Reagujem na Vaše príspevky ohľadom Staloralu. Mne Staloral veľmi pomohol. Staloral som brala najprv dva roky, potom som musela prerušiť liečbu kvôli tomu, že sa dočasne prerušila jeho výroba kvôli prechodu na novú technológiu výroby. Už po dvoch rokoch pravidelného užívania mi úplne prestala nádcha a tiež aj čiastočná nedoslýchavosť spôsobená alergiou. Teraz opäť pokračujem po obnovení jeho výroby. Odporúča sa brať ho minimálne 3-5 rokov. Ešte na vysvetlenie čo je Staloral. Staloral je zmes čistej vody a alergénu (peľ, roztoče..), ktorý Vám spôsobuje problémy v malej koncentrácii (teda v podstate to nie je žiadna chémia). Princíp liečby spočíva v tom, že sa začína pravidelnými malými dávkami, na ktoré si telo postupne zvyká a prestáva alergicky reagovať na alergén - preto taká dlhá doba liečby (3-5 rokov). Čo sa týka nepríjemností pri užívaní, treba začať postupne podľa návodu- ak mi je zle po dvoch stlačeniach pumpy, dávku na druhý deň nezvyšujem, ale buď znížim na jednu alebo si dám maximálne dve a beriem tak dovtedy, kým si nezvyknem - až potom zvýšim dávku. Ja Staloral neprehĺtam - po dvoch minútach ho vypľujem - nie je nutné ho prehltnúť, dôležitý je čas, kedy je pod jazykom, lebo tak pôsobí cez krvný obeh ciev na imunitný systém.
Pokiaľ Vám alergológ predpísal antihistamínikum, treba ho pravidelne brať s odstupom niekoľkých hodín po užití Staloralu , pretože Vám pomôže zmierniť problémy alergie a ľahšie si zvyknúť. Veľmi dôležitá je pravidelnosť a spolupráca s alergológom - on vie najlepšie zvážiť, ako postupovať ďalej. A ešte rozdiel medzi Staloralom a atihistamínikom (napr. Daselta, Desloratadín a pod.). Antihistamínikum len pomáha zmierňovať príznaky alergie, ale v podstate alergiu nelieči, len potláča jej príznaky. Staloral je zmes alergénu a vody, na ktorú si telo postupne zvyká a prestáva alergicky reagovať, takže už nebudete potrebovať antihistamínikum - jednoducho povedané Vaše telo si zvykne na alergén (peľ, roztoče..). Chápem Vaše pocity a obavy pri nepríjemných príznakoch počas liečby. Sama som tým prešla, takže viem o čom hovoríte, ale nevzdávajte to - má to zmysel z dlhodobého hľadiska (zbavenie sa alergie, resp. jej zmiernenie). Držím Vám palce a prajem Vám všetkým úplné vyliečenie.