Krivy nos, nosna prepazka

Príspevok v téme: Krivy nos, nosna prepazka
James

prosim vas o rady .. ti ktori mate skusenosti .. rozmyslam o operacii nosa .. viac menej kvoli zdravotnym dovodom .. lebo uz dlho ma to trapy no nie zeby sa s tym nedalo zit .. tak ci tak .. trebalo by mi napravit nosnu prepazku a pravdepodobne aj celu kost .. aspon s mojho usudenia si myslim .. operacie sa nebojim velmi .. ale na moje pocudovanie som pocul .. ze nosna prepazka .. alebo kost teraz neviem .. ale proste ze vacsine ak nie az skoro kazdemu sa mu to po istej dobe posunie SPAT !! ... ako to je mozne alebo kvoli comu ?? .. viem ze prepazka ma tzv ( pamet ) .. ale aj napriek tomu ze nos je rovny .. resp. bude rovny .. sa prepazka spat moze vychylit ?? aj ked uz nema preco .. lebo nic na nu narobi natlak .. fakt padlo by mi par rad ludia .. budem len rad :) .. lebo to je jedine co ma trapy .. sorry za pravopis ak nahodou :) .. diki
------------------------
Plastická operácia nosa - rinoplastika www.zdravie.sk

zuzic

no sak ja som toho tigrika dostala teraz na vianoce:)) a ma aj meno:))) no sak co hej su v mode pred spoluziakmi sice s nim machrovat nebudem ale su v mode:)))no ja ich mam na posteli viac ale uz sa mi prestalo chciet ich staleupratovat tak som ich dala niektorych do skrine:)hej vobec...hm zvlastne...najlepsie jak mi uz nikto neveril normlane ma chceli nachytat ze nieco poviem ked budu provokovat a tak..vobec mi neverili ani ucitelky ani nikto...no aj mojmu zasibe niekedy ale to uz beham s tym najhrubsim salom na krku pre istotu:)) hh urcite nespievas falosne:) to len mne sa podari tak ze niekedy netrafim ton preto radsej spievam ked som sama:) a teraz uz uplne sama ked to nevytiahnem vies taky trapas:)) no ja som si dnes uz dala styri krat do kelu zhorsuje sa to lebo nikdy si tak vela nedavam...asi este aj to z teba preslo na mna:) netrap sa ja viem ze mi nepomozes ale psychicky mi pomahas:)) aspon si robim sradnu niekedy:) dnes mi brutus zatiekli hlieny do hrdla:( zas:( a kutik sa mi vyhodil jaaaaj uzasne:) tebe je dnes ako? nie praveze nosne dierky mam trosku vacsie po tych operaciach..ale len trochu, neni to na pohlad vidiet len ked sa zamerias moc. zas neni som ako prasa:)) uz ta nic nenapada co by to mohlo byt? lebo mna uz nie:( no jasne dam ti vediet bude to asi o nejake dva tyzdne alebo tak nejak zvykne odpisovat...neboj ja sa na 5 nikdy nesnazim:) aj ked dostanem zle snazim sa tak to sa ceni:) inak uz mam tretinu prikladov z matiky hotovu, cakam potlesk:) sice mi ich vyslo len par ale to je vedlajsie:))) hm...isla by osm si zahrat ale zas tam sedi brat sak si uz znici chrbticku tymto:) inak...vsimas jak sme si porozumeli?:) vtipne nie? som ani necakala ze tolko prispevkov sem hodim...uz to bude pomaly rekordny pocet:))

James

ved aj ja :D ale to mama mi stale zo srandy nieakeho kupi no co uz :D:D aj tak plysaky su v mode nie ? :D tak asi 5 mam na posteli stale :D a to chces povedat ze tri tyzdne si vobec nemohla rozpravat ?? no to by som aj ja mal z toho fobiu .. mozno z dospievania daco mu preskocilo .. och mne este sa toto nestalo .. hoc ma moj hlas mensie vypadky obcas a sibe mu .. ale to z tych vsetkych zapalov a vsetko okolo toho .. uz teraz je trocha lepsie na tom myslim .. ale niekedy to bolo hrozne .. tak ty budes spievat iba stredne tony no :D aj tie su na nieco dobre .. a kopu ludi co aj maju hlas vysoke nezaspievaju lebo ich spievaju falosne .. ako napr ja :D no cudne co ako dlho som vydrzal .. hmm .. tak mne vonku sa vacsinou uvolni ale nie celkom ale tak dycha sa mi lepsie ako vnutri ,,joj keby som ti mohol niejak pomoct .. fakt by som bol rad .. ale ked vazne netusim .. ked doktor nevie .. tak ja tu ani nemam pravo machrovat o niecom .. a nosne dierky nemas velmi malicke napr ?? alebo ja uz vazne netusim uz tu dristam somariny .. no vidis ale nie ze sa uz budes ucit na 5ky :D jedine ze ruske 5 :D no a potom len daj vediet co ti napisal samozrejme .. som zvedavy .. no vidis :) aspon sa trocha pri tom odreagujes :) ja ked si hrajem tiez na nic nemyslim .. a uplne vypnem :) .. je to pekne

zuzic

:D ja mam mojich plysakov rada:)) ma vzdy napadnu nase hry s bratom:)) tak no sak zlate to je:)) no vidis ja som cela ina:) vtedy som s tym bola u obvodnej ona davala furt lieky aj homeopatiu tusim a nic..jednoducho zrazu odisiel netusim z coho, a tri tyzdne mi trosku naskocil a potom som ho aspon nastartovala na to co mam...a radsej sa nepokusam nejak vykrikovat mam z toho taku mensiu fobiu:)) ze mi zas vypadne vtedy rano som chytila taky sok...idem si vypytat ranajky a zrazu len chrcim a ziadny hlas:) normalne som sa rozrevala pockala den ale potom osm uz isla doktorke lebo predsa ine ked vypadne z presilenia ako len tak z nicoho nic...no vidis tak uz si spolu nezaspievame:)) len keby si nasiel taku pesnicku ktoru zvlasnem, je ich malo ale je:)) ale blahozelam ti mne sa este nestalo ze by som odolalavala tak dlho:) len vydrz:) drzim palce a jeden velky potlesk ouuuuuu:))) ani vonku ani vnutri vsade rovnako len vnutri mi to viac vadi lebo tam sa dycha horsie aj ustami nielen nosom...to je dalsia zvlastna vec...niektorym sa dycha vonku dobre a len vnutri zle a toto som nepocula tiez..no hej ved ja viem ze nevies:)) ano ja uz neviem tak nechajme tak aj tak mi nedokazes pomoct:) len o ten sluch sa tak velmi bojim:(( suvisi to spolu a ak nevyriesim jedno nedam do poriadku ani druhe a bude to stale horsie:(( uz mam premapovanych vsetkych doktorov na nete a nikto nic..ale napisala som tu tvoju otazku prave do jednej poradne tak ked pride odpoved dam vediet...inac aj podla mna je 4 horsie ako 5. pat je taka tucnucka trapka ze no akoze motivacny trapas:))) a 4 je uz fakt ze som sa nesnazila:( inac ma chytil ten bratov klavir, ked neni doma hram na nom nadherne to je...hlavne ta dynamika a pedal vtedy sa mi zda ze mi nic nechyba ku stastiu...

James

joj ved ja tiez mam po posteli plysaky :D:D ale tak co uz sak sme este mladi .. tak to vazne nechapem ako cloveku moze len tak odist hlas :-/ ... och mna by to asi riadne nastvalo :( a si nebola pri doktorke s tym ?? .. hmm cudne cudne .. :( .. ale tak mozno si ich neskusala riadne rozcvicovat to nestaci par krat .. niekedy to moze trvat aj viac ako rok aby sa vratili .. ale tak neviem preco to tak je .. tak to je krava hlupa .. tak co uz musi byt asi riadne zakomplexovana .. ked take veci jej vadia asi ti zavidi .. no co uz ... mna neznasaju skoro vsetky :D hej ja uz antibiotika vobec neberiem .. nemozem viac to skodi ako pomaha .. a tiez je to navykove .. tym myslim ze cim dalej a viac to uzivas tym menej to pomaha .. takze uz len preto nie .. no ja som si nedal ani vcera rano naposledy pred vcerom vecer .. a do teraz som nemal nic .. nos funguje tak na 50 % .. ale celkom sa to da aj ked mam na nich chut :D .. ale tie dni mam vkuse v byte zapntuu solnu lampu tak neviem .. mozno aj ta trosku pomaha .. ale nechce sa mi verit ..joj stavaju sa ovela vacsie trapasy .. no vidis tak ja fakt neviem nedobre to je .. ale ani ked si vonku tak sa ti nedycha dobre ?? no hej mne sa napr 4 zda horsia ako 5ka :D .. lebo 5ka to vyzera tak ze ok asi nevedel ze bude pisomka alebo proste zabudol .. ale styrka vyzera tak ze ah ten blbec :D:D .. no nevem cudne nie ? :D:D .. no ved skus sa este poradit s nieakym doktorom na nete .. mas aj takle stranky kde napises prispevok a on ti na tu stranku odpise .. ja tiez fakt neviem .. :((

zuzic

no ja mam kopu plysakov:)) ked som bola mala zboznovala som ich tak teraz ich mam ako vystavu na posteli:))ale takeho velkeho som nemala:) nie to z len tak z vecera do rana...stale to nechapem jednoducho len tak som sa zobudila a nemohla osm hovorit...vtedy som este s krcnymi mandlami nemala problemy, to len mozno posledny rok su take skarede...no uz sa asi nenaucia:) skusala som ich aj akoze rozcvicit a vies take kraviny ale nejde no jednoducho uz nevytiahnem...nedokazem pekne spievat:) hm to s tymi ucitelkami poznam...tato nenavidela aj mna aj mojho brata, lebosa dobre ucim a ona nenavidi vsetkych co sa dobre ucia. keby si ju pocul:"ha, triast sa za znamkami to by ta bolo a byt vysr..ta pred kazdou pisomkou to vies ale ked sa ta normalne nieco spytam uz nevies nic, sak niekto musi aj za pultom robit vsakze" a este tie jej afekty a tie cudne oci...tiez mi sposobila dost vela problemov...nie si blbecek:) ja zas s tymto problem nemam, zvyknem byt spokojna s tym co je lebo mam vsetko rada:)) a vzdy si poviem ze prave urcite toto obdobie bude to ked schudnem:)))) ale nie to si hovorim cely zivot hadam:) no aj mne vsetci davaju lieky: atb, kortikoidy a take ale tiez to do seba nebudem pchat. ved mi uz pomaly antibiotika nezaberaju, nadherne ma to musi vyzierat a skodit na organy ked si pomyslim kolko som toho vybrala a inak som nikdy nebrala atb...len ten moj lekar mi nedaval stale nejake lieky ale k nemu uz nepojdem po tom trapase:( odvykat som si uz skusala, aj som si odvykla uz par krat ale bol to uplne kratkodoby efekt, aj ked mi napriklad dala tie kortikoidy a odvykla som si pri prvom nachladnuti bolo vsetko spat. aj ked som si odvykla normalne ze som pretrpela aj tak sa to vratilo...no ja osm si ich dnes sala uz dva razy a nepomahaju..idem treti a na vecer stvrty...vrrrrrrrr to uz neni normalne dnes jak som bola v kostole uz som nevladala len tak dychat pomaly ustami tak som jednoducho prestala dychta..normlane sa mi to nestava casto ale jednoducho som pocitila taku bolest v hrudi ze uz nevladzem stale sa zhlboka usstami nadychovat a prestala som..len po chvili ma prebudila taka myslienka ze ved nedycham a napadlo ma ze mi naozaj chyba vzduch a fakt som sa nadychla tak prudko ze vsetci na mna kukli..som myslela ze sa prepadnem...:( no vies aj o mne tak ja vzdy vies mna to tak bavi chodit po tych doktoroch vies oni su taki pritazlivi hlavne tie moje milovane endoskopy vies...a tie lieky mi uz chybaju uz sa mi nejak minuli atb tak si chcem dat predpisat nech mi to trosku rozobere pecen aby osm mohla ist za dalsim lekarom..ked ja tak minujem to nase zdravotnictvo ze nemozem vydrzat bez bielych plastov:)) no ja osm dostala patku len raz a to z obcianskej lebo som nevedela ako sa vola hlavny zakon trestneho prava:)) ale to slahnuty ucitel takze som sa z toho skor smiala:) ale ked dostanem taku 3 akurat ma to znechuti a nastvem sa...vies ibaze 5 opravis:) no ale ked som uz pochodila vsetky vysetrenia vsetci to zakocili tym ze mi nic neni a vsetci na mna kukali jak na simulanta. tak co by si si mysel? hladam, informujem sa na nete som presla uz hadam vsetky stranky na usb kluci mam vela veci a ziadna na mna nepasuje..presla som zoznam nosnych chornickych ochoreni, pytala sa lekarov na dalsie moznosti a nic...nikde nic...asi som debil...

James

hh tigra som nemal :D a asi ani plysoveho :D ale mal som takeho obrovskeho psa plysoveho ale uplne ze velky .. este vacsi ako normalne velky vlciak :D:D h super bol :D prave rozmyslam kde je :D si stratila hlas ? a z coho ? niekedy to moze byt od krcnych mandli .. ked sa ti zapaluju a hnisaju a ti vsetko ide na hlas a vtedy moze clovek stracat hlas .. alebo ked cloveku vyberu krcne mandle vtedy sa mu tazko spievaju hlavne tie stredne tony .. ale tebe len tak ?? alebo z coho ? hmm cudne .. ale hlasivky by sa to mali naucit .. mozno tym vypadkom len trocha stratili tzv pamet na tie tony .. no neviem ..och tak s tou skolou to mas tazke teraz .. ale co ti budem rozpravat na mna je kazda jedna ucitelka zasadnuta .. ale len kvoli jednej ucitelke ktora ma neznasa .. a ohovara ma pred kazdou ucitelkou v kabinete .. super .. az sa bojim ze nevyadnem z tej strednej :( .. no ale sirava je riadne spinava a niekedy sa tam nemohlo ani kupat ja mam radsej domasu :) .. joj a chcem leto .. mne vzdycky je cez zimu tak smutno za letom az sa mi chce plakat :(( .. vazne ja som taky blbecek :D ..preco nemoze byt vzdy leto alebo jar .. len nie ta zima .. alebo keby trvala len jeden mesiac a zase leto :D .. hmm tak ked ani nie ten polyp a nic tak ja vazne tiez neviem .. a alergiu clovek tak nema cely rok :( ... cudne no .. ale tak ci tak prepazku mas krivu .. hoc trochu ale je kriva .. moj doktor tiez tak pozeral ze zas nieje to az tak krive .. ale hovoril zeby sa dali este urobit take vysetrenia ci je priedusna .. a nidke ma uz aj tak neposlal .. a dal mi debilne lieky .. a ja lieky do seba dupovat nebudem .. lebo alergiu nemam .. a tak vazne neviem .. najprv si skus odvyknut od tych kvapiek .. raz som bol tak zavisli ze uz vobec ale vobec nepomahali .. a teraz sa zas snazim ich obmedzit .. ale ked to je jak droga .. teraz sa mi nedycha moc zle ale mam si ich chut dat :( .. debilny zvyk .. ale dnes som si ich este ani raz nedal !! a dycha s ami celkom fajne . len kludne pis hco len o sebe :) mne to nevadi :)) viem o com hovoris .. hej aj o mne si furt myslia ze hrajem zo seba blbca ze chodim po doktorch .. rad by som bol keby som nemal vymeskane hodiny v skole .. joj a prestan s tym ze ti nic nepomoze !! :) .. urcite pomoze .. nemozes si tak hovorit .. vies tu uz prichadza na rad ta psychika ..:) .. pozri ja si tak hovorim napr dam priklad .. dostanem 5 v skole .. ano dostal som 5ku to je dost .. ale este horsie bude ked sa budme preto nervacit a budem smutny .. potom by z toho bol este vacsi problem .. a s tym ze budem smutny a nervozny nic nenapravim .. len prihrajem tomu problemu aby sa ma este viac zmocnil a vyhral nadomnou .. treba sa postarat o to ako to napravit a nie mu davat este vacsiu silu .. tomu problemu :) a tak isto to plati vsade v zivote .. hoc viem ze blba 5ka a tato tema je uplna ine vec .. ale netreba hend si robit zaver ako to bude a ako nie .. ked clovek nikdy nevie .. tak si nehovor ze sa to nevyriesi .. :)) vies ono davam ti take mudre rady ale ja som robim to co ty :) .. len pekne hladaj veci .. informuj sa .. a rob vsetko preto aby si to dala do poriadku :)) no a tie videjka no neviem mne sa zdali dost hnustne :D

zuzic

aj tigra si mal? lebo ja hej:))) plysoveho:) no vidis muza ta kopla do nosa:))) ale mas nadanie na hudbu teda..hm..spievat...vies asi pred dvoma rokmi som stratila hlas na tri tyzden..nevedeli mi ho vratit, teda moja doktorka sa ani moc nesnazila..mala som si vypytat odborne vysetrenie doteraz to lutujem...uz mi nikto neveril atk ako aj teraz, v skole ani nikde...a ked mi zacali hovorit ze tebe sa zije ty nemusis odpovedat a podobne myslela som ze ma roztrhne ked im chces poriadne nahubovat a nemozes....odvtedy nevytiahnem vysoke a nizke tony...iba stredne..takze spievanie uz nic...neviem nejak sa na mna lepia tieto krcne a nosove veci:)) no vies lebo ako uz vies tak tento rok koncim zs, idem na skoolu kde sa vela hlasi ide polrok dve ucitelky na mne sedia a ja musim mat ciste lebo toto vysvedcko je velmi dolezite...okrem toho zrusili prijimacky a nechali len monitor ktory je zaciatkom marca a ja musim zopakovat ucivo styroch rokov. nie zeby bolo tazke ale uz si to nepametam:) a dostala som 95 autorov na prazdky, 230 prikladov a chemicku olympiadku okrem normalneho ucenia. zevraj aby sme sa nenudili:)) takze musim makat...viem o com rozpravas:) na sirave je krasne teda bolo ked som tam bola teraz neviem ako je:))no moj znamy chirurg ju nenavidi, vzdy v lete nadava ze aby sa vyparila lebo mu ztadial vozia vela pacientov:)) ze nebyt jej nebolo by tolko zraneni:)) pozri keby tam naozaj nieco bolo uz by to davno zistili neymslis? nejaky polyp alebo co ved to by videl ved robil podrobne vysetrenia.a nebol sam vysetrilo ma uz vela doktorov...no on najpodrobnejsie preto tomu tak verim ze asi si to uz naozaj namyslam ked nic nenasiel:(( neviem co mam dalej robit, vlastne mi nic neni nikto nic nenasiel a ja stale nemozem dychat ani minimalny privod vzduchu jednoducho nic to mam naozaj pockat kym vystudujem a dojdem na to co mi je alebo ako??? ze nikto na nic neprisiel, keby bola ta prepazka naozaj kriva neodkladal by to az tak, on mi povedal ze to zatial nechce riesit lebo ze neni az tak kriva a ze nech skusim este alergologiu lebo ze on tam uz naozaj nic nevidi...alergologia pravdaze negativna...ja uz naozaj neviem co mam robit? kazdy na mna pozera ako na simulanta a pritom je to uplne inak aj sluch mam ohrozeny ale najskor musim dat doporiadku nos lebo to uzko suvisi no ako ho mam dat doporiadku? nijako takze pridem o obe aj o cuch aj o sluch:( jejda sorry zas som sa moc pustila...prepac...no vidis taky zdravy egoizmus:) najskor na seba:) ale aj tak budem najskor na teba, vies predsa tebe este mozem pomoct mne uz nie ked tak ma zas pozve na vysetrenie a zas nic nezisti a zas bude dalsi trapas....no chod niekde kde su naozaj odbornici..nemate niekde v strede nejake specializovanu orl kliniku? tam by to dali urcite doporiadku, predsa to su ini odbornici...skus pohladat na nete....ja rozmyslam ze ked mi tu v nitre zas nikto nepomoze skusim presvedcit rodicov na tu specializovanu do blavy...mozno by to pomohlo...mozno....no tie videjka:) dlho mi trvalo kym som tam nasla co je co:)) ale neni to zas az take zle, ked si zoberes ze ty to aj tak nebudes vidiet:)))

James

no vidis mal som vela domacich zvieratiek tak mozno oni vsetko pokradli ..och ale vsetko mozne som mal ked si spomeniem :DD ja som tiez niekedy nemalnadanie na hudbu velmi ale potom sa vomne nieco silno prejavilo .. a hudba je uz moj zivot .. a fakt si neviem nic predstavit bez hudby .. a bez svojej gitary :D och cudne asi ma kopla muza ..:D a na trvalo mi od nej zostali zranenia :D hej klavi je super vec . aj sa mozes podla toho ucit spievat .. chcel by som aj klavir :D ale ja vsetko by som chcel .. kazdy jeden nastroj je uplne vynimocny a krasny :) a preco sa od zajtra zacinas ucit hmm ? no vidis aspon tu mame v tom vyhodu :D . vsade len les a luka :D a este nedaleko mame aj domasu ak vies o com rozpravam :D aj siravu :D .. takze aspon nieco :) no ved hej nemam vela moznosti ale vies stale dufam ze mozno este nieco by pomohlo .. ale ako sa hovori ze vacsinou to spravne riesenie je to najednoduhsie .. takze asi proste len operacia a nie tam somariny spekulacie .. no ale mne by museli robit septorhinoplastiku ... kde by mi museli asi aj kost lamat a napravit .. takze super .. a to by mi museli rezat aj nos .. ked som videl rozrezany nos mi bolo zle :( .. a nechcem tam mat jazvy .. neviem celkvoo si nechcem davat rezat nos . :( ale ono urcite to mas s nosom nieco .. nehovorim ze konkretne prepazka .. ale mozes tam mat nieake blbe vyrastky co ti trocha tlacia na tu prepazku a preto je aj trochu kriva .. proste tak ci onak chcem povedat ze operaciou by to prec urcite poslo takze sa nemusis bat .. mas aj kopu pricin preco je prepazka kriva alebo sa ti zle dycha .. a ked uz je to fakt tak zle .. tak si daj tu prepazku napravit teraz .. prepazka cisto len prepazka zas nieje az taka operacia . to by ti dufam mohli aj urobit .. vazne co uz chod chod .. ja neveim necakal by som 3 roky :( urcite nie .. a prepazku mas predsa krivu preto lebo ti rychlo narastla .. tak dufajme ze uz tak rychlo az nebude rast a ze uz je pomerne za tym .. a nic by sa mozno ani nemuselo zhorsit .. jasne ze nezabudnem :D .. aj budem pisat ako sa citim ci je lepsie .. alebo ci neamm po probleme vobec :( . .. no ale jasne ze dam vediet ..joj sa dakujem ti pekne ze budes na mna mysliet :) .. ale urcite sa najprv spytaj na seba ;) .. vzdycky najprv treba mysliet na seba :))a neboj sa urcite pojdem niekde na zapad s operaciou alebo na stred .. na vychod ani za nic !! u nas tu nic take nieje .. operuje aj tu par doktorov ale ja im neverim .. ani za nic . ! .. tak vela ti ten doktor teda napisal .. no co uz .. ved skus este niekde napisat ze co ti povedia .. no chod pozriet len sa neboj ako ja potom :D

zuzic

no tak mas psa? mozno ti on pobral talent:DD ale nie ja obdivujem ludi co maju nadanie na hudbu ja som to nikdy nemala a ani mat nebudem:) jej no tak ti pride a cele prazdky prehras:)) inac akurat brat odbehol prec tak som sa konecne ku klaviru dostala aj ja, no a neni to zle:) zatial som skusala a celkom dobre sa na tom hra a ten pedal je super:))) no ale ja neviem ta gitara ma aj tak moc netaha:))) neviem skor klavir ale ako vidim cez prazdky sa k nemu asi nedostanem:)) hm volny cas...keby bol..od zajtra sa zacinam ucit takze pekne...:( tolko toho mam...s tou prirodou uplne to iste aj ja:) ibaze mne je to take vzacne lebo ja prakticky tu v nitre mam len jedno take miesto, a to nie je ziadny les ale nasa kalvaria, mam ju rada lebo je tak na kopci s vyhladom na mesto a stoji tesne nad nemocnicou...dobre sa mi tam premysla milujem to...ale inac nic...aj sem ma rodicia nechcu pustat takze sa tam dostanem aj tak len zriedkavo:) no tak to prve asi prepazka nebola...ale pre teba ked si tam to neni take hnusne, vies ved ked si pod liekmi a tak ani moc nevnimas a nevidis to tak dobre...aj ja teba chapem..ibaze ty uz nemas nad akymi moznostami rozmyslat:( ty nemas inu moznost ako bud operacia alebo dozivotne kvapky:( ale existuje este ina? pocul si o niecom? ja nie...je to len na tebe ako sa rozhodnes, nikto ta neprinuti...james aj ty budes mat podla mna navzdy po probleme ak sa spravne rozhodnes..ja nebudem lebo pravdepodobne to ani nemam od prepazky. neni mozne aby sa mi dychalo az tak zle ze nemam ani maly prietok vzduchu, ked mam len trosku vykrivenu prepazku...chapes? logicky mam len troska krive a dychat nemozem vobec...neni to mozne ja musim mat problem este niekdy inde no nikto nevie kde...no nech sa uz rozhodnes ako chces, drzim palce...a ked uz budes mat po probleme, nezabudnes na mna ze?:) lebo vacsine ludom as vyriesil problem a potom uz na mna zabudli...a ja tak pozeram ako sa im to zlepsuje len ja som stale rovnako...asi chapes...skusim sa spytat najskor na nete a ak by som sa niekedy srtetla s tym mojim lekarom sice pochybujem ale ak urcite budem na teba mysliet a prve co sa spytam bude toto. inac neviem...ale mne sa zda ze na tvojom mieste by som asi radsej sa isla operovat niekde inde...neviem nezda sa mi to, nechces ist radsej niekde napriklad na stredne slovensko? nejakemu ozajstnemu odbornikovi...ale nemate tam niekde prvu otorinolaryngologicku kliniku? u nas je v blave tam sa rozoberaju take zaujimavejsie pripady...tam by ti to podla mna spravili najlepsie keby to nebolo tak daleko...no juchu, tak z toho viem naozaj vela ze strata sluchu pri vyssich frekvenciach...:( ale zas nepovedal ze kvoli comu vrrrrrrrrr:(((asi fakt takto cez net to nevyriesim musim osobne...strasne by sa mi zislo keby som niekedy v dohladnej dobe stretla toho mojho lekara, spytala by som sa na tu tvoju otazku aj na moje veci a vedela by osm co mam robit..jemu jedinemu naozaj verim....no idem pozriet tie operacie:)