Zostaviť jedalniček

Príspevok v téme: Zostaviť jedalniček
004noro004

Zdravim, davnejšie som napisal, ze ako zostavit jedalnicek.. na stranke www.kulturistika.estranky.sk
som našiel super navody, no a k jedalničku denne jem 7:10 - ranajky 10:00 - desiata 14:00 - obed 18:00 - vecera (niekedy o 19,20) .. no tam som našiel super veci na som webe ako si zostaviť jedalniček, koľko treba sacharidov, bielkovin, atd. no ale ja neviem najst take veci, ktore maju prestne tolko sacharidov, bielkovin kalorii, prosim nevedel by mi niekto napisať aspon 3 moznosti na všetko.

P.S. mam 13. rokov

A-Z

A co chces vlastne dosiahnut?
Svaly? Vobec nepomoze, ak ti niekto naserviruje jedalnicek. Skoro ta omrzi... a je vyhodne, ak si ho budes vediet zostavovat sam a podla svojich chuti. Ako bolo spomenute, musis si vela nastudovat. Velmi dolezity je trening (3 - 4x do tyzdna), spravne zostaveny, a nemenej dolezita je strava. Svaly musia z niecoho rast, takze kvalitne bielkoviny ako hydinove maso, ryby, tuniak v konzerve, tvaroh, vajecne bielka aj cele vajicka, tofu, biele jogurty. Dalej ryza, ovsene vlocky, cestoviny, zelenina, pomenej ovocia, rastlinne tuky (olivovy olej, na pripravu jedla lyzicka slnecnicoveho tiez moze byt). Urcite sa vyhybat mastnym jedlam, aj v pobe salam, majonez, nielen vyprazanym, neodporuca sa ani biely cukor.
Citaj, citaj, citaj, staci len jedna stranka, ktora sa venuje tejto oblasti a jedalnicek si celkom iste budes vediet zostavit. Ak sa chces prisne drzat pomeru B-T-S, tak rataj s tym, ze kazde susto si budes musiet vazit a z navazeneho vyratuvat obsah bielkovin, tukov, sacharidov. A to je asi na zaciatok dost zatazujuce, ak nie priam zbytocne, kedze este nemas zmaknutu ani teoriu, nieto este prax. Ak ta pomerne prisne dodrziavanie zivotospravy (strava, trening, regeneracia - cize aj dostatocny spanok) neomrzi ani po pol roku, no tak potom uz mozes naozaj uvazovat o vazeni, ratani..., o vyzivovych doplnkoch.

ikuska

www.nefrologie.eu

denne by si nemal zjest viac kalorii ako 1800... papat vela bielkovin ako cottage cheese,tvaroh, v posilke proteiny.na objem hovezie meso chude samozrejme. potom tofu je dobre pri poslnovani.
potom je dobre kuracie meso zo zelenonou tak sak si pozri co ma najviac bielkovin v tej tabulke:D
a halvne to rob bez oleja masla ked tak iba trosku

doubledog

o tom je na nete tolko, ze nemozes mat problem to najst.
ak si to sam nevies zistit, tak sa do toho ani nepustaj.
kulturistika si vyzaduje od cloveka velke znalosti, takze zacni studovat a nauc sa zostavit si jedalnicek sam.

Tessy06

prepáč, noro, ale ja vôbec nechápem, čo vlastne chceš. Chceš, aby ti niekto napísal presne, čo máš jesť, aby si dosiahol stanovený počet kalórií, bielkovín, tukov a sacharidov?
Tak to dosť pochybujem, že to niekto na tomto fore vie, je to náročný proces, ktorý si vyžaduje, aby sa každé jedlo vážilo a prepočítavalo, podľa výživových tabuľiek. To chceš tráviť čas tým, že budeš počítať každú kalóriu? :/

Denz

pocuj chlape.......toto je stranka zdravie .sk.......
nie stranka ako si znicit chrbticu!!!!
tak asi tak!!!
Hladaj inde ak sa chces poskodit !!!

barbinka

noro ale ľudia ti tu poradili. naozaj máš málo rokov na nejakú kulturistiku, môže sa ti zastaviť vývin, nemusíš už vyrásť napríklad. nikto ti tu nechce zle. Tak kašli na to, radšej si zahraj s kamarátmi futbal.