Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?

Príspevok v téme: Za ako dlho sa vam podarilo otehotniet?
usiko

AHOJTE. MAM TAKU OTAZKU.....NA KTORY POKUS, RESPEKTIVE PO KOLKYCH MESIACOCH OD ZACIATKU 'SNAZENIA' STE SA DOPRACOVALI K TEHOTENSTVU? A PODARILO SA VAM TO SPONTANNE ALEBO ZA POMOCI NEJAKYCH LIEKOV /LUTENYL.../ ALEBO INYCH HORMONOV? KOLKOROCNE STE OTEHOTNELI?

NEROBIM SI ANKETU, ALE S MANZELOM SME ZACALI A MAME UZ VIACEJ PO 30, TAKZE BY SOM CHCELA VEDIET, CO OCAKAVAT.....CI CAKAT HNED ALEBO JEDNODUCHO ANI NEOCAKAVAT SKORE TEHOTENSTVO A TAK...VED VIETE....

DAKUJEM
---------------------
Poradňa - Neplodnosť / sterilita www.zdravie.sk
Tehotenstvo - www.zdravie.sk

Súvisiaci obsah

usiko

no ja proste nebudem vo velkosti slona chodit po obchodoch, zvlast v horucom lete veru nie....a ak male predsa len by nebolo, tak sa veci zoberu prec..mame zatial maly byt, takze detska izba nehrozi ani nahodou:-)))

isabella

inierka, mas deti? az potom mozes rozpravat o tom ako by si to do neviem kedy nepovedala... skus to nepovedat rodine ked skoncis hned na zaciatku v nemocnici ako ja, alebo ked vracias kade chodis...
btw, ani tie dupacky ti nebudu stacit jedny, ked sa ti decko zabrble od jedla, pogrcka a podobne, nebudem rozpisovat... ja som nikdy nebola zastancom toho aby decko malo vacsiu garderobu ako dospely clovek, ale potrebujes mat pre neho nejake veci a bat sa ci sa nieco nestane, keby som si to tak pripustala, tak dieta radsej nikdy nemam... dobre, povedzme, ze vazne nekupim takmer nic, len nejake jedny dupacky, jedno balenie plienok... no a potom co? prebalovat ho budem na parapete? kupat v kybliku? ja nevravim, ze postielka a kocik treba kupovat v 3.-4. mesiaci, ale taktiez nemozes odignorovat prichod maleho cloviecika a nieco pren pripravene byt musi...
ano, treba k tomu pristupovat triezvo, to znamena nie ten extrem, ze vsetko mam kupene uz v polovicke tehotenstva, lenze ani opacny extrem... nekupit nic kym si nebudem ista, ze male prezije...
a prave to nekupovanie "velkych" veci skor ako je doma dieta je znak povercivosti...
mirka, tak ja to mam teraz nie len z unavy, ale aj pachy mi strasne vadia, v kuchyni dlho nevydrzim a ani varit nemozem, snad sa to za par tyzdnov zmeni a konecne budem moct aspon existovat... a to nas caka este toto leto velka uloha, vypratat detsku izbu a dat ju do poriadku... uz teraz sa na to netesim... to sa tam bude musiet riesit aj podlaha, ci dame koberec, alebo nieco celkom ine, nove tapety a samozrejme aj nejaky nabytok, uff...

mirka 23

isabella, no to som rada že nie som sama :-) Ja ešte musim behať okolo manžela, lebo stavia dom a tak každý deň navariť, odniesť im jesť, a ten riad... no celý deň rozbitý a doma už nemam silu nič robiť. A to ešte poprať treba... Ja si neviem predstaviť, že by som už mala jedno dieťa.. A to ich tehotne vlačia ešte po rukach.

mirka 23

Inierka, aj ja som si myslela, že to nikomu nepoviem, ani rodičom. Držalo nas to týždeň s manželom, a to aj tak o tom vedeli všetci jeho kamoši, lebo sa velmi tešil. A tak by bolo dobre aby sa rodičia o tom dozvedeli od nas nie od cudzich. A tiež musiš rodičom vysvetlovať, prečo im už nemôžeš so všetkým pomôcť a podobné veci. Garantujem ti, že ti to tri mesiace nevydrži.

sob rudolf

inierka:), ja len, že podobný názor má väčšina mojich kamarátok, ktoré sú gynekologičky-pôrodníčky. To nie je paranoja, skôr realita. Navyše nakupovať veľa, často a prevažne veci, ktoré sa vôbec nepoužijú je zbytočné nielen pokiaľ ide o tehotenstvo.

inierka

Som rovnako triezva ako sob rudolf. Ja by som tiez kociar nekupovala v siestom mesiaci. Velke veci by som doma nechcela mat skor, ako dieta. Nie som poverciva, ale co ak sa nieco stane, ako sa budem na tie veci pozerat a odkladat ich? Statistika je neuprosna a nie kazda gravidita skonci dobre, vela zien prislo o svoje deti aj pocas porodu... Bala by som sa vratit naspat domov do kompletne zariadenej izbicky a prve tri mesiace by som o tehotenstve nepovedala ani rodicom, tisko by som sa tesila len s manzelom. Ludia tehotenstvo vykecaju na druhy den po oplodneni a potom kazdemu vysvetluju, ze potratili. Naco to? Som za to, aby sa postielka aj kociar vybrali a potom sa mozu kedykolvek kupit. A tiez si nemyslim, ze babatko toho potrebuje extra vela. Ja by som ho mala vzdy v dupackach, aj ked u nas je zvykom pchat dvojmesacne do satocok a dzinsov... Nosene veci by som svojmu dietatu neobliekla, kedze ich nenosim ani ja, ale u nas su krasne a kvalitne vecicky uplne lacne. Bundicky a podobne. A sada krasnych bavlnenych piatich dupaciek za $6.

isabella

mirka, u mna uplne tak isto, dnes som po dllllhej dobe znova dokazala upratovat, aj to len 2 hodky a potom som lezala ko a boleli ma krize... ale uz som sa na ten bordel nedokazala divat a takto stravim asi cely vikend, chvilu upratovat, chvilu lezat :-///

mirka 23

isabella, aj ty nevladzeš, resp. nemôžeš upratovať? sOM si myslela, že len ja :D Riady su katastrofalne a nevysavala som ani nepametam. Ešte že sme zatial v maličkom, tak tu nie je vela roboty a manžel ma svoje starosti. Ja ked pridem domov, tak ľahnem a spim a kašlem celý bordel :-)))

isabella

inak ja by som to len nerada nechavala na manzela :-DDD neviem preco, nie ze by som ho povazovala za nezodpovedneho, no akosi to chcem mat pod kontrolou, tak uz mozno tak od 25tt zacnem aj ja nakupovat :-DDD