dnes ráno som v škôlke dostala školenie ako sa má 4 ročné decko brániť výpadom od spolužiakov - veľmi zaujímavé..asi dám malú na karate.
učiteľka mi povedala, že keď decká majú niečo medzi sebou, tak si to majú vybaviť sami - je to síce nepedagogické, ale vraj najúčinnejšie. malá chodí domov s tým, že ju spolužiačka cápe a hádže po nej blato - naozaj má bundu od blata na golieri a na ramene. učiteľka vraj na vychádzke rozpráva s ujom, čo chodí so psíkom.
neviem, čo s tým, učiteľka mi povedala, že nemám byť precitlivelá a riešiť všetko, čo malá povie. v prvej škôlke sme počúvali to isté a potom nám jeden chalan malú zmlátil, že sa vyvracala a mala šok. tak sme škôlku hne´d museli meniť.
neviem ako to riešiť nechcem ublížiť nikomu, ale moje decko tiež potrebuje kľud aby sa v kolektíve cítilo dobre.
ona je v podstate slušné tiché dieťa, je šikovná, len nemá "široké lakte".tak ju už škôlke otravujú rôzne típky.je hanblivá a tiež skôr v kúte ako v strede pozornosti. ak má niekto skúsenosť ako takéto dieťa posmeliť, aby sa vedelo presadiť, nech napíše....v´daka vopred.