MUZI , AKO SA DOKAZE TAK RYCHLO ODMILOVAT

jajka001_

aby som vas uplne neznechutila - poznam aj viac menej normalnych muzov, kazdy z nich ma vsak chyby, ktore sa daju zaradit do niektorej z tych prvych piatich kategorii (linde zrejme najviac vadia prave tieto vlastnosti, asi aj mne) vo vacsej ci mensej miere, no a zeny, tie maju tiez podobne chyby. zaklad je asi najst partnera, na ktorom mi jeho chyby az tak vadit nebudu alebo budem ich ochotna akceptovat vzhladom k jeho inym dobrym vlastnostiam. myslim ze schopnost akceptovat toho druheho aky je, je u dnesnych ludi najvacsi problem. sme narocni na druhych, svoje chyby ospravedlnujeme, menit sa nechceme, a ten druhy nas ma lubit aj s chybami.

beskyd

nechapavka, myslim ze ti to tu tazko niekto spolahlivo objasni kedze nepozna teba ani toho chlapa. ale ked sa tak rozhliadam kolo seba, zenske aspon tu v blave su akoby navlas rovnake. rovnaka umelost, komercnost a rovnaka nevludnost atd. nech si to kazdy vylozi ako chce. ale ak je to takto vsade, zenske tou uniformitou ktoru jej vtlacaju slepacie casopisy, reklamy, media atd. stracaju na svojej individualite, skor sa snazia vyzerat a posobit vulgarne a vyzyvavo nez individualne, svojsky zensky a nezne, tajomne. cize jednu je v takejto situacii bohovsky lahke nahradit druhou v priebehu minuty. keby kazda baba bola prirodzena, vynimocna, prijemna a kazda osobnostou, kazda svojsky pekna, toho chalana by som chapal asi tazsie.

Magy

Liana...323, celkom si to vystihla, mladsia partnerka mi urcite vyhovuje (zase nie totalne decko) asi preto, ze sa dokaze lepsie prisposobit. To nie je o sebectve, ale ako si spravne postrehla - stareho psa novym kuskom nenaucis. Zhruba v mojom veku ci len mierne mladsia by musela mat dost kruto blizke zvyky, nazory a potreby, aby sme k sebe zapasovali a nemali problemy.
Co viem, kopec mladsich dievcat preferuje podstatne starsich partnerov, ked som mal 18 som bol totalne nastvany ze rovesnicku, co sa mi strasne pacila mi vyfukol 42-rocny tlsty bradaty "dedo". Nedokazal som za ten svet pochopit, co na nom vidi. Dnes to uz chapem. Takze si nezufam... Uz len fyzicky vyzeram urcite lepsie, ako onen dedek. :D

Liana...323

Linda, super, dobré rozdelenie, aj ženy, aj muži, aj manželstvo. Ale aj Rony26 má kus pravdy. Asi záleží aj na tom, aké dve kategórie mužské a ženské sa stretnú a podľa toho im to klape.
Magy ty vieš čo chceš, svoj život máš už usporiadaný, podľa mňa by to tebe klapalo s mladšou partnerkou, ktorej by si tvoril zázemie, ale zároveň ju neobmedzoval. Alebo jej ukázal život aj z tvojho pohľadu, nesmie však mať pociť, že mudruješ. Lebo tie staršie sú už vyrysované, no a keď sa stretnú dvaja vyrysovaní... srandujem. Ale to je len môj názor, každopádne, držím palce.

Magy

Linnda_260 - ten problem si vystihla celkom dobre a v sucinnosti s tym vsetkym co som prezil a ziskal skusenosti je to tak ako to je. Mam len urcite zasady z ktorych nepolavim, som zrejme neromanticky typ ale to je prave v dosledku tych veci z minulosti.

Zenaty som nebol, riadim sa totiz zasadou, ze aj ustna dohoda bohato staci, papier v zasuvke je byrokraticka zbytocnost a najme ak ten rozum u niektoreho z partnerov chyba, je to potom len o to vacsi problem sa rozviest, natahovanie sa, sudy, poplatky, pravnici... Dakujem, neprosim.

jajka001_ - mas moznost ;))))

darika - ospravedlnenie akceptovane, zalogovane. :))

rony26

fiha, som nevedel, ze ked o polnoci pridem s akousi poziadavkou tak sa toho niekto chyti :-)...diky Linda, v prvom rade ked som to cital, uz som si myslel, ze sa ani nezaradim, ale nastastie som cital az do konca, tak som sa nasiel (pri vsetkej skromnosti)...je smutne, ze 5 zo 6 kategorii tvoria tzv. nevhodne typy...by ma celkom zaujimalo s kym vsetky tie baby chodia a ziju, kedze pises, ze takych 6 je malo, jajka ma dokonca pochybnosti, ze taky existuju :-)...ako to rozdelenie je dost hrube, to beriem, len je to aj o vasom roznom vnimani, keby som teoreticky zil s 10-timi zenami naraz a po roku im povedal aby ma zaradili do jednej zo skupin, tak myslim, zeby som sa ocitol vo viacerych...takze to bude aj o roznom pohlade, to iste spravanie moze byt chapane rozne...pre jednu moze byt zaujimave, ze si stojim za svojim nazorom, druhej to moze pripadat ako tvrdohlavost, jedna bude rada, ze dokazem nejake to euro odlozit, druha ma nazve lakomym, niektorej sa bude pacit, ze mam ambicie, druha to moze nazvat egoizmom a takto by som mohol pokracovat dalej...kazdopadne ak si tie skupiny vytvarala z vlastnych skusenosti, tak ma to mrzi, ze si natrafila prave na take typy...ono dokonalost neexistuje, ani u muzov, ani u zien, k tej dokonalosti sa da len priblizit, niekedy viac, niekedy menej...dakujem aj tak, zase som o nieco mudrejsi ;-)

Linnda_260

No, ja som sa fakt pytala Magy-ho, ospravedlňujem sa, moja chyba, že som otazku neadresovala, ale Magy pochopil :D

Takže 36 a zaradiť sa do 6tky a tak trochu do 5ky... tak kde je problem? Si už vyzretý muž, teraz to myslím v dobrom. Myslím, že problém bude v ženách, ktoré stretávaš. Od 30 do 40 sú vydaté a
1. manželstvo zabehnuté, trošku stereotyp, ale nevadí
2. manželstvo neklape a rozhodujú sa čo ďalej
3. rozvedené
4. alebo slobodné, bez partnera, ale na tie bacha.
(Mne už dnes s tým rozdeľovaním šibe)

Ale tým chcem povedať, že baby v tomto veku sú už trošku tým životom ošmahnuté, tak dávajú bacha a možno ani neveria vlastným očiam, či ušiam, keď stretnú takého normálneho. Ty si bol ženatý?