Nezapadam do partie

Príspevok v téme: Nezapadam do partie
Paťa1991

Mam priatela uz rok, bzvam sice od neho vyse 50km ale obcas travime cele vykendy spolu, no ked ma zoberie medzi jeho kamaratov akosi neviem najst s nimi spolocnu rec, citim sa ako keby som tam nepatrila, ich srandicky a vtipy mi nepridu vtipne, su to uplne typy ludi ako ja, ja som kludnejsia povaha, myslím ze ma neberu vazne pretoze som skor rozumnejsi a citlivejsi typ cloveka no pred nimi sa snazim nebrat vsetko vazne no stale ma neberu do parie, neviem co mam robit o com sa mam s nimi rozpravat, ked som ticho som zla a ked nieco poviem spravia si z toho srandu, priatel povedal ze oni su taký ze to beru ako srandu nie preto ze by ma nemali radi no neviem si pomoct, mam s nimi hlupy pocit a neviem teda ako sa mam s nimi rozpravat a aka mam pri nich byt ... dakujem za radu :)

usiko

joj pata, akoby si hovorila o mne spred 3 rokov..tiez som nezapadala, hoci som sa snazila a vies co? prestala som sa snaazit, ved mam vlastne kamosky, takze v priatelovej partii iba posedim, pousmejem sa, pokyvem hlavou a o hodinu dve idem domov...teda bola som tam zo slusnosti a odisla som.....aj vlk je syty aj ovca cela...no a v pripade ze sa dobre bavim s niekym v partii, zoatnem dlhsie...ale nerob si z toho tazku hlavu, lebo to bude este horsie, budes sa obavat kazdeho stretnutia s nimi...ja som sa tak obavala a bolo to horsie a horsie, aj som plakavala atak.....a teraz som sa na to vykaslala , nezalezi mi na tom, ao ma beru a zlepsilo sa to....

...musis si uvedomit, a zmierit sa stym, ze nikdy medzi nich nezapadnes, lebo je to JEHO partia, ty budes vzdy len jeho privesok, takze sa s tym zmier a nerob si z toho tazku hlavu....respektuj to.....ked ta vola, chod s nim a po hodine dvoch chod prec....a v pohode....

bojim

Aha no to hej, ja rozhodne nikam nepridem, bo ked som aj prisla, bolo to na nevydrzanie a strasne smutna zalezitost pre mna. Lebo v istom zmysle prahnem po hlbsom spojeni s inymi ludmi, no na druhej strane to nie je mozne u mna takmer s nikym.

fgf

No stale tu opakujes, ako ta nieco desi, to je podla mna cista fobia. A aj to s pracou tak casto chodi u fobikov, ze formalne s kolegami dokazu vychadzat, ale keby uz mal byt nejaky firemny vecierok, tak bud tam budu za cudaka, alebo radsej ani nepridu.

bojim

fgf, ja neviem isto, ci je to socialna fobia, i ked sa to tak prejavuje. Prejavuje sa to u mna hlavne s ludmi, s ktorymi sa "musim" v istej dobe mentalne zblizit. Cize s kolegami v praci problem nemam existovat i ked s nimi moc nekomunikujem, no stretnut sa s nimi mimo pracovny cas, to neprichadza v uvahu, to ma desi. Proste ma desi spoznavat sa s inymi ludmi realne, no dav ako taky ma nedesi az tak moc. Tam som neviditelna a nikto si ma nevsima.

fgf

patka, chces tym povedat, ze "bojim" nema soc. fobiu, ale len si s tymi ludmi jednoducho nesadla? to by potom nepisala to, co pisala.

patka1991

fgf uvedom si ze kazdí clovek je iny, ja napriklad nemam problem s nikym iba s urcitými osobami mam v sebe proste blok a s niektorými typmi ludmi proste komunikovat neviem, a myslím ze kazdí clovek je taky, len neviem ako ten blok prekonat