To karioll2:
Neteš sa zo "sociálneho štátu" a stiahni si tlačivo žiadosti na nadlimitný počet zdravotníckej pomôcky pre svoju poisťovňu (napríklad z jej webovej stránky, alebo z odkazu čo sem dal DiabetikIvo - tam je asi pre všetky poisťovne...). Vyplň v ňom všetky svoje údaje ktoré vyplniť vieš. V zdôvodnení sa odvolaj na to, že žiadaš o nadlimitný počet prúžkov podľa § 42 odsek 6 zákona č. 577/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov na základe rozhodnutia Kategorizačnej komisie pre zdravotnícke pomôcky k bodu č.1 Hromadnej pripomienky diabetikov SR k návrhu kategorizácie pomôcok č. 21898/2009-OL, ktorý bol uverejnený na webovskej stránke Ministerstva zdravotníctva dňa 11.12.2009 v dokumente cast_D_MPK_sk_D_HP_1.rtf (link: www.health.gov.sk ).
Takto vyplnené tlačivo žiadosti daj potvrdiť svojej diabetologičke a buď ju osobne zanes do podateľne pobočky svojej poisťovne, alebo ju pošli doporučene.
Verím, že keď svojej Dr. prinesieš vyplnenú žiadosť a zbavíš ju papierovania, ktorého lekári majú aj tak "vyše hlavy", že bude ústretovejšia...
Držím palce.
ja som ziadal diabetologicku a povedala 75 na mesiac a dovidenia.a kedze mi nechcela dat ani nejake tlacivo o mojom zdravotnom stave pre poistovnu,tak si kupujem.15 eur 50 ks a tesim sa zo socialneho statu