tiché dieťa - nepriebojné

Príspevok v téme: tiché dieťa - nepriebojné
niektoakoja

dnes ráno som v škôlke dostala školenie ako sa má 4 ročné decko brániť výpadom od spolužiakov - veľmi zaujímavé..asi dám malú na karate.
učiteľka mi povedala, že keď decká majú niečo medzi sebou, tak si to majú vybaviť sami - je to síce nepedagogické, ale vraj najúčinnejšie. malá chodí domov s tým, že ju spolužiačka cápe a hádže po nej blato - naozaj má bundu od blata na golieri a na ramene. učiteľka vraj na vychádzke rozpráva s ujom, čo chodí so psíkom.

neviem, čo s tým, učiteľka mi povedala, že nemám byť precitlivelá a riešiť všetko, čo malá povie. v prvej škôlke sme počúvali to isté a potom nám jeden chalan malú zmlátil, že sa vyvracala a mala šok. tak sme škôlku hne´d museli meniť.

neviem ako to riešiť nechcem ublížiť nikomu, ale moje decko tiež potrebuje kľud aby sa v kolektíve cítilo dobre.

ona je v podstate slušné tiché dieťa, je šikovná, len nemá "široké lakte".tak ju už škôlke otravujú rôzne típky.je hanblivá a tiež skôr v kúte ako v strede pozornosti. ak má niekto skúsenosť ako takéto dieťa posmeliť, aby sa vedelo presadiť, nech napíše....v´daka vopred.

evita87

Tiež si myslím, že nejaký šport ju k väčšej priebojnosti "nakopne" v dobrom slova zmysle. Moje deti od malinka športujú.

Kika40

Skúste ju prihlásiť na nejaký športový krúžok, alebo krúžok umeleckého smeru. Tam sa detičky zbližujú.

Pivonka37

Určite začni viesť malú k nejakému športu, prip. vonku na bicykli, na odrážadle nech sa poňaháňa..keď sa bude stretávať s inými deťmi, to ju určite posmelí. Budú sa naháňať na bicykloch a verím tomu, že sa oťuká. Chce to len čas.

Magy

niektoakoja - neviem ci 4rocne dieta dokaze zmenit povahu. Ten sport by vyhovoval jadnoznacne s ohladom na dlhodoby vyvoj postojov, nazorov a osobnosti, ale zo dna na den to situaciu v skolke nezmeni. Najkrutejsi narod paradoxne nie su arabi a pod. Ale deti. Najdu jedno odlisne vo svojom kolektive, a spravia z neho obetneho baranceka. Tak to bolo aj je.
Kazdopadne, pristup tej "ucitelky" je neprofesionalny, minimalne by som si dal tu namahu si overit ten zaujem o deti pocas prechadzky, alebo ci sa fakt venuje flirtovaniu. To je povazlive a strata pozornosti moze u rozsantenych a nevypocitatelnych malych deti znamenat aj fatalne nasledky. Az ma udivuje, ze chodi sama, to fakt? Nemali by byt minimalne dve?

ulricha

akosi som sa tu zamotkala.idem este mrknut co nove v osuchanej briadke a v inom dietati,lebo stracam prehlad co som komu pisala a... á co som to vlastne chcela?
Musim asi prispievat iba 1x denne :-)))

ulricha

Ano presne tak,ved ja sa riadim heslom "nemozu byt vsetci inteligentni,lebo potom by som ja nevynikla " :-DDDD
(jezisi teraz ma tu ukamenuju)