Ahojte...chcela by som vás poprosiť o jednu radu.Neviem,čo mám robiť. Mám priateľa, s ktorým chodím 9 mesiacov. Na tom by nič nebolo, keby mi dnes nenapísal jeden chlapec, že či mi nevadí, že môj priateľ spával 6 mesiacov s inou. Viac tam napísané nebolo nič. Samozrejme povedala som to môjmu priateľovi a ten sa dušuje, že mi bol celý čas verný a že je viac prekvapený ako ja a že niekto mi to spravil naschvál. Neviem čo mám robiť. Svojho priateľa veľmi ľúbim, lenže toto bol pre mňa šok. Nebolo by lepšie s kratšej cesty odísť? Tomu chlapcovi som odpísala, aby mi to vysvetlil, ale zatiaľ sa mi neozval. Ako sa mám k tomu postaviť? Tak či tak mám voči priateľovi narušenú dôveru. Ako by ste zachovali vy? Veriť viac priateľovi alebo anymnej správe na pokeci?
nevera???
tiez si myslim, z ak by ta 6 mesiacov z 9 podvadzal, zrejme by si si to vsimla.. ale nemusela...ktovie...
lenze na toto sa da pozerat z viacerych uhlov..
napriklad
mam jednu znamu...neda sa povedat ze kamaratku-je to priatelka priatelovho kamoša. on ju podvádza, kade chodí, a ona o tom nevie. raz sme boli vonku a nejak prišla téma na toto. ona mi povedala že mu celkom verí a bla bla.
ja sa im do toho nestarám ale bolí ma to, ked vidim ju ako mu doveruje a toho chrapúna, co s atvari ako neviniatko. no...nič som jej nepovedala aj ked som chcela. napríklad aj nejako anonymne.
po 5 rokoch sa rozisli..
proste, je vela situacii, v ktorych sa toto moze stat. mohol ti to napisat hocikto z hocijakeho dovodu. a je to velmi neprijemne lebo sa to nedá len tak hodit za hlavu. minimalne zacnes nad tym premyslat.
nuz co, spytaj sa priatela posledny krat, a potom proste chodte dalej. snaz sa venovat vasmu vztahu, aby bol pekný atd. a ak niečo nebude v poriadku, ver tomu ze to raz vide na povrch.
drzim ti palce
renata.bud uveris zbabelej anonymnej sprave alebo nie.alebo budes verit tomu s kym si, alebo zapochybujes a to radsej ukonci.neni nic horsie, nez byt vo vztahu, kde je narusena dovera kvoli tretej osobe.mozno ti to napisala zhrzena milenka...ser na druhych.
Ďakujem kafik za rady. Spýtam sa ho naposledy, že či je to pravda alebo nie. Lebo ja som za ten čas, čo sme boli spolu nič nespozorovala, čo by nasvedčovalo, že by ma bol podvádzal.
ahoj zuzic
ze sa neozves,nenapises...........
Renata, tá osoba to nenapísala len tak? Napísala to s úplne priehľadným zámerom - rozoštvať vás. Prečo veríš viac anonymnému človeku ako frajerovi, ktorého poznáš 9 mesiacov? Prečo veríš, že anonym ti chce dobre a záleží mu aby ti nikto neubližoval? Ak by to tak bolo, NEpísal by ti anonym, ale niekto z tvojich kámošov. Ale kočka čo chce tvojho frajera dostať, by bola veľmi priehľadná. Preto si zvolila vymyslený nick a vymyslené klamstvo.
Klamať sa dá najľahšie do telefónu a v písomnom prejave. Pre pokoj v duši sa spýtaj priateľa ešte raz (ale POSLEDNÝ raz) aby ti do očí povedal, či ťa podvádzal. Ak sa dokáže na teba pozrieť a neuhýba s očami, má čisté svedomie. Nedá sa klamať do očí, také čosi zvládne len veľmi dlho trénovaný a dosť nízky chrapúň.
A klamstvo časom víde na povrch. Buď zistíš, KTO ti chcel frajera odlákať (zamysli sa, či sa niekto taký nepohybuje v jeho blízkosti) alebo získaš nejaký hodnoverný dôkaž, že frajer ťa skutočne podvádza. No podľa mňa by si to mala pustiť z hlavy.
ahoj karioll:) tak dlho som ta nevidela:) preco nevernica?:))
Aj keď tomu človeku veríš, keď sa niečo také objaví dostaneš pochybnosti a začneš si namýšľať, čo keď je to pravdu a čo keď mi celý čas klamal...Ja mu predsa verím, ale ten odkaz mi nedá spávať. Veď tá osoba to nenapísala len tak...
tak ked s nim chodis 9 mesiacov,tak sa spravaj primerane k tomu a opakujem,ked mu veris,nemas co riesit,ked nie,preco si este s nim?
ja som len chcela radu, nič viac, lebo si neviem v tejto situácii poradiť. PS: nemám 10 rokov a ani nie som duševne chorá
Mne sa stala podobna situacia, po troch rokoch spolubyvania s mojim priatelom mi niekto napisal odkaz s textom, co nedaval ziadny vyznam a podpisal sa cudnym zahranicnym menom . kedze som v tom case bola odcestovana, tazko sa mi vyzvetlovalo po telefone, ze neviem o co ide...
priatel ma podozireval chvilku , ale po case mu doslo , ze to mohol byt hocijaky neprajnik, alebo napadnik...
Chrobak v hlave je hrozna vec, je len na tebe, ako sa s tym vysporiadas...ale urcite never nikomu, kto sa ti ani nepredstavi