, ona šľa o den skôr. Ked sa mi narodilo dieťa, nepomohla, len tie jej rady ako to ona robila a zvládala sa mi tak zhnusili, že som tam 6mesiacov vôbec nebola.Ked som ju prosila,že idem k doktorovi, či nebude strážiť dieťa,nikdy nemohla a nemôže. A to už 5 rokov počúvam ako mi bude pomáhať, len neviem kedy.A pred mesiacom. Zostala sama vo svojom obchode,lebo švagrinej ochorela mála tak s nou zostala doma. Tak narozprávala môjmu mužovi, ako nevládze a švagrina akú pokutu dostala,a ona už chce byť na dôchodku a je nech idem do obchodu robiť,tak dobre. Chodila som tam na 8hodín denne, všetko poriadiť, pozerať záruky, cenovky popísať. A to na obed po dieťa do škôlky a aj sním do obchodu. Potom som si mala odýchnuť, ked sa vrátila švagrina. A ked som jej minule volala, že ako stou robotou. Už sa začala vyhovárať, že nie sú tržby a dve by sme sa tam neuživili. Ale že od apríla ma vezme na 4 hodiny predávať syrové výrobky, a pomôžem švagrinej v obchode a ona bude doma. Len u nás ked mama nerobí tak vám nevezmú dieťa na celý den do škôlky. Svokra mi dieťa tiež nevezme. Takže ja som to odmietla, a pochopila som, že ma len znova využila na pomoc jej a mne nepomôže. Najhoršie je, že ona chybu neurobila ale ja. Muž/jej syn/to nebere chybu mami, nepôžem na nu povedať, nič zlé pred ním, a ubližovať mi ona môže. Som rada, že bývame o dedinu ďalej ako ona a riešim to tak,že ked nemusím tak tam nejdem. Lebo iba ona svokra je dokonalá, a môj muž. A jej dcéra, druhý syn a ja sme najhorší. A ona sa diví, že ked varí guláš na dvore, že tam nik nechce isť, alebo každý len príde, umyje riad a uteká preč, veď načo tam bude, či bude počúvať ako sa sťažuje, že nevládze a deti budú pri nej spávať a bude sa o ne starať a popri tom moje dieťa má 4 roky a ani raz tam nespalo. Tie jej rozprávky my už medzi sebou poznáme, ale ona je tá dobrá svokra čo chce pomôcť a my sme planí. A sa len držím hesla, že každému sa raz všetko vráti. A prestávam si snej niečo robiť, ved ako ona nestíha, nestíham ani ja a ani jej dcéra a všetci.
Aha, takze tie po 50ke su stareny?
hej su aj ovela mladsie svokry :) tak 45:)
Skoro 60? To má byť veľa?
Ale to mate skreslene,preco by svokry nechodili na net?Ja mam skoro 60 rokov a som tu denne.
Ja mám svokru v pohode, máme sa radi a vychádzame spolu dobre. Len jej dcére sa to nie veľmi páči a žiarli na mňa :-DD
Opacna strana nevie, co je to internet a ak aj pocula o pocitacoch, nevie ich ovladat, takze svokrov prispevok povazujem za ojedinelu lastovicku...
mile damy,historia sa opakuje,rad by som pocul aj opacnu stranu,no ludova mudrost hovori:"mudrejsi ustupi alebo mlci?"
:D
heh, svokor, trafena hus zagagala? Dufam, ze sa prilis nestykas s mladymi...