Prosím vedeľ by mi niekto poradiť, čo je príčinou triašky. Príde nečakane okolo pol noci, zimnica až cvakajú zuby, trvá niekedy pol hodinu a po nej vystúpy horúčka až na 39 stupňov. Ďakujem Iveta.
Triaška
ethel a co ja?teplota normalna,krvne testy v poriadku.prosim ta porad.
ak je to bez teploty,skôr by som povedala,že to je nervového pôvodu,ale ak to sprevádzajú také vysoké teploty ako uvádza iveta...nenapísala ako dlho toužtrvá..mesiac...treba konkretizovať.A to si nebola u doktora? Odporúčam ísť-krvné testy,zápalové parametre, iné príznaky...
fakt by nam niekto mohol povedat preco mavame taketo triasky-nejak nas je vela. a co s tym robit.
Mne ta triaška ide od nôh, hore k hlave po celom tele, teplotu nemám, avšak akonáhle potrebuje prejsť napr. pre deku, keď ju nemám po ruke, je to neskutočná námaha, musím sa pridržiavať nábytku, aby som sa udržala na nohách, tak sa trasiem. Až keď sa celá obalím do deky, do paplonu, tak to akože ustúpi. Ráno sa budím spotená. Nechápem to. Môže to byť zo stresu, z vyčerpania, z psychickej nepohody?
tiez mavam triasku ked zaspim-ale je to akoby triaska vnutornych organov-divne...teplotu mam normalnu-neviete mi niekto poradit-z coho to je? co s tym robit?
Ja mávam v noci triašku. Prichádza sporadicky, po tom, čo zaspím. Je to pocit neskutočnej zimy, musím mať po ruke deku, ktorou sa prikrijem navyše - pod paplónom. Pretrváva mi to tak dva roky, možno aj viac. Neviete niekto, čo to môže byť?
a v jakej je to teme ? ako to mam najst ?
niečo podobné prečítaj si príspevok RUŽA z 10/06/2006 22,45
aj ja som maval v noci triasku, ked som bol mensi,vacsinou to bolo vtedy ked som bral nejake lieky alebo ked som zjedol pocas dna vela niecoho kyseleho ale neviem ci to bola prava pricina. Tuto triasku sprevadzal velmi cudny pocit a niekedy som rozpraval dost nezmyselne veci a niekedy sa mi stalo ze som sa na to na druhy den ani nepamatal, teraz ked som uz vyrastol som to uz dlho nemal..neviete niekto nieco o tom ???
Mila Iveta. Triaska je vlstne vyroba tepla pred horuckou. Svalstvo sa rychlo napina a uvolnuje, cim dochadza k naslednemu uvolnovaniu tepla-horucka. (velmi laicky povedane). Ak sa vsak triaska objavuje v presnu hodinu kazdy den, rozhodne treba rozhodne navstivit infekcnu kliniku, alebo obvodneho lekara.